PORTAL KESIHATAN ANDA:

jom jadi

suami yang

prihatin.

Kami Bawakan Nasihat-Nasihat Kesihatan, Terus  Daripada Pakar.

PORTAL KESIHATAN ANDA:

Jom Jadi

Suami YANG

PRIHATIN

    
Kami Bawakan Nasihat-Nasihat Kesihatan,
Terus Daripada Pakar.

  

Pakar Kesihatan Lelaki

Pelbagai pakar dari serata bidang sexual health lelaki. Nasihat, tips dan panduan yang ringkas lagi padat.

Pelbagai Masalah DibincangkaN

Daripada sekecil-kecil masalah pra-ejakulasi, sehinggalah pemyakit kronik seperti kanser prostat & ED. Semuanya dibincangkan di sini.

Antara Perkongsian Daripada Pakar-Pakar Kami.

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Kesihatan Seks Bukanlah Sesuatu yang ‘Taboo’

Jadi,

Mengapa Kami Terpanggil Untuk Menekankan Topik

Kesihatan Seksual Lelaki Ini?

Para lelaki di Malaysia ini, sebenarnya masih kurang kesedaran tentang kesihatan seksual.

Malu tidak bertempat.

Sebut sahaja apa masalah yang mereka hadapi.

masalah lelaki di Malaysia

Susah bertahan lama?

Zakar susah nak naik?

Kurang nafsu terhadap pasangan?

Kita masih lagi menganggap – berbincang & berdiskusi tentang perkara ini adalah sesuatu yang ‘taboo‘.

Salah!

Jika dibiarkan berlarutan, boleh menimbulkan masalah yang lebih besar lagi.

Contoh paling mudah, penyakit Mati Pucuk (Erectile Dysfunction).

Tidak hairanlah,

Kajian bebas oleh Khoo ET Al, Journal of Sexual Medicine mendapati bahawa 7 daripada 10 lelaki di Malaysia akan mengalami simptom mati pucuk, menjelang umur 40-an ke atas.

Maksudnya, jika anda berdiri bersama 10 rakan anda yang lain, 7 daripada mereka (ataupun termasuk anda sendiri) akan mengalami simptom ED (erectile dysfunction).

Antara simptom ED termasuklah:-

1- Susah mencapai ereksi

2- Sukar kekalkan ketegangan zakar

3- Sukar membuat tusukan

4- Simptom tersebut terus berlarutan lebih daripada 6 bulan.

 

Semuanya kerana gara-gara gaya hidup di bandar, yang mementingkan kerjaya terutama membabitkan gajet berteknologi, komputer, kurang bersenam, , merokok dan suka mengambil makanan secara berlebihan.

Walaupun ramai yang melihat mati pucuk sebagai masalah kesihatan seks semata-mata, ianya sebenarnya dikaitkan dengan penyakit lain berlaku secara serentak.

 

Termasuk penyakit kardiovaskular, hipertensi, masalah jantung, diabetes, simptom saluran kencing lebih rendah (LUTS), tekanan darah tinggi dan kemurungan.

.

Kajian membuktikan mati pucuk ialah petanda penting kematian awal kerana penghidap penyakit ini mempunyai risiko kematian awal sebanyak 70 peratus lebih tinggi.

GIF SuamiSihat

Oh ya..

Itu baru masalah mati pucuk, belum lagi masalah-masalah lain yang seringkali menjadi perbualan kita sebagai suami.

Tampil & berbicara tentang masalah ini, bukanlah sesuatu yang ‘Taboo’.

Itu adalah misi kami sebenarnya.

Jangan bazirkan masa kehidupan anda dengan kemampuan & kesihatan seksual yang menyedihkan.

Jom segera bertindak. Selesaikan.

Kesihatan Seksual

Sehingga Tua

Kolaborasi Kami

Demi merealisasikan impian ini, kami telah berkerjasama dengan pelbagai jenama yang kukuh & berwibawa.

sex guru malaysia logo
logo suamisihat.com.my

Ada Edarkan Produk Ke?

Yup, ada.

Tapi sebenarnya kami sangat ‘memilih’.

Di luar sana, bersepah produk-produk kesihatan lelaki yang overclaim, berbahaya, dan tidak diluluskan KKM.

Mereka juga menawarkan margin yang tinggi.

Tetapi, tidak di SuamiSihat.

Kami hanya mengedarkan produk yang diluluskan KKM, dan mendapat pengiktirafan Pakar.

