logo suamisihat.com.my

Minum Kopi Manis Setiap Hari – Tak Bahaya Ke?

Oleh Adi SuamiSihat


Ramai yang minum kopi setiap hari.

.

Disamping kebaikan dan kelebihan minum kopi, masih ramai lagi yang tak tahu kesan sampingannya.

.

Minum kopi cara yang salah dan berlebih-lebihan, pun boleh merbahayakan kesihatan!

.

.

Kebanyakkan daripada kita ambil mudah perkara ini.

.

Lebih-lebih lagi bila produk kopi yang diminum itu menjanjikan kesan yang luar biasa, baik disiang hari mahupun dimalam hari.

.

Banyak kopi-kopi seperti ini dipasaran. Tak kurang juga kopi yang mempunyai kandungan gula yang sangat tinggi.

.

Terutama sekali kopi yang diminum di mamak dan kopi 3 dalam 1 yang banyak terjual dipasaran sekarang ini.

.

.

Kandungan susu pekat dan krimer yang digunakan sangat tinggi yang mana melebihi kadar pengambilan gula harian seseorang individu.

.

Ini semua lah punca utama kepada masalah kesihatan yang sering terjadi seperti penyakit 3 serangkai.

.

Kencing manis, darah tinggi, penyakit jantung, dan juga buah pinggang.

.

Ini semua berpunca daripada pemakanan yang tidak sihat dan amalan meminum minuman tinggi jumlah gula serta lemak.

.

Lagi-lagi kepada anda yang ada keturunan menghidap masalah kronik seperti ini, lagi tinggi risiko anda untuk dapat masalah kesihatan yang sama.

.

Jadi nak minum kopi apa ni min? Saya kalau tak minum kopi sekali sehari memang tak sah.

.

Jangan risau jangan khuatir, min ada alternatif terbaik untuk anda.

KHUSUS UNTUK PEMINAT KOPI, TAPI NAK JAGA BACAAN GULA & TAMBAH POWER.

Gantikan NuCaffe  sebagai Kopi Harian Anda.

Kawal Gula Harian + Boost Tenaga Untuk Kekal Aktif Sepanjang Bulan Ramadhan. Tenaga Pagi, Tenaga Malam!

Telah digunakan oleh lebih 50,113 Pengguna Seluruh Malaysia Sejak 2015

Promosi produk ini akan ditutup setelah mencapai kuota yang ditetapkan !

Macam Mana Bacaan Gula Boleh Turun + Badan Lebih Ringan Bertenaga?

Ya. Tindak balas ni berlaku, apabila anda amalkan Physta® Tongkat Ali secara konsisten.

Kesan pengambilan Tongkat Ali Physta, terhadap penurunan kadar gula dalam darah, telah dibuktikan secara klinikal dan juga kajian sains!

Ini kerana bahan aktif yang ada dalam tongkat ali boleh mencegah dari pelbagai penyakit, termasuk Kencing Manis.

Tongkat Ali dikenali sebagai Pasak Bumi di Indonesia.

Bahan ini bertindak dengan meningkatkan sensitiviti insulin pada sel, seterusnya meningkatkan penggunaan glukosa sebagai tenaga dengan lebih efisien.

Bukan itu sahaja, khasiat dari tongkat ali juga boleh mencegah hyperglycemia daripada berlaku.

Kesannya, kadar gula dalam darah stabil, dan lebih mudah untuk glukosa dibawa ke seluruh sel.

 Tetapi…

Semua teknologi pengekstrakan Tongkat Ali yang ada di pasaran sekarang ini hanya mampu mendapat kurang daripada 15% sahaja khasiat daripada tongkat ali. 

Mana nak cari Tongkat Ali yang 100% asli?

 Physta® lah jawapannya!

Physta® adalah teknologi premium penghasilan ekstrak akar Tongkat Ali yang mudah larut, formulasi ini dipatenkan untuk mendapatkan komponen bioaktif yang sempurna. 

Teknologi ini dipatentkan melalui kerjasama Kerajaan Malaysia dengan M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology – USA)

(Paten AS: 7132117, Paten Kesatuan Eropah: 1313491).

Jadi, Macam mana nak dapatkan manfaatnya?

Memperkenalkan

nu caffe logo

Kopi Premium Rumusan Tongkat Ali Physta® Untuk Bekalkan Tenaga Tambahan

Tanpa Gula Tambahan

Menggunakan teknologi Physta Tongkat Ali

Telah menjalani ujian klinikal & kajian

Disarankan oleh doktor pakar sakit tuan

Dikeluarkan oleh Syarikat Biotropics

Disahkan selamat oleh badan berwajib

Tanpa campuran bahan kimia berbahaya

Apa akan berlaku selepas anda minum Nu Caffe setiap hari?

