Himalaya Speman – Review Jujur Penulis Selepas Menggunakannya Selama Sebulan
A Hasan Hamdani

Adi Idham

Himalaya Speman ni produk apa? Bagus ke?

.

Betul ke speman boleh pekatkan sperma?

.

Anda yang tengah usha produk ini, mesti ada antara anda yang tertanya-tanya soalan seperti ini kan?

.

.

Anda tak perlu risau, dalam artikel ini saya akan berikan anda honest review saya sendiri.

.

Tak ada pendapat yang bias, semuanya jujur belaka.

.

Nak tahu apa kesan yang berlaku selepas saya mencubanya selama sebulan?

.

Mari saya ceritakan.

.

.

.

Baca Juga: Magic Tissue – Cara Ia Berfungsi & Kesan Yang Boleh Berlaku

.

.

.

Speman Himalaya ni apa?

.

.

Beberapa bulan lepas, ada beberapa ahli komuniti SuamiSihat cadangkan pada kami untuk try produk Speman dari Himalaya.

.

Kami pun try lah tengok tentang produk yang dimaksudkan tu.

.

Siapa je yang tak kenal dengan jenama Himalaya kan.

.

.

Mereka banyak sediakan produk kesihatan  dari atas kepala sehinggalah ke bawah kaki.

.

Semua produk suplemen yang mereka keluarkan adalah antara yang top dipasaran juga.

.

Tak hairan lah apabila mereka keluarkan produk Speman, ramai yang tertarik untuk cuba dan lihat sendiri keberkesanannya.

.

.

Ia dikatakan mampu meningkatkan kualiti air mani lelaki.

.

Sejauh mana keberkesannya, waktu ini kami sendiri tak tahu.

.

Apa-apa pun disebabkan perasaan ingin tahu yang membuak-buak, saya pun volunteer untuk cuba produk Speman dari Himalaya ini..

.

.

Kelebihan yang ditawarkan

.

.

Masa kami buat kajian sedikit tentang produk Speman ini, ada beberapa perkara menarik yang saya dan team jumpa.

.

Dah tentu kalau kita bercakap tentang suplemen, tak lain tak bukan kita akan perhatikan kelebihan dan manfaat produk tersebut.

.

Dari segi jenama, Speman Himalaya boleh dikatakan adalah produk suplemen yang cukup berwibawa.

.

Kenapa saya berkata demikian? Ini alasannya:

  • Merupakan jenama yang ternama daripada negara India & terbukti kualitinya
  • Menggunakan bahan-bahan herba yang telah dikaji mampu meningkatkan kualiti sperma• Telahpun mendapat kelulusan KKM, HALAL, serta pihak berkuasa di Malaysia
  • Diiktiraf oleh ISO, serta FDA.
  • 100 biji, kuantiti yang agak banyak dan mencukupi untuk sebuah suplemen
  • Tidak mengandungi racun, dan toxin.

.

.

Lepas dapat tahu semua maklumat ini, saya sebagai pengguna ofcourse akan jadi lebih percaya yang Speman Himalaya merupakan antara produk yang terbaik.

.

Saya cakap dalam hati waktu itu,

.

“Baik lah, so far so good. Informasi yang memuaskan”.

.

Kami pun teruskan kaji lagi tentang produk ini di carian google.

.

Dari segi manfaat pula, Himalaya ada senaraikan beberapa yang saya rasa cukup penting. Antaranya seperti dibawah:

  • Meningkatkan Testosteron
  • Menambah bilangan sperma
  • Meningkatkan kualiti air mani secara menyeluruh

.

Ini antara manfaat yang diclaim oleh mereka.

.

Tapi persoalannya, betul ke produk ini boleh bagi semua manfaat macam tu?

.

.

Untuk tengok keberkesannya betul atau tidak, kita kena tengok bahan apa yang digunakan.

.

Berdasarkan dari ingredients yang dinyatakan, mereka menggunakan 3 herba sebagai bahan aktif utama yang dimasukkan kedalam produk Speman.

.

