Minyak dhab telah digunakan secara turun temurun dan dipercayai mempunyai banyak khasiat dan manfaat untuk kesihatan zakar.

.

Tak hairanlah kalau ada banyak ubat kuat yang berasaskan minyak dhab viral di pasaran sekarang ini.

.

Biawak dhab merupakan spesis biawak yang hidup di padang pasir dan tanah-tanah tandus, terutama sekali di negara-negara arab.

.

Minyak Dhab

.

Nama lainnya adalah Spiyndtaile Lizard manakala nama saintifiknya pula ialah Uromastyx Aegyptiu Microlepis. 

.

Biawak hab merupakan haiwan berdarah sejuk yang tergolong dalam spesis reptilia yang bertelur.

.

Kepalanya mirip seperti kepala penyu, kulitnya bersisik tebal di atas badan dan ekornya. 

.

Dhab banyak terdapat di negara timur tengah seperti Arab Saudi, Mesir dan Jordan.

.

Sejujurnya kami tak galakkan anda guna minyak dhab untuk kesihatan zakar kerana setakat ini, masih lagi tiada bukti kajian klinikal yang dilakukan terhadap khasiat minyak dhab.

.

Walaubagaimanapun, kami juga tak menghalang anda guna minyak tersebut sebagai alternatif tambahan untuk kesihatan zakar anda.

.

Teruskan membaca kerana kami ada kongsikan dengan lebih lanjut di akhir artikel namun sebelum itu, jom baca 7 review produk berasaskan minyak dhab paling popular di pasaran!

.

.

DISCLAIMER : Susunan review kami bukanlah ranking mana yang lebih baik. Apa yang ditulis merupakan pendapat penulis sahaja. Bukan bertujuan untuk merendah-rendah kan mana-mana pihak.

.

.

1. Puredhab

.

Minyak Dhab

.

Puredhab merupakan antara produk minyak dhab keluaran tempatan yang paling popular sekali.

.

Banyak testimoni yang dari penggunaan minyak tersebut menunjukkan bahawa ianya memberikan kesan luar biasa terhadap zakar.

.

Kalau anda lihat testimoni produk ini di website-website pengedar Puredhab ini, bukan testimoni bertulis sahaja, siap gambar sebenar juga diberikan! Seram.

.

.

Lain macam betul excited semua pelanggan nak share testimoni.

.

Mestilah, siapa yang tak suka bila Puredhab dapat:

  • Menambah ketebalan zakar
  • Membuang angin dari dalam zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Melancarkan proses membuang air kecil
  • Menambah dan meningkatkan tenaga batin

.

Uniknya Puredhab ni adalah ia merupakan minyak dhab asli yang tidak dicampur dengan minyak la, seperti produk-produk lain dakwar mereka.

.

IIanya juga merupakan jenis ubat kuat untuk luaran membuatkan lebih ramai lagi yakin untuk menggunakannya berbanding dengan ubat jenis makan atau telan.

.

Baca Juga : 19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

.

.

2. Minyak Dhab Arab

.

.

Minyak Dhab Arab juga tak kurang popularnya dalam kalangan pengguna tempatan.

 

Ia kerana Minyak Dhab Arab mempunyai kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), nombor pendaftaran NOT171103147K.

.

Selain itu, proses pembuatan produk ini pula bukanlah daripada bangkai dhob tapi daripada dhab yang hidup dan diambil terus dari negara Arab.

.

Testimoni yang dikongsikan oleh pengguna tak kurang juga rancaknya dimana semuanya mengatakan mereka mendapat hasil yang luar biasa dengan menggunakan produk ini dalam jangka masa yang pendek.

.

Antara kesan yang dikongsikan oleh pengguna adalah:

  • Zakar mereka semakin besar dan tegang
  • Ereksi zakar ke tahap keras yang maksimum
  • Zakar terasa penuh dan padat

.

Kelebihan lain yang didakwa oleh pengeluar boleh memberi manfaat kepada pengguna ialah:

  • Memulihkan peredaran darah pada zakar
  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Mengeluarkan angin dari zakar

.

Ia juga datang dalam bentuk minyak untuk memudahkan penggunanya fokus kepada urutan.

.

.

3. Malaya Dhab Oil

.

.

Produk minyak dhab ini juga merupakan satu lagi produk yang meyakinkan pengguna.

.

Antara jaminan yang dijanjikan oleh mereka:

  • Ia berdaftar dengan KKM – NOT171103147K
  • Menggunakan 100% herba organik dan minyak dhab

.

