Shhh.. Nak Belajar Cara Romen?

Ini Teknik Khas untuk Tahan Lama + Zakar lebih Keras


Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan Sekejap ni

Ubat Keras & Tegangkan Zakar (Review 2021) – Brand Mana yang Anda Patut Beli?

1 year ago

Ubat keraskan zakar dah jadi macam satu ubat keperluan buat lelaki 40-an.

.

Semakin bertambah usia seorang lelaki, semakin bertambah juga masalah kesihatan terutamanya berkaitan seksual.

.

Jadi, ramai lelaki yang memilih ubat keraskan zakar sebagai ikhtiar untuk mereka mendapatkan kembali ‘kejantanan’ mereka.

.

.

Disebabkan ada terlalu banyak brand di pasaran, kami akan berikan anda satu review lengkap supaya mudah untuk anda membuat pilihan.

.

Dalam kebanyakan jenama yang ada dipasaran dan didalam review kami kali ini, ada beberapa perkara penting yang anda perlu tahu.

.

Pertama, tiada cara sebenarnya untuk anda membesarkan zakar dan penerangan dengan lebih terperinci ada didalam video dibawah.

.

.

Kedua, bukan semua bahan telah dibuktikan secara klinikal berkesan dalam membantu kesihatan seksual lelaki terutamanya hal berkaitan zakar.

.

Ketiga, masih ada beberapa produk yang belum atau tidak mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan ia agak berisiko bagi anda untuk menggunakannya.

.

Selesai penerangan untuk kali ini dan jom baca apa review kami untuk produk-produk dalam senarai kali ini!

.

.

**Psst: Baca sehingga habis ya, ada hadiah menanti anda di akhir artikel ini.

.

.

.

1. Selective Serotonin Reuptake Inhibitors (SSRIs)

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

Untuk dapatkan ubat keraskan zakar jenis ini anda boleh cari di farmasi-farmasi yang terdekat. Biasanya farmasi besar yang khas jual ubat-ubatan sahaja ada benda ni. Namun ianya perlu mendapatkan preskripsi daripada doktor terlebih dahulu.

.

Produk ini dihasilkan bagi membantu para lelaki diluar sana yang mempunyai masalah:

  • Lemah tenaga batin
  • Kalah awal di ranjang
  • Ejakulasi pramatang
  • Tiada tenaga ketika bersama

.

Ia hadir dalam bentuk kapsul biasanya mengandungi kuantiti dos yang berbeza-beza.

.

Mengenai dos, anda perlu dapatkan nasihat dan saranan dariapda doktor terlebih dahulu.

.

Antara bahan-bahan yang dipercayai boleh membantu dan memberi khasiat kepada tubuh badan anda ialah seperti:

  • Dibasic calcium phosphate dihydrate
  • Hypromellose
  • Magnesium stearate
  • Polyethylene glycols
  • Polysorbate 80
  • Sodium starch glycolate
  • Titanium dioxide

.

Baca Juga : Tongkat Ali – Kebaikan, Kesan Sampingan & Cara Pengambilannya (Seks & Kesihatan)

.

.

2. Clomipramine

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

.

Semua produk ubat keraskan zakar seperti clomipramine tidak boleh anda dapatkan secara sewenang-wenangnya kerana ubat seperti ini adalah bahan terkawal yagn boleh mendatangkan kemudaratan jika disalah guna, ianya perlu mendapatkan pengesahan daripada doktor.

.

Walaupun ia  mampu membantu mereka yang mengalami masalah seksual dan menjadi alternatif kepada rawatan mati pucuk, bukan semua lelaki boleh menggunakannya.

 

Bahan yang digunakan adalah Clomipramine itu sendiri dan ia sebenarnya lebih dikenali sebagai ubat untuk merawat kemurungan, rasa cemas dan stress.

.

Manfaat utama Clomipramine adalah:

  • Meningkatkan tempoh sebelum ejakulasi berlaku
  • Meningkatkan tempoh ereksi zakar
  • Mengelakkan pancut awal

.

Sama seperti produk SSRIs, penggunaannya adalah bergantung kepada dos yang dibenarkan oleh doktor anda.

.

Dos normal perlu diambil 4-6 jam sebelum anda melakukan hubungan seksual.

.

.

3. Cialis

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

.