Tiga herba tersebut adalah:

  • Hygrophilia (Kokilaksha)
  • Cowhage/Velvet Bean (Kapikachchu)
  • Small Caltrops (Gokshura)

.

.

Mengikut kajian pakar, ketiga-tiga herba yang digunakan tadi boleh memberi kesan positif kepada tubuh badan seperti:

  • Membantu masalah ereksi
  • Mengelak kecacatan sperma
  • Boleh meningkatkan kepuasan bersama pasangan
  • Meningkatkan penghasilan hormon testosteron
  • Membantu mengekalkan kekerasan zakar

.

.

Ini semua manfaat yang mereka offer kepada mereka yang consisten amalkan Speman Himalaya.

.

Setelah kami double check, betul herba-herba tadi memang boleh beri kesan positif seperti yang digembar-gemburkan.

.

.

Tapi itu herba, kalau yang dah ditukarkan kepada suplemen macam mana pula?

.

Bagi membuktikan sama ada klaim ini benar atau palsu belaka, saya ambil keputusan untuk cuba Speman Himalaya selama sebulan.

.

Sebagai penulis, ini review saya.

.

.

Cara Pengambilan Speman

.

.

Pada kotak Speman, ada dinyatakan berapa biji yang perlu diambil setiap hari.

.

Dalam satu botol Speman mengandungi 100 biji tablet suplemen.

.

Untuk cara makan, Himalaya sarankan pengguna untuk ambil 2-3 biji dua kali sehari.

.

Untuk cukupkan 30 hari, saya amalkan ambil 3-4 biji sehari.

.

.

Ada sesetengah produk suplemen, pengeluar sarankan ambil lebih sedikit, untuk mereka yang mempunyai berat badan berlebihan.

.

Tetapi tinggi saya 175cm, dan berat badan 75kg. Jumlah ini sama dengan purata lelaki-lelaki di Malaysia.

.

Jadi saya ikutkan sahaja arahan pada kotak pengeluar Speman Himalaya.

.

.

Untuk kesan yang lebih natural dan genuine, saya elakkan ambil supplement lain 3 hari sebelum saya mula makan Speman Himalaya ini.

.

Saya nak pastikan saya dapat kesan yang betul-betul, bukan hanya placebo semata-mata.

.

Jadi semasa saya mula amalkan ambil Speman ini juga, saya kekalkan gaya hidup aktif sepanjang 30 hari tersebut. Contohnya:

  • Berjalan minimum 10 ribu langkah sehari
  • Minum sekurang-kurangnya 3 liter air
  • Kekalkan diet & pemakanan sihat

.

Baca Juga :  Ezerex Malaysia – Ini Semua Yang Anda Perlu Tahu (Panduan Penggunaan)

.

.

Kesan Penggunaan Speman

.

.

Secara jujurnya, untuk seminggu yang pertama, saya belum nampak apa-apa kesan atau tanda suplemen ini mula nak bertindak.

.

Saya teruskan lagi perhati sehingga lah minggu kedua.

.

Pada hari-hari terakhir minggu ketiga pula, baru saya nampak beberapa perubahan terhadap rupa sperma & warna sperma.

.

Air Mani Wanita

.

Sperma semakin putih daripada biasa, kalau biasa tu air mani yang keluar warna putih dan sedikit jernih.

.

Tetapi selepas amalkan selama hampir 3 minggu, sperma jadi semakin pekat & kurang jernih.

.

Adakah ini perubahan yang baik? Iya sudah tentu!

.

.

Semakin pekat warna putih pada air mani, bermakna semakin banyak lah sperma yang dihasilkan.

.

Jadi saya teruskan lagi sehinggalah ke hari yang ke 30.

.

Di akhir percubaan saya dapati, Himalaya Speman boleh membantu meningkatkan kuantiti sperma pada tubuh seseorang lelaki.

.

.

Berkemungkinan amalam penjagaan gaya hidup yang aktif, dan pemakanan yang sihat adalah antara punca keberkesanan produk ini.

.

Aktiviti seksual yang sihat juga memainkan peranan penting.

.

