Minyak dhab dikatakan mempunyai terlalu banyak khasiat dan diantara khasiatnya adalah untuk kesihatan seksual.

.

Jadi, tak hairanlah kalau ada banyak ubat kuat yang berasaskan minyak dhab di pasaran.

.

Biawak dhab merupakan sejenis haiwan yang hidup di padang pasir. 

.

Minyak Dhab

.

Nama lainnya adalah Spiyndtaile Lizard manakala nama saintifiknya pula ialah Uromastyx Aegyptiu Microlepis. 

.

Dhab merupakan haiwan berdarah sejuk yang tergolong dari kategori sejenis reptilia yang bertelur, kepalanya seperti kepala penyu, kulitnya bersisik tebal di atas badan dan ekornya. 

.

Dhab banyak terdapat di negara timur tengah seperti Arab Saudi, Mesir dan Jordan.

.

Sejujurnya kami tak support penggunaan minyak dhab untuk kesihatan seksual kerana tida bukti kajian klinikal lagi terhadapnya.

.

Kami ada kongsikan dengan lebih lanjut di akhir artikel namun sebelum tu jom baca 7 review produk berasaskan minyak dhab paling popular di pasaran!

.

.

DISCLAIMER : Susunan review kami bukanlah ranking mana yang lebih baik. 

.

.

1. Puredhab

.

Minyak Dhab

.

Ia merupakan sebuah produk minyak dhab keluaran tempatan yang agak popular.

.

Banyak testimoni yang menunjukkan bahawa Puredhab mampu memberikan kesan yang luar biasa terhadap zakar.

.

Kalau anda lihat testimoni produk ini di website-website pengedar Puredhab, bukan testimoni bertulis, siap bergambar lagi diberikan!

.

.

Lain macam betul excited semua pelanggan nak share testimoni.

.

Ye la. Siapa yang tak suka bila Puredhab dapat:

  • Menambah ketebalan zakar
  • Membuang angin dari dalam zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Melancarkan proses membuang air kecil
  • Menambah dan meningkatkan tenaga batin

.

Uniknya Puredhab ni adalah ia merupakan minyak dhab asli yang tidak dicampur dengan minyak lain.

.

Ia juga jenis sapuan luar yang membuatkan lebih ramai lagi yakin untuk menggunakannya berbanding dengan ubat jenis makan atau telan.

.

Baca Juga : 19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

.

.

2. Minyak Dhab Arab

.

.

Minyak Dhab Arab juga tak kurang popularnya dalam kalangan pengguna tempatan kerana ia mempunyai kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran NOT171103147K.

.

Selain itu, proses pembuatan produk ini pula bukanlah daripada bangkai dhob tapi daripada dhab yang hidup dan diambil terus dari Arab.

.

Testimoni yang dikongsikan oleh pengguna juga agak rancak dimana semuanya mengatakan mereka mendapat hasil yang luarbiasa dengan menggunakan produk ini.

.

Antara kesan yang dikongsikan oleh pengguna adalah:

  • Zakar mereka semakin besar dan tegang
  • Ereksi zakar ke tahap maksimum
  • Zakar terasa penuh dan padat

.

Manfaat lain yang mungkin kurang disedari oleh pengguna yang diberitahu oleh pengeluar adalah:

  • Memulihkan peredaran darah pada zakar
  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Mengeluarkan angin dari zakar

.

Ia juga dalam bentuk minyak untuk memudahkan penggunaannya yang fokus kepada urutan.

.

.

3. Malaya Dhab Oil

.

.

Produk minyak dhab ini juga merupakan satu lagi produk yang meyakinkan pengguna.

.

Hal ini kerana:

  • Ia berdaftar dengan KKM – NOT171103147K
  • Menggunakan 100% herba organik dan minyak dhab

.

Dua perkara diatas pun dah cukup untuk meyakinkan pengguna untuk mendapatkannya.

.

Minyak Dhab

.

Belum lagi cerita berkenaan manfaat yang ada pada produk ini seperti yang dikatakan oleh pengeluar iaitu:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membaiki aliran darah dalam zakar
  • Menguatkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin

.

Sama seperti produk-produk yang dah dinyatakan sebelum ini, Malaya Dhab Oil juga untuk kegunaan luaran.

.

Cara guna produk ini adalah ia digunakan sebagai minyak urut dah disertakan beberapa amalan seperti selawat supaya pengguna lebih yakin dan istiqamah.

.

Baca Juga : Urut Batin – Ini Cerita Pengalaman Saya, Review Jujur, Lokasi & Baik Buruknya

.

.

4. Minyak Dhab Asli Mekah

.

Minyak Dhab

.

Produk ini pula lebih menyeluruh penggunaannya.

.

Ia sesuai digunakan untuk lelaki, wanita dan keluarga.

.

Mungkin ini menjadi punca kenapa ia turut menjadi sangat popular dalam kalangan pengguna.

.

Bagi lelaki, ia membantu untuk:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin

.

Bagi wanita pula:

  • Menambah saiz payudara
  • Menegangkan payudara
  • Melancarkan peredaran darah pada payudara
  • Menaikkan pinggul

.