Dua perkara diatas pun dah cukup meyakinkan pengguna untuk membelinya.

.

Minyak Dhab

.

Belum lagi cerita berkenaan manfaat yang ada pada produk ini seperti yang dikatakan oleh pengeluar iaitu:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membaiki aliran darah dalam zakar
  • Menguatkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin

.

Sama seperti produk-produk yang dah dinyatakan diatas, Malaya Dhab Oil juga untuk kegunaan sapuan luaran zakar.

.

Cara guna produk ini adalah ia digunakan sebagai minyak urut dah disertakan diatas, beberapa amalan seperti selawat supaya pengguna lebih yakin dan istiqamah dakwa pengeluar.

.

Baca Juga : Urut Batin – Ini Cerita Pengalaman Saya, Review Jujur, Lokasi & Baik Buruknya

.

.

4. Minyak Dhab Asli Mekah

.

Minyak Dhab

.

Produk ini pula lebih menyeluruh penggunaannya.

.

Ia sesuai digunakan untuk lelaki, wanita dan keluarga.

.

Mungkin ini menjadi punca kenapa ia turut menjadi sangat popular dalam kalangan pengguna.

.

Khasiat pada zakar lelaki, ianya boleh membantu untuk:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Membanu memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin

.

Bagi wanita juga ada khasiatnya pula:

  • Menambah saiz payudara
  • Menegangkan payudara
  • Melancarkan peredaran darah pada payudara
  • Menaikkan pinggul

.

Untuk keluarga pun banyak kegunaannya:

  • Menghilangkan gatal pada kulit
  • Gigitan serangga
  • Sesuai untuk semua urutan
  • Hilangkan sengal dan sakit sendi, tulang dan lain-lain
  • Hilangkan jerawat
  • Berkesan menghilangkan parut luka
  • Menghilangkan stretch mark pada pinggul, pinggang dan paha

.

.

5. Minyak Dhab Asli Al-Ghaniyy

.

Minyak Dhab

.

Minyak dhab yang ini dikatakan menggunakan minyak dhab asli dan dicampur dengan habbatus sauda.

.

Ia juga dikatakan mempunyai campuran herba yang terbukti secara klinikal mampu memberikan kesan kepada kesihatan seksual lelaki iaitu Tongkat Ali.

.

Ia juga menggunakan akar kayu tongkat ali terpilih dah 100% original.

.

Selain itu, produk ini turut mempunyai kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT190307349K.

.

Antara kelebihan produk ini adalah:

  • Boleh menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Boleh membesar dan menegangkan zakar
  • Membantu memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Boleh memaksimumkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin
  • Membantu melambatkan ejakulasi

.

Cara untuk memakainya ialah dengan dengan mengurut dari pangkal hingga ke kepala zakar selama 10 ke 15 minit dibiarkan ia kering sendiri supaya mudah menyerap masuk kedalam kulit zakar.

.

.

6. Minyak Dhab Sinai

.

.

Satu lagi produk minyak dhab yang agak popular dalam pasaran adalah Minyak Dhab Sinai.

.

Anda boleh jumpa banyak seller untuk produk ini di media sosial seperti Facbook, & Michat.

.

Jadi, anda perlu berhati-hati supaya beli daripada trusted seller yang menjual produk yang original dan bukan tiruan.

.

Antara manfaat yang membuatkan produk ini menjadi pilihan adalah kerana kegunaannya yang lebih meluas iaitu:

  • Dapat merawat tempat melecet
  • Membantu merawat urat saraf dan sendi
  • Memulihkan Sakit dan kebas badan
  • Boleh membesarkan zakar
  • Dapat menguatkan ereksi

.

Cadangan cara penggunaanya senang sahaja, anda perlu titiskan 5 hingga 10 titis minyak dhab ini  setiap kali anda nak urut atau sapu pada zakar anda, dan dah boleh mula mengurut.

.

Lakukan setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

.

Tentang keberkesanannya tidak dapat dipastikan, guna atas risiko sendiri ye tuan-tuan.

.

.

7. Minyak Dhob Sahara

.

Minyak Dhab

.

Minyak dhab yang seterusnya pula adalah produk yang turut fokus kepada kekuatan seksual iaitu Minyak Dhob Sahara.

.

Manfaat dari minyak ini boleh diamalkan oleh lelaki mahupun wanita.

.

Manfaat dan khasiat dari Minyak Dhob Sahara mampu membantu lelaki untuk:

  • Memulihkan dan menguatkan tenaga batin
  • Membesarkan zakar
  • Menambah kepanjangan dan ukur lilit zakar

.