Selama 30 hari ini juga, saya rajin tidur awal dan dapatkan rehat yang cukup.

.

Mungkin ini semua peranan utama, yang membantu kejayaan penyerapan supplement Speman kepada tubuh badan.

.

.

Betul ke tak pekat maksudnya tak subur?

.

Air Mazi

.

Macam yang saya tulis tadi, pekat dan berwarna putih itu bermakna banyak sperma yang dihasilkan.

.

Tetapi ada persoalan baru yang timbul disini.

.

Adakah air mani berwarna jernih itu tidak subur?

.

.

Bagi mendapatkan jawapannya, saya ada berjumpa dengan Dr. Ismail Tambi untuk bertanyakan tentang hal ini.

.

Beliau memberi jawapan ringkas sahaja.

.

“Tidak semestinya, air mani yang berwarna jernih itu tak subur.”

.

Kata beliau lagi, kesuburan dan kesihatan air mani semuanya bergantung kepada:

  • Motiliti sperma (pergerakkan)
  • Bentuk sperma (Kepala & ekor)
  • Kuantiti sperma

.

.

.

.

.

.

Jika salah satu daripada kriteria ini menurun, ia boleh menjejaskan kesuburan seseorang lelaki.

.

Lebih-lebih lagi mereka yang amalkan gaya hidup yang tidak sihat, dan bermacam-macam lagi punca masalah ini boleh berlaku.

.

.

Review Keseluruhan Penggunaan Speman 30 Hari

.

.

Setelah 30 hari saya amalkan produk Speman dari Himalaya, ini saya dapati ada perubahan ketara yang boleh diperhatikan.

.

Jadi pada pendapat saya sebagai penulis Suamisihat, produk Speman memang boleh membantu meningkatkan kuantiti sperma dalam air mani anda.

.

Peningkatan ini penting kerana kuantiti sperma yang optimum adalah salah satu syarat utama kesuburan seseorang lelaki itu.

.

.

Mereka yang nak tambah kuantiti sperma, boleh cuba guna supplement Speman dari Himalaya untuk maksimumkan potensi isteri anda hamil.

.

InshaAllah dengan amalan dan cara makan yang betul, Speman Himalaya dapat membantu meningkatkan kesuburan anda.

.

Kami harap dengan review jujur daripada kami ini dapat membantu anda dalam membuat keputusan.

.

air mani untuk isteri mengandung

.

Saya plan nak teruskan makan Speman setahun pula.

.

Untuk review yang lebih teliti, tunggu next update, mana tahu dah tambah sorang lagi pulak ke kan? Hehe.

.

Baiklah itu sahaja perkongsian untuk kali ini. Apapun, terima kasih kepada anda kerana sudi membaca perkongsian kami pada kali ini.

.

Tapi sebelum itu kami nak terangkan sedikit.

.

Untuk pengetahuan semua, kami di SuamiSihat.com.my sangat-sangat mengambil berat tentang masalah kesihatan terutama sekali apabila ia melibatkan masalah lelaki dan para suami di Malaysia.

.

.

Kami ingin sajikan kepada masyarakat diluar sana terutama sekali kaum lelaki tentang tips-tips bagaimana untuk menjadi lelaki yang lebih prihatin, bertanggungjawab, dan mampu menjadi sebagai mentor kepada setiap lapisan masyarakat.

.

Harapan kami supaya setiap yang kami kongsikan di sini dapat membantu bukan sahaja golongan lelaki, malah semua golongan masyarakat untuk melahirkan masyarakat yang bijak dan berpengetahuan luas.

.

Kepada pembaca baharu, jika anda ingin terus menyokong kami, boleh lah Like page facebook kami dibawah.

.


.

Sekali lagi terima kasih kerana telah membaca perkongsian kami pada kali ini.

.

Semoga bermanfaat!

.

Assalamualaikum.

.

.

Baca Sekarang: Realiti Market Ubat Kuat Di Malaysia – Overclaim Melampau, Bahan Terlarang Melebihi Had

.

.

 

Sebagai suami, anda nak improve prestasi seksual?