Rasanya bila makin bertambah usia, anda mula rasa macam anda perlukan ubat kuat tanpa mengira samada ubat kuat kampung atau ubat kuat tradisional.

.

Situasi ini sebenarnya agak normal kerana semakin bertambah usia, semakin bertambah juga masalah dan penyakit dalam diri anda.

.

Antara masalah yang paling membimbangkan lelaki adalah dari segi kesihatan seksual dan juga masalah mati pucuk.

.

Ubat Kuat Kampung

.

Pada usia yang semakin bertambah ini, anda mula perasan yang:

  • Zakar anda tidak lagi sekeras dulu
  • Zakar anda cepat lembik
  • Zakar lambat keras
  • Anda mudah pancut awal
  • Anda dah tak boleh main “game” di ranjang lebih lama
  • Terlalu cepat berasa letih dan lesu

.

Ia sebenarnya normal bagi kebanyakan lelaki kerana ramai yang mula mengabaikan kesihatan lelaki apabila usia semakin bertambah.

.

Disinilah sebenarnya silap bagi kebanyakan lelaki kerana mereka sering beranggapan masalah ini boleh diselesaikan dengan ubat kuat namun ada satu lagi kesilapan daripada para lelaki iaitu mereka tak tahu jenis ubat kuat yang sesuai dengan mereka.

.

.

Jenis Ubat Kuat Lelaki Tradisional

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ubat kuat tradisional sebenarnya terbahagi kepada beberapa jenis seperti:

  • Jamu
  • Minyak lintah
  • Minyak belacak
  • Minyak dhab
  • Ekstrak gambir
  • Ekstrak tongkat ali

.

Jadi, dalam perkongsian kali ini, kami akan berikan anda review terbaik untuk setiap jenis ubat kuat tradisional yang ada. Jom baca!

.

.

Ubat Kuat Jenis Jamu, Jus & Makjun

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ada beberapa dalam senarai ini yang kami dapati agak popular dalam kalangan lelaki.

.

Jadi, kami terpanggil untuk memberikan review terbaik untuk produk-produk berikut.

.

1. Ubat Kuat Kampung

.

.

Review pertama kami adalah bersesuaian dengan tajuk artikel kali ini iaitu Ubat Kuat Kampung.

.

Buat masa ini, ia agak popular mungkin kerana namanya yang agak catchy dan juga berdasarkan testimoni yang ditinggalkan oleh pengguna.

.

Bahan yang terkandung didalam Ubat Kuat Kampung ini:

  • Butea Superba
  • Maca
  • Ginko Biloba
  • Ubi Jaga
  • Saw Palmetto
  • Pumpkin Seed
  • Madu Asli

 

.

Bagi Ubat Kuat Kampung, manfaat yang dikatakan ada padanya adalah:

  • Menambah tenaga
  • Zakar lebih mudah terangsang
  • Melegakan sakit pinggang
  • Merawat mati pucuk
  • Menambah nafsu lelaki
  • Menambah kuantiti dan memekatkan air mani

 

.

.

2. Jus Arjuna Maxx

.

.

Kalau anda nak tahu, Jus Arjuna Maxx merupakan salah satu daripada produk keluaran Dato’ Terlajak Laris kita iaitu produk dibawah D’Herbs.

.

Ia merupakan ubat kuat jenis minuman berasaskan herba yang mempunyai kelulusan KKM dan juga halal hasil gabungan bahan-bahan berikut:

  • Butea supermadu
  • Acai berry
  • Goji
  • Tongkat ali
  • Habbatussauda
  • Ginseng
  • Kismis
  • Guaran sal palmetto
  • Ashwagandha
  • Misai kucing

.

Antara kebaikan dan manfaat yang ada pada Jus Arjuna Maxx ini adalah:

  • Meningkatkan tenaga batin dan nafsu syahwat.
  • Mengekalkan khasiatnya sebagai makananan tambahan untuk lelaki
  • Menstabilkan hormon lelaki
  • Melancarkan peredaran darah dan menguatkan sistem imun badan.
  • Meningkatkan stamina dan metabolisma badan

.

