Shhh.. Jangan Bagitahu Isteri Anda 🤫

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Nak Romen dengan Tahan Lama + Zakar lebih Keras?
Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan Sekejap ni

Cara Pecahkan Dara – Jom Puas Tanpa Buat si Dia Sakit

 

Tahu tak anda akan buat isteri anda sakit, ketika pecah dara?

.

Mungkin bagi lelaki, ramai yang tak fikir berkenaan kesakitan si isteri pecah dara sewaktu malam pertama.

.

Kita fikir nak seronok jer malam tu sampai jadi “gelojoh”.

.

Hahaha

 

Kalau silap cara, besar kemungkinan isteri anda akan mula rasa fobia dan takut untuk “bersama” lagi dengan anda.

.

So, nampak kan kepentingan anda tahu cara pecahkan dara yang sebetulnya?

.

Perkara Yang Anda Perlu “Consider” & Belajar

 

 

Sebenarnya banyak sangat mitos berkenaan aktiviti seksual, salah satunya adalah kesakitan sewaktu kali pertama melakukan seks.

.

Walaupun akan ada sedikit rasa tidak selesa namun tak seharusnya akan ada rasa sakit.

.

Disini ada beberapa cara pecahkan dara yang anda perlu tahu atau beritahu pasangan anda supaya dia boleh lebih relax, kurangkan rasa tak selesa dan menikmati hubungan seks dengan anda.

.

.

Pecah Dara Berbeza Untuk Setiap Orang

.

Anda perlu tahu satu perkara penting berkenaan pecah dara ini.

 

 

Bukan semua keadaan pecah dara adalah disebabkan oleh hubungan seksual.

.

Kalau pasangan anda dah pecah dara sebelum malam pertama anda, berkemungkinan besar ia disebabkan oleh aktiviti harian dia seperti bersukan.

.

So, jangan pula anda fikir yang negatif terhadap pasangan anda jika dia dah pecah dara!

.

Disebabkan oleh kali pertama setiap orang adalah berbeza, kami akan kongsikan dengan anda beberapa aktiviti seksual, yang anda boleh lakukan serta berbincang macam mana anda boleh kurangkan ketidakselesaan tersebut.

.

.

Tips Umum Cara Pecahkan Dara

.

Tak kisah aktiviti seksual apa sekalipun yang anda nak cuba, ada beberapa tips umum yang anda boleh gunakan.

 

 

Dengan cara ini, anda boleh memberikan pengalaman kali pertama yang menarik dan menyelesakan buat pasangan anda.

.

.

  1. Biasakan Diri Anda Dengan Tubuh Badan Pasangan Anda

.

 

Cuba anda mulakan dengan menggunakan jari atau fingering terlebih dahulu sebelum anda memasukkan zakar anda kedalam faraj pasangan anda.

.

Bagi dia mendapat feeling terlebih dahulu dan biarkan dia biasa dengan benda lain didalam faraj dia.

.

Anda juga akan perasan bahagian mana didalam faraj pasangan anda yang memberi “nikmat” dan bahagian mana yang buat pasangan anda tak selesa.

.

Kiranya nanti anda akan dapat biasakan faraj pasangan anda terlebih dahulu sebelum pasangan anda pecah dara.

.

.

  1. Beritahu Pasangan Anda

 

 

Sebab anda tahu ada kemungkinan yang pasangan anda akan mengalami sedikit ketidakselesaan sewaktu anda memasukkan zakar ke dalam faraj dia, jadi anda perlu beritahu siap-siap pasangan anda.

.

Tapi, jangan lah beritahu yang memang dia akan rasa sakit.

.

Anda perlu menyusun ayat dengan sebaiknya seperti,

.

“Awak akan rasa sakit sikit awal-awal. Lepastu semua akan okay dan best~”

 .

Kiranya anda dah “basuh” pemikiran pasangan anda sebelum bermula.

.

Dengan cara ini, pasangan anda akan percaya apa yang katakan dan bersedia untuk pecah dara.

.

.

  1. Realistik dan Memahami

.

.

 

.

Bagi lelaki, kita tiada masalah sangat untuk kali pertama buat hubungan seksual.

.

Namun tidak bagi perempuan, ada kemungkinan dia akan stop awal disebabkan oleh rasa tidak selesa akibat “tusukan” zakar anda.

.

Jadi, anda kena lebih realistik dan memahami sewaktu pasangan anda pecah dara.

.

Anda juga perlu bersedia yang pasangan anda akan merasa tidak selesa dan anda perlu berusaha sehabis baik untuk memberikan yang terbaik buat pasangan anda.

.

Jangan pentingkan diri. Sakit sebenarnya sewaktu pasangan anda pecah dara!

.

Cuba sesuaikan dengan rentak pasangan anda. 

.

.

Tapi jangan terlebih fikir berkenaan kesakitan dan ketidakselesaan yang pasangan anda akan rasa.

.

Biasanya selepas selesai pecah dara, kesakitan dan ketidakselesaan tu akan mula hilang.

.

Apapun, take it slow and steady.

.

Jangan sampai pasangan anda fobia disebabkan cara pecah dara yang salah.

.

.

  1. Ajar Pasangan Anda

.

.

Kemahiran hubungan seksual bukanlah perkara yang asing dan memalukan.

.

Banyak informasi yang anda boleh dapatkan dari internet.

.

Tapi, lebih baik sekiranya anda yang belajar dan kemudiannya mengajar pasangan anda berkenaan kemahiran seksual ni.

.

Jangan biarkan pasangan anda belajar sendiri. Hahaha

.

Bila anda ajar pasangan anda, dia akan jadi lebih memahami apa yang akan berlaku dan apa yang bakal dia rasai.

.