Ubat keraskan zakar ini juga merupakan produk anda boleh dapatkan di farmasi dan perlu mendapatkan kebenaran doktor terlebih dahulu.

.

Hal ini kerana bahan utamanya iaitu tadalafil termasuk dalam kategori produk kawalan dan anda perlu mengikut berapa dos yang dibenarkan sahaja.

.

Ia dalam bentuk tablet dan anda perlu mengambilnya 30 minit sebelum anda melakukan hubungan seksual.

.

Cialis berkesan untuk:

  • Masalah mati pucuk
  • Mengatasi masalah pulmonary arterial hypertension
  • Merawat masalah benign prostatic hyperplasia

.

Bahan asasnya berasal dari herba Traditional Asia  dan herba-herba tersebut diolah menggunakan teknologi terkini.

.

4. Viagra

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

.

Viagra memang sangat popular dalam kalangan lelaki sebagai ubat bagi zakar tegang.

.

Sebenarnya Viagra ini adalah jenama kepada produk yang memfokuskan penggunaan sildenafil.

.

Ia terbukti mampu merawat masalah mati pucuk dan juga mengatasi masalah pulmonary arterial hypertension.

.

Namun, ada beberapa isu berkaitan produk ini berkenaan kesan sampingan yang ada padanya seperti yang diterangkan didalam video dibawah.

.

.

Anda perlu mengambilnya sekitar 30-60 minit sebelum anda melakukan hubungan seksual.

.

Walaupun ia sangat berkesan untuk mengatasi masalah berkaitan tenaga batin, anda masih perlu membuatkan diri anda terangsang untuk melihat kesannya.

.

Baca Juga : 19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

.

.

5. Levitra

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

.

Levitra merupakan jenama paling popular bagi vardenafil yang merupakan salah satu daripada PDE5 inhibitors.

.

Berdasarkan hasil kajian, Levitra mampu untuk:

  • Merawat masalah mati pucuk
  • Membantu menenangkan otot di kawasan dinding salur darah
  • Melancarkan aliran darah kepada bahagian tertentu tubuh terutamanya zakar

.

Bahan utama didalam Levitra adalah vardenafil yang juga memerlukan anda mendapatkan preskripsi daripada doktor terlebih dahulu.

.

Bagi anda  yang mengambil ubat bagi merawat masalah sakit dada atau masalah jantung, anda dinasihatkan untuk mencari alternatif lain selain daripada Levitra kerana ia akan membuatkan tekanan darah turun secara serius dan tiba-tiba.

.

.

6. Stendra

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

.

Ubat keraskan zakar ini merupakan salah satu daripada PDE5 inhibitors yang menggunakan avanafil sebagai bahan utamanya.

.

Ia juga turut digelar sebagai ubat penawar mati pucuk yang baru bagi melawan Viagra.

.

Manfaat yang ditawarkan oleh produk ini juga sangat menarik iaitu:

  • Membaiki peredaran dan pengaliran darah
  • Melegakan otot yang berhampiran dengan salur darah
  • Merawat mati pucuk

.

Ia merupakan produk dalam bentuk pil dan anda perlu berhenti menggunakannya jika penglihatan anda menjadi semakin kabur selepas penggunaannya.

.

Hal ini kerana ia mampu untuk mengurangkan aliran darah ke urat mata anda dan lebih baik sekiranya anda mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

.

.

8. Anesthetic Cream

.

.

AMARAN: Perlu mendapatkan preskripsi & surat Doktor untuk mengambil ubat ini.

.

Produk seterusnya dalam senarai kami adalah ubat keraskan zakar yang anda boleh dapatkan di farmasi.

.

Cumanya anda perlu untuk mendapatkan kebenaran doktor dan mendapatkan preskripsi terlebih dahulu sebelum anda menggunakannya.

.

Manfaat utama daripada pengambilan anesthetic cream ini adalah:

  • Memanjangkan tempoh ereksi selama 7-10 minit
  • Mengatasi masalah zakar sensitif
  • Mengatasi masalah ejakulasi pramatang

.

Namun, anda perlu berhati-hati kerana ia akan mengakibatkan penile hyponesthesia dimana zakar anda menjadi kebas dan anda akan kurang rangsangan dalam keadaan ini.

