REVIEW HIMALAYA KAPIKACHHU – Berkesan untuk air mani & kesuburan?
A Hasan Hamdani

Adi Idham

Himalaya Kapikachhu tu produk apa?

Bagus ke untuk Suami?

Betul ke Kapikachhu ni boleh bantu tambah air mani?

Himalaya Kapikachhu di SuamiSIhat

Korang yang tengah gali info pasal produk ni, mesti ramai yang bertanya-tanya macam ni kan?

 

Jangan risau, dalam artikel ni saya akan share pengalaman saya amalkan Himalaya Kapikachhu ni selama 30 hari.

 

Tiada pendapat yang berat sebelah, semua apa adanya.

 

Nak tahu apa yang jadi lepas saya try selama sebulan?

 

Ikuti cerita saya ni.

beli Himalaya Kapikachhu di SuamiSihat

 

Apa itu Himalaya Kapikachhu?

Baru-baru ni, ada geng komuniti kami yang suggest untuk cuba produk Kapikachhu dari Himalaya.

Aku pun usha lah tentang produk ni.

 

Himalaya, siapa tak kenal.

Himalaya Wellness Logo

 

Diorang ni ada macam-macam produk kesihatan, dari atas sampai bawah.

 

Semua suplemen yang keluar memang top di pasaran.

 

Bila Himalaya keluar Kapikachhu, ramai yang teruja nak cuba tengok keberkesanannya.

Katanya, produk ni bagus untuk kesihatan secara umum.

 

Sejauh mana berkesan, pada masa tu saya sendiri tak pasti.

 

Tapi, sebab curious sangat, saya volunteer untuk try Kapikachhu dari Himalaya ni.

Kapikacchu Himalaya Testimoni

Masa kita research pasal Kapikachhu ni, ada beberapa perkara menarik yang saya dan team jumpa.

 

Biasanya kalau cakap pasal suplemen, kita akan lihat apa kelebihan dan manfaat dia.

 

Brand Himalaya ni memang dah dikenali sebagai suplemen berkualiti.

 

Kenapa saya kata macam tu? Sebab ini:

  • Dari jenama terkenal dari India & kualitinya terjamin Gunakan bahan herba yang dikaji dan baik untuk kesihatan
  • Sudah lulus pelbagai pengesahan seperti KKM, HALAL, dan lain-lain di Malaysia Diiktiraf oleh ISO, serta FDA.

 

Lepas tahu semua ni, sebagai pengguna, saya jadi lebih yakin Himalaya Kapikachhu ni antara yang terbaik.

 

Saya cakap dalam hati,

 

“Okay, setakat ni semua okay. Info memuaskan”.

 

Kita teruskan lagi research tentang produk ni.

Tumbuhan Kapikachu di India

 

Manfaat yang Himalaya listkan untuk Kapikachhu pun menarik. Antaranya:

  • Meningkatkan kesihatan umum
  • Menambah baik fungsi tubuh
  • Memberikan tenaga dan stamina

 

Ini antara manfaat yang dijanjikan.

 

Tapi soalannya, benar ke Kapikachhu boleh beri semua manfaat tu?

 

Untuk pengetahuan korang, Himalaya Kapikachhu ialah suplemen semulajadi yang diperolehi daripada tumbuhan Mucuna pruriens, yang terkenal dengan kandungan L-DOPA yang tinggi.

 

Mucuna pruriens, juga dikenali sebagai kacang gatal, telah digunakan dalam perubatan ayurveda dan tradisi perubatan lain selama berabad-abad.

 

Ia terkenal dengan kebaikannya dalam meningkatkan kesuburan, mood, dan tenaga.

Fungsi Kapikachhu

 

L-DOPA adalah sebatian penting dalam penghasilan dopamin, sejenis neurotransmitter yang memainkan peranan penting dalam pengawalan mood dan kesihatan secara keseluruhan.

 

Kehebatan Himalaya Kapikachhu sungguh luar biasa.

 

Produk ini terkenal dengan potensinya untuk meningkatkan kesuburan, mood, dan tenaga lelaki. Mari saya kongsikan pengalaman saya sendiri.

 

 

 

Cara Pengambilan Himalaya Kapikachhu

Kandungan Himalaya Kapikachhu

Pada kotak Kapikachhu, dinyatakan berapa biji perlu diambil setiap hari.

Cara makan, Himalaya syorkan ambil 2-3 biji dua kali sehari.

 

Untuk cukup 30 hari, saya ambil 3-4 biji sehari.

 

Ada produk lain yang suggest ambil kurang untuk berat badan lebih, tapi saya follow je arahan Himalaya.

 

Untuk kesan lebih natural, saya elakkan suplemen lain 3 hari sebelum mula makan Kapikachhu ni.

 

Saya nak pastikan kesan yang saya dapat tu real, bukan placebo.

Masa mula ambil Kapikachhu, saya keep lifestyle aktif. Contohnya:

  • Jalan kaki banyak
  • Minum air cukup
  • Jaga diet

 

Boleh baca juga : Review Jujur Penulis selepas menggunakan Himalaya Speman selama sebulan

 

Kesan Penggunaan

Ujian Klinikal Kapikachhu 1 Ujian Klinikal Kapikachhu 2

Jujurnya, seminggu pertama saya tak nampak banyak perubahan.

 

Tapi saya teruskan perhatikan sampai minggu kedua.

 

Akhir minggu ketiga, baru saya perasan beberapa perubahan.

 

Perubahan yang saya perasan:

Meningkatkan Kesuburan:

  • Paling ketara ialah peningkatan kesuburan. Air mani bertambah banyak dan berkualiti, bagus untuk tambah cahaya mata. Ini semua sebab L-DOPA dalam Mucuna pruriens yang bantu naikkan jumlah dan kesihatan sperma.