Untuk keluarga pun banyak kegunaannya:

  • Menghilangkan gatal pada kulit
  • Gigitan serangga
  • Sesuai untuk semua urutan
  • Hilangkan sengal dan sakit sendi, tulang dan lain-lain
  • Hilangkan jerawat
  • Berkesan menghilangkan parut luka
  • Menghilangkan stretch mark pada pinggul, pinggang dan paha

.

.

5. Minyak Dhab Asli Al-Ghaniyy

.

Minyak Dhab

.

Minyak dhab ini menggunakan minyak dhab asli dan dicampur dengan habbatus sauda serta herba yang terbukti secara klinikal mampu memberikan kesan kepada kesihatan seksual lelaki iaitu Tongkat Ali.

.

Ia juga menggunakan akar kayu terpilih dah 100% original.

.

Selain itu, produk ini turut mempunyai kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT190307349K.

.

Kelebihan produk ini adalah:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin
  • Melambatkan ejakulasi

.

Cara penggunaanya adalah dengan mengurut dari pangkal hingga ke kepala zakar selama 10 ke 15 minit dibiarkan ia kering sendiri supaya mudah menyerap masuk kedalam kulit zakar.

.

.

6. Minyak Dhab Sinai

.

.

Satu lagi produk minyak dhab yang agak popular dalam pasaran adalah Minyak Dhab Sinai.

.

Anda boleh temukan ramai seller untuk produk ini.

.

Jadi, anda perlu berhati-hati supaya anda membeli daripada trusted seller.

.

Antara manfaat yang membuatkan produk ini menjadi pilihan adalah kerana kegunaannya yang lebih meluas iaitu:

  • Merawat tempat melecet
  • Merawat urat saraf dan sendi
  • Sakit dan kebas badan
  • Membesarkan zakar
  • Menguatkan ereksi

.

Cadangan cara penggunaan adalah dengan menitiskan 5 ke 10 titis minyak dhab ini untuk setiap kali sapuan atau urutan.

.

Lakukan setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

.

.

7. Minyak Dhob Sahara

.

Minyak Dhab

.

Minyak dhab yang seterusnya pula adalah produk yang turut fokus kepada kekuatan seksual.

.

Ia boleh digunakan baik untuk lelaki dan juga wanita.

.

Produk ini mampu membantu lelaki untuk:

  • Memulihkan dan menguatkan tenaga batin
  • Membesarkan zakar
  • Menambah kepanjangan zakar

.

Bagi wanita pula, ia membantu untuk:

  • Menambah saiz payudara
  • Menegangkan payudara

.

Baca Juga : Urut Zakar: Cara Urutan Zakar Jelqing (Lengkap Bergambar & Video)

.

.

Review Kami Berkenaan Minyak Dhab

.

.

Memang tak dapat dinafikan bahawa setakat ini tiada lagi bahaya minyak dhab yang jelas.

.

Namun, terdapat banyak perdebatan berkenaan keberkesanan minyak dhab terhadap kesihatan seksual.

.

Hal ini kerana tiada bukti kajian klinikal berkenaannya buat masa ini.

.

Jika dilihat daripada petua dan cara orang lama, sehingga ke hari ini ia masih memberikan kesan positif terhadap zakar.

.

Hal ini dapat dilihat hasil daripada perkongsian testimoni oleh pengguna.

.

.

Anda juga perlu sedar yang terdapat juga review yang mengatakan ia tidak berkesan.

.

Mungkin kita boleh menganggap kesannya adalah berbeza mengikut individu namun ada satu perkara penting yang anda perlu tahu iaitu berkenaan placebo effect.

.

.

Apa Sebenarnya Placebo Effect?

.

Minyak Dhab

.

Ia merupakan sesuatu yang dianggap sebagai rawatan “sebenar” namun sebenarnya ia tidak.

.

Ia boleh jadi rawatan menerusi pengambilan pil, suntikan atau apa-apa jenis rawatan lain.

.

Apa yang ada dalam kesemua bahan palcebo adalah ia tidak mempunyai bahan aktif yang terbukti untuk memberikan kesan positif terhadap kesihatan.

.

Placebo effect lebih kepada psikologi terhadap pengguna dimana kepercayaan mereka terhadap sesuatu rawatan itu yang akhirnya akan memberikan kesan seperti yang mereka harapkan.

.

Kebanyakan produk yang ada dalam pasaran lebih mengetengahkan kesan ini berbanding bahan yang sepatutnya.

.

Jadi, patut beli atau tidak minyak dhab?

.

.

Terpulang kepada anda samada anda ingin menggunakannya atau tidak.

.

Jika anda ingin menggunakannya, pastikan anda:

  • Beli produk lulus KKM
  • Memeriksa bahan yang digunakan didalam produk samada berkesan atau tidak
  • Beli daripada pengedar yang sah
  • Elakkan dari tersalah beli produk tiruan

.

Sekian sahaja perkongsian daripada kami untuk review 7 minyak dhab 2020.

.

Semoga perkongsian kali ini memberikan anda info yang bermanfaat dan membantu anda membuat pembelian yang terbaik!

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

0
Your Cart