.

3. Teh Herba Khalifah-T

.

Ubat Kuat Kampung

.

Kalau dah sebut berkenaan ubat kuat lelaki herba, agak mustahil untuk Teh Herba Khalifah-T tidak termasuk didalam senarai.

.

Ia merupakan produk keluaran ByDrAzlan dan dihasilkan sendiri oleh Dr. Azlan yang merupakan Pakar Toksiologi, Keselamatan & Terapi Makanan.

.

Dari segi ketelusan dan keyakinan penggunaan produk, anda tak perlu risau kerana ia telah melalui beberapa proses ujian klinikal dan juga mendapat kelulusan daripada KKM.

.

Projek ini sahaja mendapat kelulusan dan bantuan geran ratusan ribu ringgit dan penyelidikannya memakan masa sehingga 5 tahun!

.

Antara kelebihan Teh Herba Khalifah-T adalah:

  • Meningkatkan kualiti sperma
  • Meningkatkan paras hormone kelelakian
  • Mengatasi masalah mati pucuk atau lemah alat kelamin

.

Ubat Kuat Kampung

.

Khalifah-T terbukti selamat untuk diminum kerana ianya tidak mengandungi sebarang bahan toksid ataupun steroid yang merbahaya seperti produk kuat lain.

.

Antara produk yang kami sangat sarankan untuk anda dapatkan.

.

Review Keseluruhan

.

Jika anda tanyakan pendapat kami berkenaan ubat kuat kampung berasaskan herba, anda perlu pastikan teknik dan teknologi yang digunakan untuk pengekstrakan tersebut mampu untuk mengelakkan segala zat dan khasiat yang ada didalamnya daripada musnah.

.

Hal ini kerana kebanyakan teknologi pengekstrakan hari ini akan mengakibatkan sekitar 80% zat dan khasiat musnah.

.

Manakala untuk claim seperti ‘boleh menyembuhkan mati pucuk’, sebenarnya claim tersebut adalah mustahil & bercanggah dengan data saintifik.

.

Kalau nak diikutkan, kebanyakan perngusaha ‘ubat kuat’ di luar sana, pengiklanan mereka banyak yang tidak berdaftar dengan garis panduan  Akta Ubat (Iklan & Penjualan) 1956 (Semakan 1983) dan Peraturan Lembaga Iklan Ubat 1976.

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Minyak Lintah

.

Ubat Kuat Kampung

.

Kalau sebut ubat kuat, memang dah sinonim sangat dengan minyak lintah.

.

Jadi, pasti akan ada juga ubat kuat jenis minyak lintah dalam senarai review kami untuk anda.

.

.

1. Minyak Lintah Tradisi Gunung Asli

.

.

Minyak lintah gunung memang telah menjadi diantara alternatif bagi perubatan tradisional sejak berabad lamanya.

.

Bahan utama didalam Minyak Lintah Gunung Asli ini adalah minyak lintah itu sendiri tanpa dicampur dengan bahan kimia dan juga bahan pengawet.

.

Antara claim yang dibuat oleh pengeluar adalah:

  • Menambah saiz zakar
  • Menjadikan tempoh seks lebih lama
  • Pancutan air mani semakin mantap
  • Menguatkan otot zakar
  • Menambah ketegangan dan kekerasan pada zakar
  • Merawat masalah-masalah zakar

.

 

Baca Juga : Senaman Kegel – Kuatkan “Senjata” Anda Wahai Suami

.

.

2. Minyak Lintah Gunung Tok Ayah

.

.

Antara jenama yang akan keluar dalam carian utama di Google adalah Minyak Lintah Gunung Tok Ayah.

.