Khasiat bagi wanita pula, ia boleh membantu untuk:

  • Menambah saiz payudara
  • Menegangkan payudara

.

Berdasarkan pada testimoni kesannya nampak memuaskan, tetapi tak tahu lah ianya betul-betul berkesan atau hanya sekadar placebo effect sahaja.

.

Baca Juga : Urut Zakar: Cara Urutan Zakar Jelqing (Lengkap Bergambar & Video)

.

.

Review Kami Berkenaan Minyak Dhab

.

.

Secara umumnya memang tak dapat dipastikan sejauh mana keberkesan minyak dhab pada kesihatan zakar.

.

Bahayanya yang jelas juga masih lagi menjadi tanda tanya para penggemar ubat kuat di pasaran.

.

Namun, terdapat banyak perdebatan berkenaan keberkesanan minyak dhab terhadap kesihatan seksual.

.

Hal ini kerana tiada bukti kajian klinikal yang dilakukan berkenaannya buat masa ini.

.

Tetapi tak salah kalau anda nak menggunakannya terutama sekali produk yang mempunyai sijil KKM yang telah terbukti selamat untuk digunakan.

.

Jika dilihat daripada petua dan cara orang lama, sehingga ke hari ini ia masih memberikan kesan positif terhadap zakar.

.

Hal ini dapat dilihat hasil daripada perkongsian testimoni oleh pengguna.

.

Sebagai info tambahan, anda boleh juga tengok video daripada Dr. Ismail Tambi tentang minyak dhab dibawah.

.

.

Anda juga perlu sedar yang terdapat juga review yang mengatakan ia tidak berkesan.

.

Mungkin kita boleh menganggap kesannya adalah berbeza mengikut individu namun ada satu perkara penting yang anda perlu tahu iaitu berkenaan placebo effect.

.

.

Apa Sebenarnya Placebo Effect?

.

Minyak Dhab

.

Ia merupakan sesuatu yang dianggap sebagai rawatan “sebenar” namun sebenarnya ia tidak.

.

Ia boleh jadi rawatan menerusi pengambilan pil, suntikan atau apa-apa jenis rawatan lain.

.

Apa yang ada dalam kesemua bahan palcebo adalah ia tidak mempunyai bahan aktif yang terbukti untuk memberikan kesan positif terhadap kesihatan.

.

Placebo effect lebih kepada psikologi terhadap pengguna dimana kepercayaan mereka terhadap sesuatu rawatan itu yang akhirnya akan memberikan kesan seperti yang mereka harapkan.

.

Kebanyakan produk yang ada dalam pasaran lebih mengetengahkan kesan ini berbanding bahan yang sepatutnya.

.

Patut ke beli minyak dhab ni?

.

.

Terpulang kepada anda samada anda ingin menggunakannya atau tidak, kami sama sekali tidak menghalang anda untuk menggunakan apa-apa produk jenis sapuan.

.

Jika anda ingin menggunakannya, pastikan anda ikuti syarat-syarat dibawah:

  • Beli produk lulus KKM
  • Memeriksa bahan yang digunakan didalam produk samada berkesan atau tidak
  • Beli daripada pengedar yang sah
  • Elakkan dari tersalah beli produk tiruan

.

Sekian sahaja perkongsian daripada kami, terima kasih kerana membaca.

.

Semoga perkongsian kali ini memberi anda info yang bermanfaat dan membantu dalam membuat pembelian yang terbaik!

.

Assalamualaikum

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DISCLAIMER / PENAFIAN

Artikel ini ditulis perdasarkan pendapat peribadi penulis dan tidak mewakili pendapat organisasi secara menyeluruh.

Penulisan ini juga bukanlah untuk mempromosikan atau memburuk-burukkan produk tertentu. Sebaliknya hanyalah sebagai panduan dan penambahan ilmu para Suami di Malaysia untuk lebih peka akan kesihatan tubuh mereka.

Kami tidak bertanggungjawab keatas sebarang kesilapan penulisan atau fakta.

Jika ada pihak yang memerlukan sebarang pembetulan fakta & penambahan, sila emailkan ke [email protected] Kami akan membuat pembetulan dengan segera.

Kami bukan berniat untuk memburukkan sebarang produk ataupun servis, sebaliknya ingin memberikan fakta yang tepat & absah secara professional sejajar dengan keperluan suami di Malaysia masa kini.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

Your Cart