Men’s Formula Biotropics

Supplement kapsul untuk ereksi, libido & tenaga batin.

Xgene Royale

Krim penjagaan kesihatan zakar. Menyegar & Meremajakan

Nu Caffe Biotropics

Kopi Tongkat Ali premium, boost stamina malam & pagi.

Nu Prep Lelaki

Supplemen tenaga harian berbentuk kapsul untuk stamina & tenaga harian.

Nu Caffe Black Biotropics

Kopi Tongkat Ali premium kaw, tanpa gula & krimer, boost stamina malam & pagi.

Artikel & Penulisan Kami

Kami juga komited untuk membantu para suami di luar sana melalui penulisan di blog website kami.

Khusus untuk Suami yang Prihatin seperti anda.

Viagra, Cialis, Stendra – Panduan Cara Memilih Ubat Keraskan Zakar Terbaik

"Patut ke aku beli Viagra, Cialis, Stendra?" Bisik Harith dalam hati. . Sejak kebelakangan ni, dah macam malas nak 'all out' sangat waktu bersama. Muncung je muka si isteri bila bagi tahu nak stop awal sikit. . Padahal awang dah tak boleh teruskan lagi dah sebenarnya,...

Ezerex Malaysia – Ini Semua Yang Anda Perlu Tahu (Panduan Penggunaan)

Ezerex Malaysia tu apa ek? . Sejak kebelakangan ini, banyak doktor sakit tuan di Malaysia yang cadangkan guna ubat ni. . Mana tak nya, 7 daripada 10 orang lelaki mengalami masalah mati pucuk menjelang umur 40 tahun. . . Sudah tentu ada banyak produk masalah batin yang...

11 Herba Terbaik Untuk Lelaki 40-an – Senarai Lengkap Tumbuhan Terbaik Untuk Batin & Kesihatan

Herba kuat lelaki adalah antara carian yang banyak di google. . Kebanyakkan daripada mereka yang mencari herba lelaki ini berumur dalam lingkungan 40 tahun dan keatas. . Normal lah, umur dah meningkat mesti tenaga pun dah tak macam muda-muda dulu. . . Berdasarkan...

Ruam HIV – Punca, Simptom & Rawatan Yang Wajib Tahu.

Ruam hiv merupakan masalah yang kita jarang dengar. . Tetapi ramai yang ahu tentang penyakit HIV, cuma tak ramai yang betul-betul faham tentang penyakit ini. . Ruam HIV aids adalah masalah pada bahagian kulit  yang mana dialami oleh individu yang dijangkiti virus HIV....

Best Erectile Dysfunction Clinic in Malaysia [UPDATED LIST 2022]

Individuals who suffer erectile dysfunction and seem to search for the best treatments to cater the problem, this article is for you. . To be honest, it is really difficult to find any mens health clinics in this country, only a few of them are there to choose. ....

Klinik Mati Pucuk Terbaik di Malaysia [UPDATED 2022]

Ramai individu yang mengalami mati pucuk buntuk macam mana nak selesaikan masalah mereka ini. . Dikalangan mereka juga ada yang sedang mencari klinik mati pucuk untuk menangani masalah tersebut. . Kami puji mereka yang ada kesedaran seperti ini, sebab tak ramai lelaki...

Premature Ejaculation Treatment Malaysia – Which One Should You Choose?

The importance of premature ejaculation treatment always been overlook by men. . They always choose the products from local marketplace to 'solve' their problems. . Even though we have a lot of products in the market that claim to be able to make guys last longer,...

STD Clinic in Malaysia – Things You Should Know & Understand

Do you know that if you think you have contacted with sexually transmitted diseases (STD), you could seek for professional help from medical provider at any available STD clinic nearby? . . . . In this article, the main thing is that we are going to help you to...

Cialis Malaysia – Uses, Side Effects, How & Where to Buy

Ever heard of this one phamaceutical products call Cialis Malaysia? . To those who don't know, Cialis is a brand name for tadalafil medication that is used to treat erectile dysfunction. . Other than that, it also used to treat benign prostatic hyperplasia (BPH) and...

Top Men’s Health Clinics in Malaysia [Updated 2022]

Men's health clinics are getting more attention from millennial men as awareness of men's health has arisen. . Men’s health clinics can be visited if you want to check the condition of male-related health. . In this article, we will share with you a list of services...