Sama seperti ubat kuat berasaskan minyak lintah sebelum ini, bahan utamanya adalah minyak lintah dan telah diolah dengan herba terpilih.

.

Fokus utama ubat kuat ini adalah untuk memastikan:

  • Zakar menjadi lebih kuat
  • Zakar tahan lebih lama
  • Menambah saiz zakar menjadi lebih besar dan panjang

.

Ubat Kuat Kampung

 

.

.

3. Titan Oil Special For Penis

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ubat kuat berasaskan minyak lintah ini merupakan diantara ubat kuat yang menjadi pilihan mungkin kerana harganya yang agak murah.

.

Bahan utamanya adalah minyak lintah, dan ia menjadi pilihan kerana harganya agak murah dan berpatutan.

.

Ia biasanya menjadi pilihan buat tukang urut kerana ia cepat meresap masuk kedalam kulit dan antara manfaat yang dikatakan ada padanya:

  • Mengeraskan otot zakar dan buah zakar
  • Mengatasi masalah ejakulasi pramatang

.

Baca Juga : Urut Batin – Ini Cerita Pengalaman Saya, Review Jujur, Lokasi & Baik Buruknya

.

.

Review Keseluruhan

.

Sebenarnya, masih tiada lagi bukti klinikal bahawa minyak lintah mampu memberikan kesan terhadap kesihatan lelaki dan kesihatan zakar.

.

Mungkin kesan yang diperoleh adalah hasil daripada senaman atau teknik urutan batin yang dilakukan dengan menggunakan minyak lintah sebagai minyak urut.

.

Claim berkenaan besarkan zakar pula anda boleh lihat video daripada Dr. Ismail Tambi ini dan fahamkan.

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Minyak Belacak

.

Ubat Kuat Kampung

.

Satu lagi bahan popular dalam ubat kuat adalah minyak belacak.

.

Ada juga pengeluar yang menggabungkan minyak lintah dan minyak belacak didalam satu produk untuk kesan berganda.

.

Cumanya, berkesan atau tidak gabungan sebegini sebenarnya?

.

Jom baca review kami berkenaan ubat kuat berasaskan minyak belacak pula.

.

.

1. LGB Oil

.

Ubat Kuat Kampung

.

Antara jenama tempatan yang paling popular bagi ubat kuat adalah LGB Oil.

.

Bahan yang ada didalam LGB Oil adalah pati daripada lintah dan belacak itu sendiri.

.

Dari segi kepekatan pati, ia memang terbukti berdasarkan bahagian mendapan dibawahnya dan bukan hanya minyak semata-mata.

.

Bezanya jika minyak melebihi pati, ia hanya sesuai digunakan sebagai pelincir untuk mengurut semata-mata tanpa ada kesan lain yang bermanfaat.

.

Manfaat yang dikatakan ada padanya ialah:

  • Mampu membesarkan zakar
  • Mengatasi masalah pancut awal
  • Meluruskan zakar yang bengkok
  • Menambah ketebalan zakar

.

.

2. Minyak Belacak Original Warisan

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ubat kuat seterusnya pula dikatakan menggunakan 100% herba semulajadi dan campuran minyak belacak serta dihasilkan secara homemade.

.

Ada satu perkara menarik yang di-claim oleh produk ini kerana ia dikatakan mesra solat disebabkan oleh baunya yang wangi

.

Antara manfaat utama produk ini adalah:

  • Memanjang dan membesarkan zakar
  • Menguatkan urat zakar
  • Memulihkan dan menyegarkan kulit zakar

.

.

3. Minyak Lintah + Belacak Asli

.

Ubat Kuat Kampung

.

Harganya yang murah pasti akan membuatkan ramai yang memilih untuk mendapatkan ubat kuat ini.

.

Antara manfaat yang di-claim oleh ubat kuat ini adalah:

  • Mengeraskan zakar
  • Membesarkan zakar

.

.

Review Kami

.

