Minyak dhab dikatakan mempunyai terlalu banyak khasiat dan diantara khasiatnya adalah untuk kesihatan seksual.

.

Jadi, tak hairanlah kalau ada banyak ubat kuat yang berasaskan minyak dhab di pasaran.

.

Biawak dhab merupakan sejenis haiwan yang hidup di padang pasir. 

.

Minyak Dhab

.

Nama lainnya adalah Spiyndtaile Lizard manakala nama saintifiknya pula ialah Uromastyx Aegyptiu Microlepis. 

.

Dhab merupakan haiwan berdarah sejuk yang tergolong dari kategori sejenis reptilia yang bertelur, kepalanya seperti kepala penyu, kulitnya bersisik tebal di atas badan dan ekornya. 

.

Dhab banyak terdapat di negara timur tengah seperti Arab Saudi, Mesir dan Jordan.

.

Sejujurnya kami tak support penggunaan minyak dhab untuk kesihatan seksual kerana tida bukti kajian klinikal lagi terhadapnya.

.

Walau bagaimanapun kami juga tidak menghalang anda daripada menggunakannya sebagai alternatif tambahan.

.

Kami ada kongsikan dengan lebih lanjut di akhir artikel namun sebelum tu jom baca 7 review produk berasaskan minyak dhab paling popular di pasaran!

.

.

DISCLAIMER : Susunan review kami bukanlah ranking mana yang lebih baik. 

.

.

1. Puredhab

.

Minyak Dhab

.

Ia merupakan sebuah produk minyak dhab keluaran tempatan yang agak popular.

.

Banyak testimoni yang menunjukkan bahawa Puredhab mampu memberikan kesan yang luar biasa terhadap zakar.

.

Kalau anda lihat testimoni produk ini di website-website pengedar Puredhab, bukan testimoni bertulis, siap bergambar lagi diberikan!

.

.

Lain macam betul excited semua pelanggan nak share testimoni.

.

Ye la. Siapa yang tak suka bila Puredhab dapat:

  • Menambah ketebalan zakar
  • Membuang angin dari dalam zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Melancarkan proses membuang air kecil
  • Menambah dan meningkatkan tenaga batin

.

Uniknya Puredhab ni adalah ia merupakan minyak dhab asli yang tidak dicampur dengan minyak lain.

.

Ia juga jenis sapuan luar yang membuatkan lebih ramai lagi yakin untuk menggunakannya berbanding dengan ubat jenis makan atau telan.

.

Baca Juga : 19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

.

.

2. Minyak Dhab Arab

.

.

Minyak Dhab Arab juga tak kurang popularnya dalam kalangan pengguna tempatan kerana ia mempunyai kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran NOT171103147K.

.

Selain itu, proses pembuatan produk ini pula bukanlah daripada bangkai dhob tapi daripada dhab yang hidup dan diambil terus dari Arab.

.

Testimoni yang dikongsikan oleh pengguna juga agak rancak dimana semuanya mengatakan mereka mendapat hasil yang luarbiasa dengan menggunakan produk ini.

.

Antara kesan yang dikongsikan oleh pengguna adalah:

  • Zakar mereka semakin besar dan tegang
  • Ereksi zakar ke tahap maksimum
  • Zakar terasa penuh dan padat

.

Manfaat lain yang mungkin kurang disedari oleh pengguna yang diberitahu oleh pengeluar adalah:

  • Memulihkan peredaran darah pada zakar
  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Mengeluarkan angin dari zakar

.

Ia juga dalam bentuk minyak untuk memudahkan penggunaannya yang fokus kepada urutan.

.

.

3. Malaya Dhab Oil

.

.

Produk minyak dhab ini juga merupakan satu lagi produk yang meyakinkan pengguna.

.

Hal ini kerana:

  • Ia berdaftar dengan KKM – NOT171103147K
  • Menggunakan 100% herba organik dan minyak dhab

.

Dua perkara diatas pun dah cukup untuk meyakinkan pengguna untuk mendapatkannya.

.

Minyak Dhab

.

Belum lagi cerita berkenaan manfaat yang ada pada produk ini seperti yang dikatakan oleh pengeluar iaitu:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membaiki aliran darah dalam zakar
  • Menguatkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin

.

Sama seperti produk-produk yang dah dinyatakan sebelum ini, Malaya Dhab Oil juga untuk kegunaan luaran.

.

Cara guna produk ini adalah ia digunakan sebagai minyak urut dah disertakan beberapa amalan seperti selawat supaya pengguna lebih yakin dan istiqamah.

.

Baca Juga : Urut Batin – Ini Cerita Pengalaman Saya, Review Jujur, Lokasi & Baik Buruknya

.

.

4. Minyak Dhab Asli Mekah

.

Minyak Dhab

.

Produk ini pula lebih menyeluruh penggunaannya.

.

Ia sesuai digunakan untuk lelaki, wanita dan keluarga.

.

Mungkin ini menjadi punca kenapa ia turut menjadi sangat popular dalam kalangan pengguna.

.

Bagi lelaki, ia membantu untuk:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin

.

Bagi wanita pula:

  • Menambah saiz payudara
  • Menegangkan payudara
  • Melancarkan peredaran darah pada payudara
  • Menaikkan pinggul

.

Untuk keluarga pun banyak kegunaannya:

  • Menghilangkan gatal pada kulit
  • Gigitan serangga
  • Sesuai untuk semua urutan
  • Hilangkan sengal dan sakit sendi, tulang dan lain-lain
  • Hilangkan jerawat
  • Berkesan menghilangkan parut luka
  • Menghilangkan stretch mark pada pinggul, pinggang dan paha

.

.

5. Minyak Dhab Asli Al-Ghaniyy

.

Minyak Dhab

.