Bisul di Kemaluan – Punca, Simptom & Rawatan

Bisul di kemaluan memang sangat menyakitkan! . Bisul di kemaluan atau furunkel pada bahagian sulit biasanya timbul apabila folikel rambut tersumbat dan menyebabkan jangkitan. . Lelaki mendapat bisul di kemaluan di sekitar pangkal paha, paha, punggung dan buah zakar...

Penyakit Kelamin – Punca, Simptom dan Rawatan

Penyakit tularan seksual (STD) atau penyakit kelamin biasanya diperoleh melalui hubungan seksual. . Bakteria, virus atau parasit yang menyebabkan penyakit ini mungkin berpindah. . Kebiasaannya melalui individu ke individu melalui darah, air mani atau cecair faraj dari...

HIV Test Kahwin – Apa yang Anda Perlu Tahu? Ini Pakej Termurah & Cepat

HIV test kahwin? Apa tu? . Di Malaysia, terdapat satu prosedur wajib yang perlu dijalani oleh setiap pasangan Muslim yang ingin melangsungkan perkahwinan. . Prosedur wajib ini antara yang paling penting ialah saringan HIV pra-perkahwinan atau HIV test kahwin. . ....

Sifilis – Punca, Simptom dan Rawatan Penyakit Kelamin

Sifilis adalah jangkitan kuman yang biasanya disebarkan melalui hubungan seksual. . Penyakit ini bermula sebagai kudis yang tidak menyakitkan. Ia biasanya terdapat pada alat kelamin, rektum atau mulut. . Ia merebak dari seseorang individu ke individu yang lain melalui...

Top 7 Klinik Kesuburan di Malaysia [Senarai Terkini 2022]

Pernah dengar tentang klinik kesuburan? . Klinik kesuburan ialah klinik perubatan yang membantu pasangan atau individu yang ingin menjadi ibu bapa. . Namun atas sebab perubatan, mreka tidak dapat mencapai matlamat ini melalui kaedah semula jadi. . . Klinik ini fokus...

Top 7 Fertility Clinics in Malaysia [Updated List 2022]

Ever wonder what fertility clinics in Malaysia do? . Fertility clinics are medical clinics that assist couples, and sometimes individuals, who want to become parents. . But for medical reasons have been unable to achieve this goal via the natural course. . . Fertility...

Top 7 Best Urologist in Malaysia [Updated 2022]

Looking for the best urologist in Malaysia? . Urologists diagnose and treat diseases of the urinary tract in both men and women. . They also diagnose and treat anything involving the reproductive tract in men. . . The urinary tract is the system that creates, stores,...

Kenapa Lelaki 40-an Perlu Ambil Suplemen? Senaman + Supplemen, Baru Power.

Supplement atau herba? . Ini antara persoalan yang ramai daripada kita musykil. . Bila umur dah masuk 4 series ni penyakit dah banyak yang datang, kesihatan pun makin lama makin merudum. . . Bila tanya member-member dekat tempat kerja, ada yang suruh ambil suplemen,...

Khasiat Bawang Putih – Manfaat Untuk Lelaki. Resepi Bawang Putih Bakar+Madu

Pernah dengar tentang khasiat bawang putih untuk lelaki? . Min perasan, sejak kebelakangan ni, banyak jenama-jenama dekat luar yang dah mula hasilkan produk berasaskan bawang putih ni.. . Dari jenama kecil-kecilan, hingga lah jenama-jenama besar, semuanya dah mula...

Cara Tumbuh Jambang – Tips Untuk Anda Yang Kurang Bulu

Adakah anda tengah cari cara tumbuh jambang sekarang ini? . Sudah tentulah anda nak cuba lebatkan bulu-bulu yang ada di dagu dan pipi anda. . Nak nampak macho ala-ala pak arab dan artis-artis lelaki yang ada di kaca tv setakat ini. . . Tapi anda tahu tak cara tumbuh...

Kurap Di Kemaluan – Tanda, Punca & Cara Merawatnya. Wajib Ambil Tahu!

Kurap di kemaluan agak jarang kita dengar. . Yang kita tahu kurap di badan sahaja kan? . Sebenarnya masalah ini boleh berlaku kepada siapa sahaja. . . Tapi sama ada anda sedar atau tidak, anda kena tahu anda juga mungkin berisiko mendapat masalah ini. . Jadi sebagai...

Kunyit Hitam – Ini Semua Khasiat Yang Anda Wajib tahu!