 

 

Peningkatan Mood dan Tenaga:

  • Saya ni mudah stress, tapi lepas ambil Kapikachhu, mood stabil, stress berkurang, dan tenaga meningkat. Ini semua dari peningkatan dopamin yang bantu kawal mood dan rasa positif.

 

 

Peningkatan Prestasi Fizikal:

  • Saya perasan gak peningkatan prestasi fizikal masa workout. Kapikachhu bagi tenaga tambahan yang bantu dalam gym. Rasa lagi bertenaga!

 

 

Ini semua kesan positif yang saya dapat.

 

Lepas sebulan, saya rasa Himalaya Kapikachhu memang bantu dalam aspek yang dijanjikan.

 

Mungkin kombinasi lifestyle aktif dan diet sihat juga membantu.

 

Selama 30 hari tu, saya tidur awal dan rehat cukup.

 

Mungkin semua ni main peranan penting.

 

Adakah Himalaya Kapikachhu Menambah Testosterone?

 

 

Ramai yang tanya, dan jawapannya, ada bukti-bukti ilmiah yang tunjuk Himalaya Kapikachhu boleh membantu tingkatkan tahap testosterone dalam badan.

 

Kajian pasal mucuna pruriens, bahan utama dalam produk ni, menunjukkan ia boleh kurangkan stress dan meningkatkan kualiti air mani, terutama bagi lelaki yang tak subur.

 

Lihat kajian mengenai kandungan utama dalam produk ini, mucuna pruriens : Mucuna pruriens Reduces Stress and Improves the Quality of Semen in Infertile Men

 

Ini berita bagus ni untuk korang yang cari cara semulajadi nak boost hormon penting ni, yang main peranan besar dalam fungsi seksual lelaki dan kesihatan secara umum.

 

Tapi ingat, kesan dia boleh berbeza-beza ikut orang.

 

Kesan Sampingan Penggunaan Himalaya Kapikachhu

Penting untuk diingat bahawa walaupun Himalaya Kapikachhu adalah produk semulajadi, ia masih boleh menyebabkan kesan sampingan tertentu.

 

 

Secara peribadi, saya tidak mengalami kesan sampingan yang serius semasa menggunakan produk ini.

 

Walaupun natural, Himalaya Kapikachhu ni pun ada kesan sampingan gak:

 

 

Kesan sampingan gastrointestinal: Macam perut rasa kembung atau alami cirit-birit ringan.

 

Kesan sampingan neuromuscular: Ada yang rasa gementar, otot jadi lemah, atau sensitif dengan cahaya.

 

 

Gangguan tidur: Kalau ambil malam, mungkin susah nak tidur.

 

Sebelum korang start dengan Kapikachhu ni, baik consult dulu dengan doktor atau pakar kesihatan. Jangan main ambil je tau.

 

Baca juga: Minyak lintah & kegatalan zakar disebabkannya

 

 

Review Keseluruhan Himalaya Kapikachhu

 

Himalaya Kapikachhu ni, produk semulajadi yang janji nak bantu tingkatkan kesihatan lelaki. Bagus ni untuk yang nak boost kesuburan, mood, dan tenaga.

 

Saya sendiri puas hati giler dengan hasilnya, terutama bila bab kesuburan dan tambah tenaga untuk buat aktiviti harian.

Kapikachhu Himalaya Shopee

 

Tapi, ingat, kesan dia mungkin lain-lain ikut orang. Ada gak kesan sampingan yang mungkin timbul.

 

So, sebelum mula ambil Kapikachhu ni, elok sangat bincang dulu dengan doktor.

 

Cara guna Himalaya Kapikachhu senang je, dan saya tak ada masalah ikut dos yang disyorkan.

 

Saya syorkan produk ni untuk sesiapa yang cari cara natural nak naikkan kesuburan dan kesihatan lelaki secara keseluruhan.

Di kedai Shopee SuamiSihat pun ada, saya haritu beli di sini: Himalaya Kapikachu

 

Kesimpulan

Di SuamiSihat.com.my, kita memang serius ambil berat pasal kesihatan, terutama untuk lelaki dan suami di Malaysia.

 

Kita percaya, kesihatan tu aset paling berharga, dan sebagai lelaki, kita punya tanggungjawab besar untuk jaga dan naikkan standard kesihatan kita.

 

Artikel kali ni bawak kita explore ‘dunia’ Himalaya Kapikachhu, produk semulajadi yang power untuk naikkan kesuburan, mood, dan tenaga lelaki.

 

Tapi, bukan setakat tu je, di SuamiSihat.com.my, kita nak sampaikan sesuatu yang lagi mendalam.

 

Kita nak galakkan lelaki di Malaysia jadi lebih aware dan bertanggungjawab pasal kesihatan diri sendiri.

 

Bukan je untuk diri sendiri, tapi untuk kebahagiaan family dan masyarakat sekeliling.

 

Kita yakin, jadi lelaki yang lebih peduli, mula dari faham betapa pentingnya kesihatan – bukan je fizikal, tapi juga mental dan emosi.

 

Di SuamiSihat.com.my, kita akan terus update info, panduan, dan sumber kesihatan yang berguna untuk pembaca, bantu korang capai kesihatan terbaik.

 

Terima kasih baca artikel ni, dan jangan lupa follow perkembangan di SuamiSihat.com.my untuk info kesihatan lelaki yang lebih mantap!

 

Assalamualaikum.

Ebook Banner Jualan Buku Gif

 

Baca sekarang : Cara Tahan Lama di Ranjang – Supaya Seks Anda Puas.

Sebagai suami, anda nak improve prestasi seksual?