Walaupun dunia sains kesihatan semakin maju, masih tiada lagi bukti klinikal yang mengatakan ekstrak minyak belacak ini, bagus untuk kesihatan lelaki.

 

Dari segi claim membesarkan zakar pula, mungkin ada beberapa fakta yang perlu anda tahu.

.

Tahukah anda yang sebenarnya saiz zakar anda dah tak boleh membesar?

.

.

Apa yang ada adalah saiz optimum zakar sahaja sebagai contoh, saiz optimum zakar anda adalah 7 inci, namun disebabkan oleh tabiat beronani dan juga gaya hidup anda, ia sedikit sebanyak telah mempengaruhi saiz zakar anda.

.

Kesannya?

Zakar anda berada pada tahap 4.5 inci sahaja dan sebaik sahaja anda melakukan urutan dan senaman batin menggunakan ubat kuat ini, ia perlahan-lahan membantu membaiki saluran darah dan sebagainya pada zakar anda.

.

Hasilnya?

Zakar anda berjaya mencapai saiz optimumnya namun ia bukanlah disebabkan oleh minyak ini semata-mata kerana minyak ini hanyalah sebagai pelincir utnuk memudahkan anda mengurut zakar.

.

Jelas kan penerangan tersebut?

.

Namun, on the other side, pakar kesihatan lelaki di seluruh dunia masih lagi berdebat & berbeza pendapat samada amalan urut zakar ni boleh menambah saiz zakar ataupun tidak.

.

Apa-apapun, boleh baca juga : Urut Zakar: Cara Urutan Zakar Jelqing (Lengkap Bergambar & Video)

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Minyak Dhab

.

Ubat Kuat Kampung

.

Minyak dhab juga merupakan diantara bahan yang popular selain daripada minyak lintah dan minyak belacak sebagai ubat kuat.

.

Antara contoh minyak dhab yang popular dalam pasaran adalah:

.

.

1. Pure Dhab

.

.

Dari segi populariti, memang antara yang paling popular.

.

Dari segi harga? Antara yang termahal juga sebenarnya kerana ia memiliki testimoni dan nama yang agak besar dalam pasaran ubat kuat berasaskan minyak dhab.

.

Apa yang di-claim oleh ubat kuat ini adalah ia mampu untuk:

  • Mengembangkan saluran darah dalam zakar
  • Membantu menguatkan dan menambah saiz zakar
  • Meningkatkan dan menambah tenaga lelaki apabila dirangsang

 

.

.

2. Minyak Dhab Arab

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ada beberapa sebab kenapa anda boleh mempertimbangkan Minyak Dhab Arab ini kerana ia:

  • Dihasilkan dari dhab yang hidup dan diambil terus dari Arab.
  • Menggunakan bahan semulajadi daripada dhab
  • Memiliki kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT171103147K

.

Antara manfaat yang di-claim oleh pengeluar adalah:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin lelaki
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Menguatkan regangan zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Mengeluarkan angin dari zakar

.

Review Kami

.

Kajian berkenaan keberkesanan minyak dhab secara langsung terhadap zakar masih belum dijalankan.

.

Namun, besar kemungkinan ia mampu membantu apabila urutan terhadap zakar dilakukan kerana dengan cara ini, urutan tersebut akan lebih lancar dan licin sekaligus membantu dalam membaiki peredaran darah didalam zakar.

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Ekstrak Gambir

.

Bagi ubat kuat dalam kategori ini pula, produk paling popular yang ada dipasaran adalah:

.

.

1. Gambir Emas

.

Ubat Kuat Kampung

.

Mungkin ramai yang pernah mendengar berkenaan Gambir Emas kan?

.

Apa yang meyakinkan berkenaan Gambir Emas adalah:

  • Ia mendapat kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran MAL19076139TC
  • Dihasilkan dari bahan semulajadi
  • Tidak meninggalkan ketidakselesaan pada zakar

.

Review Keseluruhan

.