Anda pernah dengar tak pasal kunyit hitam? . Ramai sekarang ni yang jual product berasaskan kunyit hitam . Terutama sekali di Facebook, banyak iklan-iklan kopi kunyit hitam. . . Banyak jenis product yang kalau kita tengok, macam-macam khasiat yang mereka berikan. ....

Cara Kira BMI – Ini Tips Berat Badan Sihat Yang Anda Wajib Tahu

Macam mana cara kira bmi? . Tahniah sebab dah sampai ke artikel kami ini. . Anda yang sedang bertanyakan soalan ni, tengah nak jaga berat badan? . . Tepat pada masanya. . Harini min nak share tips cara kira BMI yang betul. . Terutama sekali untuk anda yang baru nak...

Tanda Kawan Anda Takut Bini – Jom Sedarkan Mereka

"Takut bini? Eh mana ada, mengarut je kau ni. Beras kita beli maa" . Ini lah ayat yang selalu keluar dari mereka, bila kita tanya kawan-kawan kita yang kena 'queen control'. . Dah faham sangat dah apa maknanya tu. Kihkih . . Ye lah mana ada yang nak mengaku lelaki...

Alzheimer’s – Tanda, Punca, & Rawatan. Bersedia Sebelum Terlambat!

Pernah dengar tentang penyakit alzheimer's? . Selalunya kita boleh tengok penyakit ini berlaku kepada orang yang agak berumur. . Penyakit ini ramai orang kaitkan dengan penyakit demensia. . . Jadi untuk menambah pengetahuan kami akan kongsikan tentang penyakit...

Parkinson’s – Tanda, Punca, Tips & Semua Yang Anda Wajib Tahu

Parkinson's merupakan salah satu penyakit otak. . Biasanya kalau anda perhatikan penyakit ini selalu berlaku pada mereka yang berumur. . Tetapi ada juga orang umur pertengahan 40an terkena penyakit ini. . . Tetapi apa risiko lain yang penghidap penyakit parkinson's? ....

Diet Atkins – Tips Wajib Untuk Anda Yang Baru Nak Mula

Tengah cari cara diet atkins? . Nak tahu lebih lanjut cara macam mana nak kurangkan berat badan? . Ini lah diet yang paling berkesan sekali untuk anda. . . Tak perlu berhempas pulas berlapar, buat je diet atkins mesti jadi. . Anda wajib baca sampai habis untuk tahu...

Nyanyuk – Tanda, Punca, & Cara Merawat. Ini Semua Yang Wajib Tahu!

Anda pernah dengar penyakit nyanyuk? . Penyakit ini selalu terjadi kepada mereka yang dah berumur. . Biasanya kita tengok pada mereka yang dah berumur 60 tahun dan keatas. . . Apa sebenarnya nyanyuk ni? . Mesti ada punca dan jalan penyelesaiannya. . Ini kami sediakan...

Penyakit Batu Karang – Semua Wajib Tahu Fakta Ini, Sebelum Terlambat!

Anda pernah dengar tentang penyakit batu karang? . Biasanya kita dengar penyakit ni selalu jadi dekat orang yang tahan kencing. . Betul ke? . . Tapi tu apa orang kata, dari sudut perubatan betul ke? . Baiklah, untuk menjawab segala persoalan anda, artikel ini ada...

Kolesterol Tinggi – Tips Cara Kurangkan Kolesterol Paling Mudah & Berkesan

Anda tengah cari cara kurangkan kolesterol? . Dada dah mula ada rasa pedih-pedih ni. . Risau pula ada masalah kolesterol tinggi. . . Takut apa-apa jadi, lebih baik cari cara kurangkan kolesterol betul tak? . Dah tentu ada yang paling berkesan dan untuk kurangkan...

Hubungi Kami

011 5640 8975 (Adi SuamiSihat)

Location

SuamiSihat.Com.My, No 213, Tingkat 1, Teluk Bunut, Jalan Delima, Banting 42700, Selangor

 

Email

[email protected]

 

Jam Beroperasi

Isnin – Jumaat: 9am – 9pm
Sabtu – Ahad: 10am – 6pm

Khusus untuk Pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja

[PERCUMA] Dapatkan Ebook Cara Romen Lambat Pancut + Lebih Keras ini.

Sila isikan details anda, kami akan terus emailkan selepas ini.

SuamiSihat.Com.My | Hak Cipta Terpelihara Suami Sihat (M) Sdn Bhd 2021 (1403044-V)