 

 

Alternatif Supplemen Herba untuk Kesihatan Batin

.

NOTA: Supplemen Herba klinikal ini tiada kena mengena directly dengan aliran darah dalam zakar. Tetapi, ianya lebih kepada Kesihatan Batin secara menyeluruh. Kesannya mengambil masa, tetapi kesan positifnya lebih baik jika diambil secara jangka masa panjang.

.

1. AndroPlus Tongkat Ali 200

.

.

Produk ini fokus kepada bahan yang dikatakan paling berkesan dalam meningkatkan tahap testosterone.

.

Ia mengandungi 100% Physta® Tongkat Ali asli yang merupakan ekstrak larut air yang dipatenkan di US, Eropah, Malaysia dan juga Jepun.

.

Produk ini juga disokong oleh 14 kajian klinikal.

.

.

.

Fokus utama produk ini adalah membekalkan tenaga dan mengatasi kelesuan.

.

Biasanya ramai yang terlalu taksub untuk membesarkan zakar dan sebagainya, namun terlupa bahawa tenaga juga sangat penting untuk memastikan anda hebat di ranjang.

.

Seharian anda penat bekerja turut mempengaruhi emosi dan ereksi zakar anda.

.

***Boleh baca juga : Penyakit 3 Serangkai – tanda-tanda awal & cara mencegahnya.

.

.

.

.

2. Men’s Formula Biotropics

.

 

.

ini adalah salah satu produk buatan Biotropics Malaysia Berhad.

.

Men’s Formula merupakan produk tongkat ali nombor satu di Malaysia yang mengandungi 6 herba dan bahan-bahan aktif terpilih yang telah terbukti secara saintifik boleh membantu meningkatkan tenaga secara zahir dan batin.

.

Tongkat ali – Boleh meningkatkan stamina kelakian

Devil’s Thorn – Dapat melancarkan peredaran darah

Horny Goat – Mampu meningkatkan tahap libido

Maca Root – Boleh tingkatkan kualiti air mani

CordycepsMemudahkan proses sintesis dalam badan

Ginseng – Dapat memberi kecergasan dan menyegarkan badan

.

Ianya juga diproses dengan menggunakan teknologi premium Physta untuk mendapatkan khasiat tongkat ali yang sempurna. Formulasi ini dipatenkan hasil dari kerjasama Kerajaan Malaysia dengan MIT Massachusetts Institute of Technology – USA.

.

Produk Men’s Formula juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan pengiktirafan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

.

Ia juga dihasilkan daripada satu-satunya pengeluar herba bertaraf klinikal di Asia Tenggara yang diluluskan oleh International Food & Drug Administration (USFDA)  – badan berdaftar antarabangsa yang menilai keberkesanan produk-produk herba farmaseutikal.

.

Jom tengok video dibawah mengenai produk Men’s Formula

.

.

.

Baik lah itu sahaja perkongsian kami pada kali ini.

.

Jangan lupa baca artikel kami yang lain juga.

.

Semoga apa yang dikongsikan dapat memberi input baharu kepada pembaca semua.

.

Semoga bermanfaat!

.

Assalamualaikum.

.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DISCLAIMER / PENAFIAN

  • Artikel ini ditulis perdasarkan pendapat peribadi penulis dan tidak mewakili pendapat organisasi secara menyeluruh.
  • Penulisan ini juga bukanlah untuk mempromosikan atau memburuk-burukkan produk tertentu. Sebaliknya hanyalah sebagai panduan dan penambahan ilmu para Suami di Malaysia untuk lebih peka akan kesihatan tubuh mereka.
  • Kami tidak bertanggungjawab keatas sebarang kesilapan penulisan atau fakta.
  • Jika ada pihak yang memerlukan sebarang pembetulan fakta & penambahan, sila emailkan ke marketing@suamisihat.com. Kami akan membuat pembetulan dengan segera.
  • Kami bukan berniat untuk memburukkan sebarang produk ataupun servis, sebaliknya ingin memberikan fakta yang tepat & absah secara professional sejajar dengan keperluan suami di Malaysia masa kini.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

Share
Que Segak

Self-proclaimed jejaka macho yang suka menulis dan berkongsi informasi bermanfaat supaya semua lelaki berjaya kekalkan "kejantanan"!