Ramuan & bahan dalam Nu Caffe telah diuji secara klinikal oleh para doktor pakar untuk memberikan prestasi terbaik kepada anda.

Melancarkan peredaran darah

Memberikan tenaga sepanjang hari

Rendah kalori

Mengawal gula dalam darah

Mengembalikan keinginan shawat

Mengembalikan keyakinan di depan pasangan

Apa Perbezaan NU CAFFE Dengan Produk Minuman Lain Di Pasaran?

Kopi 3-in-1 Di Pasaran

Mempunyai bahan kimia berbahaya tetapi tidak diberitahu

Mempunyai kandungan gula yang tinggi

Bahan formulasi tidak menjalani ujian klinikal, hanya OEM timbang kilo

Memberikan kesan negatif kepada kesihatan untuk jangka masa panjang

Dihasilkan oleh kilang OEM timbang kilo dan dijual dengan pelbagai jenama

NU CAFFE

Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya

Tanpa gula tambahan

Tidak berikan kesan negatif kepada kesihatan

Dihasilkan melalui teknologi Tongkat Ali Physta yang diikhtiraf antarabangsa

Dihasilkan & dipasarkan oleh Biotropic Malaysia, sebuah syarikat bumiputera yang terkenal

NU CAFFE bukanlah ‘Kopi Kuat’, tetapi minuman kesihatan lelaki dalam bentuk minuman yang diikhtiraf oleh badan antarabangsa!

Menggunakan Bahan Herba Semulajadi Melalui Kajian Klinikal

Pssst, tak ada produk minuman lain di pasaran seperti NU CAFFE!

Kopi Arabica Premium ‘Kaw’ + Rasa ‘Pahit-Pahit’ Tongkat Ali. Memang Umphh!

Penggunaan Nu Caffe Seperti Minuman Kopi Yang Anda Pernah Guna Sebelum Ini

Bancuh 1 sachet NU CAFFE setiap pagi dengan air suam atau air sejuk dan boeh diminum. Amalkan setiap hari untuk mendapatkan tenaga tambahan yang konsisten.

NU CAFFE Halal Dan Selamat.
Anda Boleh Gunakan Tanpa Was-Was!

Kelulusan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Men’s Formula berdaftar di bawah KKM dengan taraf pharmaceutical products.

Nombor pendaftaran: MAL16020012T

Pengiktirafan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Biotropics Men’s Formula diiktiraf HALAL oleh JAKIM

Nombor rujukan Halal:  JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 1 015-11/2009

Disahkan Selamat & Berkesan oleh USFDA – International Food & Drug Administration.

Satu-satunya pengeluar herba bertaraf klinikal di Asia Tenggara yang diluluskan oleh USFDA – badan berdaftar antarabangsa yang menilai keberkesanan produk-produk herba farmaseutikal. .

FDA Regisration No : 17398346178

Ini ialah bukti NU CAFFE tiada sebarang bahan kimia berbahaya. 

Betul ke NU CAFFE ni sangat berkesan?

Jika anda rasa NU CAFFE ni sama seperti kopi lain yang ada di pasaran, maka anda silap.

Lihat apa kata Doktor Pakar Perubatan mengenai NU CAFFE

Dr. Ismail Tambi, pakar sakit tuan (Malaysia’s Clinical Andrologist) sendiri mengesyorkan penggunaan Men’s Formula ini.

Video dibawah ini, Dr. Ismail menerangkan kandungan-kandungan herba klinikal yang terkandung di dalam Biotropics Men’s Formula.

Apa Kata Orang Kuat Malaysia Tentang NU CAFFE?

Sazali Samad ialah atlet bina badan negara yang telah memenangi Mr Universe Malaysia.

Beliau juga menjadikan NU CAFFE sebagai rutin hariannya untuk kekal cergas & berstamina.

Xgene Royale Youtube

En. Razman
Pemandu Grab Tegar

Xgene Royale Youtube

En. Zaini
57 Tahun, AJK Masjid

Kenapa NU CAFFE Ialah Kopi Pilihan Utama Anda?

NU CAFFE merupakan produk yang dihasilkan oleh professional dan pakar perubatan. Bukan dihasilkan oleh kilang OEM seperti produk lain.