Produk-produk lain berasaskan gambir yang ada dipasaran kebanyakannya tidak meyakinkan dan berkemungkinan besar juga tidak mempunyai kelulusan daripada KKM dan tidak diekstrak dengan teknologi yang tinggi untuk memastikan keberkesanannya.

.

.

Ubat Kuat Berasaskan Ekstrak Tongkat Ali

.

Ubat Kuat Kampung

.

Mungkin selepas anda membaca sehingga ke sini, anda mula tertanya-tanya apa sebenarnya bahan yang paling sesuai dan berkesan untuk membantu kesihatan seksual lelaki kan?

.

Jawapannya adalah ekstrak tongkat ali!

.

Namun, bukan semua ekstrak tongkat ali diekstrak dengan sebaiknya dan berkemungkinan besar anda hanya membazir wang anda untuk mendapatkan sesuatu yang hanya sekitar 10-20% berkesan kepada anda.

.

Jadi, untuk produk ubat kuat dalam kategori ini, kami akan berikan review pada satu produk sahaja yang bagi kami adalah terbaik setakat ini iaitu..Xgene Royale.

.

.

Xgene Royale – Teknologi Mengekstrak Tongkat Ali Terbaik

.

Ubat Kuat Kampung

.

Anda boleh lihat video penerangan berkenaan Xgene Royale daripada Dr. Ismail Tambi dibawah.

.

.

Sempoinya berkenaan Xgene Royale adalah, ia satu-satunya di pasaran Malaysia yang :

  • Diformulasikan sendiri oleh Dr. Ismail Tambi
  • Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
  • Disahkan Halal oleh JAKIM (walaupun sejenis krim sapuan)
  • Disahkan 100% selamat oleh Pusat Racun Negara
  • Berkesan, dan terbukti secara klinikal
  • Tidak mengandungi bahan-bahan dan unsur-unsur yang mengarut

.

Ia tidak sama seperti ubat kuat kampung yang lain kerana ia merupakan hasil kajian klinikal Dr. Ismail Tambi sendiri.

.

Kalau anda nak tahu, cara pengekstrakan tradisional melalui proses seperti merebus, memasak, mengadun dan mendedahkan segala bahan tersebut pada suhu yang tinggi adalah tidak berapa tepat.

.

Ia akan mengakibatkan zat dan nutrien penting yang ada didalamnya akan musnah sehingga 80%.

.

Ubat Kuat Kampung

.

Jadi, teknologi moden diperlukan untuk mengekstrak semua bahan yang ada didalam Xgene Royale seperti:

  • Tongkat ali
  • Ekstrak biji almond
  • Minyak zaitun
  • Citrus grandis
  • Grape seed

.

Kiranya dengan teknologi yang digunakan Xgene Royale, anda akan mendapat manfaat daripada bahan-bahan tersebut secara 100%.

.

Khasiat dan bahan aktif yang ada didalamnya juga boleh terus meresap ke tisu kulit dan pembuluh zakar anda secara resapan ringkas.

.

Antara mereka yang patut mendapatkan Xgene Royale adalah mereka yang:

  • Nak menjaga dan mantapkan prestasi ketika bersama
  • Ingin memelihara alat kelamin, menyelusuri umur yang meningkat
  • Ingin merasai hakikat nikmat bersama yang sebenar
  • Kurang keyakinan ketika di ranjang
  • Tidak dapat mencuba pelbagai posisi; cepat muntah
  • Mempunyai masalah alat kelamin kurang keras & tegang
  • Ingin mengatasi masalah alat kelamin terlalu sensitif, tak tahan lama
  • Pernah beronani, dah insaf, dan ingin mula menjaga sebaiknya

.

.

Sekian sahaja perkongsian kali ini berkenaan review ubat kuat kampung dan tradisional.

.

Semoga perkongsian kali ini mampu membantu anda dalam membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memastikan kesihatan seksual anda terjamin!

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?

0
Your Cart