Ajar juga berkenaan apa yang bakal anda lakukan akan buat dia pecah dara. 

.

.

Beritahu dia bila dah pecah dara, apa lagi yang anda boleh lakukan bersama.

.

Kemahiran seksual bukanlah satu perkara yang anda dan pasangan akan terus kuasai dalam masa semalaman.

.

Anda perlukan masa untuk mencuba setiap satu kemahiran seksual bersama-sama dengan pasangan anda.

.

.

  1. Perlahan-lahan

 .

.

Hubungan seksual boleh jadi sangat-sangat menyeronokkan.

.

Disebabkan excitement anda, berkemungkinan besar anda akan jadi gelojoh!

.

Tambah-tambah bila anda nervous.

.

Slow and steady biar sama-sama dapat sesuaikan diri.

.

Bila anda dan pasangan anda dah selesa, anda boleh lajukan lagi rentak bersama.

.

Dengan cara ini, anda boleh biasakan faraj pasangan anda dengan rentak keluar masuk zakar anda.

.

Pastikan bukan anda sahaja yang merasa kepuasan.

.

.

  1. Luangkan Masa Untuk Foreplay

.

.

Foreplay merupakan antara cara terbaik untuk anda menenangkan diri anda dan pasangan.

.

Sekurang-kurangnya dapatlah kawal diri anda dari jadi gelojoh sangat!

.

Dengan foreplay, anda boleh “keraskan” zakar anda dahulu dan “basahkan” faraj pasangan anda.

.

Barulah proses pecah dara tersebut lebih mudah untuk dilakukan.

.

Bila pasangan anda dah “basah”, lebih mudah untuk zakar anda keluar masuk kedalam faraj pasangan anda.

.

Takde idea nak buat apa untuk foreplay? Boleh cuba contoh dibawah:

.

    • Ciuman di mulut atau mana-mana anggota badan
    • Berpeluk dalam keadaan berpakaian atau tidak
    • Bercakap atau bergurau berkaitan hubungan seksual
    • Oral sex

 

.

.

Mungkin bagi sesetengah orang, susah sikit nak bezakan diantara hubungan seksual dan foreplay.

.

Tak perlu kisah sangat pun sebenarnya janji anda buat dulu something sebelum “menusuk” masuk zakar anda kedalam faraj pasangan!

.

 

Baca Juga : 20 Teknik Foreplay – Orang Yang Dah Kahwin Wajib Tahu

.

.

 

  1. Gunakan Pelincir

.

.

Untuk permulaan, sebelum pasangan anda pecah dara, anda boleh gunakan apa-apa bahan yang sesuai sebagai pelincir.

.

Dengan pelincir, mudah sikit untuk anda keluar masuk dan akan kurang kesakitan buat pasangan anda.

.

Tapi, kalau anda gunakan kondom, jangan gunakan pelincir bersifat minyak. 

.

Sebabnya minyak akan buatkan kondom mudah untuk berlubang jadi sia-sia anda gunakan kondom.

.

Baca Juga : 19 Jenis Kondom Terbaik Untuk Anda, Suami Guna Pada Tahun 2020

.

Antara pelincir yang anda boleh gunakan adalah Vaseline atau water-based lubricant.

.

.

  1. Cuba Pelbagai Posisi

.

.

Kalau posisi tersebut membuatkan pasangan anda pecah dara dalam keadaan yang agak menyakitkan, apa kata anda cuba posisi seks yang lain pula.

.

Bila buka bab posisi seks ni, memang panjang jugak la. 

.

Tapi, dalam sharing kali ni anda boleh cuba beberapa posisi untuk first-timers.

.

.

Missionary

.

.

Girl-on-top

.

.

Doggy Style

.

.

69

.

.

Nama pun bunyi pelik-pelik kan?

.

Jangan fikir sangat.

.

Buat mana yang anda rasa selesa dan mudah.

.

Apapun, anda kena ambil kira faktor anatomi tubuh badan anda dan pasangan anda juga.

.

Jika saiz zakar anda tidak cukup panjang, ada sesetengah posisi yang tak sesuai untuk anda lakukan bersama pasangan anda.

.

Satu lagi pesanan istimewa untuk anda, tak perlu pun untuk anda mencuba posisi yang terlalu advance untuk kali pertama anda.

.

Baca Juga : 30 Posisi Seks (Basic – Advanced) – Anda Baru Kahwin Perlu Belajar Ini.

.

.

  1. Berkomunikasi Ketika Hubungan Seksual

.

.

Kalau anda pernah menonton adegan panas didalam movie, kebanyakannya seolah-olah senyap ketika melakukan hubungan seksual.

.

Sebenarnya, kalau anda berkomunikasi, ia akan menjadikannya lebih menarik dan selesa.

.

Sekurang-kurangnya anda boleh mengalihkan perhatian pasangan anda ketika dia pecah dara.

.

Kuranglah sikit rasa sakit tu. 

.

Anda boleh tanyakan soalan seperti ini:

  • Sedap tak?
  • Awak nak tak buat macam ni?

.

.

Berbual jer apapun. Mungkin nanti anda akan lebih “liar” dan akan ada banyak soalan nak tanya. Hahaha

.

Sewaktu ini juga anda perlu berikan perhatian terhadap apa yang pasangan anda katakan.

.

Kalau mereka kata sakit, better anda berhenti dan ubah cara anda.

.

Okay. Itu sahaja untuk sharing kali ni. Semoga bermanfaat dan pastikan isteri anda pecah dara tanpa rasa sakit!

.

.

 

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?

Que Segak

Self-proclaimed jejaka macho yang suka menulis dan berkongsi informasi bermanfaat supaya semua lelaki berjaya kekalkan "kejantanan"!