#1 Dihasilkan Oleh Doktor Pakar

NU CAFFE dihasilkan oleh sekumpulan doktor pakar, saintis dan professor dari Malaysia, Afrika & China. Men’s Formula tidak sama seperti produk yang dihasilkan oleh kilang (OEM).

#2 Dikeluarkan oleh syarikat yang kukuh

Biotropics Malaysia Berhad ialah anak syarikat Khazanah Berhad yang terkenal dengan kekuatan kewangan dan kemampuan mereka untuk hasilkan produk yang berkualiti tinggi.

#3 Diikhtiraf oleh badan berwajib

Mendapat pengikhtirafan daripada badan berwajib seperti USFDA, GMP, Halal dan disahkan selamat digunakan oleh KKM. Kemudahan pengilangan kami juga diiktiraf oleh syarikat pensijilan antarabangsa (Lyodds Register Quality Assurance) diatas pematuhan kepada Sistem Pengurusan Keselamatan Makanan, ISO 22000:2005.

#4 Memiliki Makmal Sendiri

Biotropics mempunyai makmal sendiri untuk proses penyelidikan & peningkatan kualiti dari semasa ke semasa. Ianya bukan produk kilang OEM.

#5 Teknologi Physta® Tongkat Ali Yang Dipatenkan

Teknologi Physta telah dipatenkan selepas menjalani pelbagai ujian klinikal bagi membantu meningkatkan reaksi kognitif & membantu kawalan emosi.

Jom dapatkan
SEKARANG pada harga Jimat Sehingga RM40,

Sementara masih ada 2 FREE GIFT untuk anda jika anda membuat pembelian hari ini!

Klik button “Order Sekarang” di bawah untuk tempahan.

FREE POSTAGE

Jimat RM8, Khidmat penghantaran yang tip-top. InsyaAllah poslaju hari ni, esok akan sampai.*

ebook percuma

FREE EBOOK POSISI

Anda boleh jadikan ebook ini sebagai rujukan anda sebelum bersama pasangan

EXTRA PRIVACY

Orang lain takkan tahu. Kami bungkus produk tersebut, sebelum dimasukkan ke dalam parcel.

PAKEJ 1

NU CAFFE 5’s

RM36

5 Sachet NU CAFFE

FREE Poslaju

PAKEJ 2

NU CAFFE 15’s

RM75

15 Sachet NU CAFFE

FREE Poslaju

 PAKEJ 3

NU CAFFE 15’s x 2

RM140

 

15 Sachet NU CAFFE x 2

FREE Poslaju

FREE Ebook Special

Soalan Lazim

Biotropics Ni Syarikat Apa?

Biotropics Malaysia Berhad sebenarnya adalah anak syarikat kepada Khazanah Nasional Berhad. 

Biotropics Malaysia Berhad merupakan satu-satunya di Asia Tenggara yang mendapat pengiktirafan FDA (International Food & Drug Administration).

Kenapa Doktor Pakar Sarankan Produk Ini?

NU CAFFE merupakan produk yang telah menjalani ujian klinikal bertahun-tahun sebelum dijual di pasaran. Ujian klinikal pula dijalankan oleh para doktor pakar perubatan & pusat penyelidikan bertaraf antarabangsa.

Setiap bahan yang digunakan telah dikaji dan dicampur mengikut sukatan yang paling sesuai untuk tubuh badan lelaki. Sebab itulah doktor pakar sakit tuan Dr Ismail Thambi juga menggunakan produk ini

Bagaimana Cara Minum NU CAFFE?

Campurkan NU CAFFE dalam 200ml air panas, kemudian bancuh dan boleh diminum. Boleh juga dihidangkan sebagai air sejuk.

Ada Berapa Sachet Dalam Satu Set?

Untuk pakej kecil ada 5 sachet yang boleh digunakan selama 5 hari

Untuk pakej besar ada 15 sachet untuk kegunaan 15 hari

Ada kesan negatif selapas guna NU CAFFE?

NU CAFFE telah menjalani ujian klinikal & pelbagai tapisan untuk memastikan ianya selamat digunakan. Jadi tak akan ada sebarang kesan negatif kepada pengguna

Berapa Lama Boleh Nampak Kesan?

Kami tidak menjanjikan bulan dan bintang, tetapi dengan konsistensi penggunaan selama 7-15 hari sudah boleh dilihat perbezaan kepada tenaga & zakar anda. Semakin lama anda consume NU CAFFE, semakin bagus kesan yang boleh dilihat.

Lebih Selesa Berurusan di WhatsApp?