Minyak dhab ini menggunakan minyak dhab asli dan dicampur dengan habbatus sauda serta herba yang terbukti secara klinikal mampu memberikan kesan kepada kesihatan seksual lelaki iaitu Tongkat Ali.

.

Ia juga menggunakan akar kayu terpilih dah 100% original.

.

Selain itu, produk ini turut mempunyai kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT190307349K.

.

Kelebihan produk ini adalah:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Menghalang urat zakar dimasuki angin
  • Melambatkan ejakulasi

.

Cara penggunaanya adalah dengan mengurut dari pangkal hingga ke kepala zakar selama 10 ke 15 minit dibiarkan ia kering sendiri supaya mudah menyerap masuk kedalam kulit zakar.

.

.

6. Minyak Dhab Sinai

.

.

Satu lagi produk minyak dhab yang agak popular dalam pasaran adalah Minyak Dhab Sinai.

.

Anda boleh temukan ramai seller untuk produk ini.

.

Jadi, anda perlu berhati-hati supaya anda membeli daripada trusted seller.

.

Antara manfaat yang membuatkan produk ini menjadi pilihan adalah kerana kegunaannya yang lebih meluas iaitu:

  • Merawat tempat melecet
  • Merawat urat saraf dan sendi
  • Sakit dan kebas badan
  • Membesarkan zakar
  • Menguatkan ereksi

.

Cadangan cara penggunaan adalah dengan menitiskan 5 ke 10 titis minyak dhab ini untuk setiap kali sapuan atau urutan.

.

Lakukan setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

.

.

7. Minyak Dhob Sahara

.

Minyak Dhab

.

Minyak dhab yang seterusnya pula adalah produk yang turut fokus kepada kekuatan seksual.

.

Ia boleh digunakan baik untuk lelaki dan juga wanita.

.

Produk ini mampu membantu lelaki untuk:

  • Memulihkan dan menguatkan tenaga batin
  • Membesarkan zakar
  • Menambah kepanjangan zakar

.

Bagi wanita pula, ia membantu untuk:

  • Menambah saiz payudara
  • Menegangkan payudara

.

Baca Juga : Urut Zakar: Cara Urutan Zakar Jelqing (Lengkap Bergambar & Video)

.

.

Review Kami Berkenaan Minyak Dhab

.

.

Memang tak dapat dinafikan bahawa setakat ini tiada lagi bahaya minyak dhab yang jelas.

.

Namun, terdapat banyak perdebatan berkenaan keberkesanan minyak dhab terhadap kesihatan seksual.

.

Hal ini kerana tiada bukti kajian klinikal berkenaannya buat masa ini.

.

Tetapi tidak lah salah jika anda ingin menggunakannya terutama sekali produk yang mempunyai KKM yang telah terbukti selamat untuk digunakan.

.

Jika dilihat daripada petua dan cara orang lama, sehingga ke hari ini ia masih memberikan kesan positif terhadap zakar.

.

Hal ini dapat dilihat hasil daripada perkongsian testimoni oleh pengguna.

.

.

Anda juga perlu sedar yang terdapat juga review yang mengatakan ia tidak berkesan.

.

Mungkin kita boleh menganggap kesannya adalah berbeza mengikut individu namun ada satu perkara penting yang anda perlu tahu iaitu berkenaan placebo effect.

.

.

Apa Sebenarnya Placebo Effect?

.

Minyak Dhab

.

Ia merupakan sesuatu yang dianggap sebagai rawatan “sebenar” namun sebenarnya ia tidak.

.

Ia boleh jadi rawatan menerusi pengambilan pil, suntikan atau apa-apa jenis rawatan lain.

.

Apa yang ada dalam kesemua bahan palcebo adalah ia tidak mempunyai bahan aktif yang terbukti untuk memberikan kesan positif terhadap kesihatan.

.

Placebo effect lebih kepada psikologi terhadap pengguna dimana kepercayaan mereka terhadap sesuatu rawatan itu yang akhirnya akan memberikan kesan seperti yang mereka harapkan.

.

Kebanyakan produk yang ada dalam pasaran lebih mengetengahkan kesan ini berbanding bahan yang sepatutnya.

.

Jadi, patut beli atau tidak minyak dhab?

.

.

Terpulang kepada anda samada anda ingin menggunakannya atau tidak.

.

Jika anda ingin menggunakannya, pastikan anda:

  • Beli produk lulus KKM
  • Memeriksa bahan yang digunakan didalam produk samada berkesan atau tidak
  • Beli daripada pengedar yang sah
  • Elakkan dari tersalah beli produk tiruan

.

Sekian sahaja perkongsian daripada kami untuk review 7 minyak dhab 2020.

.

Semoga perkongsian kali ini memberikan anda info yang bermanfaat dan membantu anda membuat pembelian yang terbaik!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DISCLAIMER / PENAFIAN

Artikel ini ditulis perdasarkan pendapat peribadi penulis dan tidak mewakili pendapat organisasi secara menyeluruh.

Penulisan ini juga bukanlah untuk mempromosikan atau memburuk-burukkan produk tertentu. Sebaliknya hanyalah sebagai panduan dan penambahan ilmu para Suami di Malaysia untuk lebih peka akan kesihatan tubuh mereka.

Kami tidak bertanggungjawab keatas sebarang kesilapan penulisan atau fakta.

Jika ada pihak yang memerlukan sebarang pembetulan fakta & penambahan, sila emailkan ke marketing@suamisihat.com. Kami akan membuat pembetulan dengan segera.

Kami bukan berniat untuk memburukkan sebarang produk ataupun servis, sebaliknya ingin memberikan fakta yang tepat & absah secara professional sejajar dengan keperluan suami di Malaysia masa kini.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

Your Cart