PORTAL KESIHATAN SEKSUAL ANDA:

jom jadi

suami yang

prihatin.

Kami Bawakan Nasihat-Nasihat Kesihatan Seksual, Terus  Daripada Pakar.

PORTAL KESIHATAN SEKSUAL ANDA:

Jom Jadi

Suami YANG

PRIHATIN

    
Kami Bawakan Nasihat-Nasihat Kesihatan Seksual,
Terus Daripada Pakar.

  

Pakar Kesihatan Lelaki

Pelbagai pakar dari serata bidang sexual health lelaki. Nasihat, tips dan panduan yang ringkas lagi padat.

Pelbagai Masalah Dibincangkan.

Daripada sekecil-kecil masalah pra-ejakulasi, sehinggalah pemyakit kronik seperti kanser prostat & ED. Semuanya dibincangkan di sini.

Antara Perkongsian Daripada Pakar-Pakar Kami.

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Namun, untuk menjadi seorang SUAMI/BAPA yang cemerlang, topik kesihatan seksual lelaki ini – bukanlah satu-satunya perkara yang anda perlu dalami.

Ianya lebih daripada itu.

Kewangan.

Sebagai ketua keluarga, seorang bapa perlu bijak merancang kewangan.

Kerjaya.

Untuk sentiasa bahagia dalam hidup, kerjaya yang kita lakukan, perlulah menjadi sesuatu yang kita bangga & minat.

Sosial & Penampilan.

Jadi orang yang disukai & dihormati oleh orang lain. Sentiasa kemas serta bawa imej yang baik.

Kehidupan Seks Yang Memuaskan.

Ya, ini yang platform kami fokuskan. Aktiviti seks yang sihat & memuaskan, menjamin kebahagiaan rumah tangga serta mental yang cerdas.

Kesihatan Seks Bukanlah Sesuatu yang ‘Taboo’

Jadi,

Mengapa Kami Terpanggil Untuk Menekankan Topik

Kesihatan Seksual Lelaki Ini?

Para lelaki di Malaysia ini, sebenarnya masih kurang kesedaran tentang kesihatan seksual.

Malu tidak bertempat.

Sebut sahaja apa masalah yang mereka hadapi.

masalah lelaki di Malaysia

Susah bertahan lama?

Zakar susah nak naik?

Kurang nafsu terhadap pasangan?

Kita masih lagi menganggap – berbincang & berdiskusi tentang perkara ini adalah sesuatu yang ‘taboo‘.

Salah!

Jika dibiarkan berlarutan, boleh menimbulkan masalah yang lebih besar lagi.

Contoh paling mudah, penyakit Mati Pucuk (Erectile Dysfunction).

Tidak hairanlah,

Kajian bebas oleh Khoo ET Al, Journal of Sexual Medicine mendapati bahawa 7 daripada 10 lelaki di Malaysia akan mengalami simptom mati pucuk, menjelang umur 40-an ke atas.

Maksudnya, jika anda berdiri bersama 10 rakan anda yang lain, 7 daripada mereka (ataupun termasuk anda sendiri) akan mengalami simptom ED (erectile dysfunction).

Antara simptom ED termasuklah:-

1- Susah mencapai ereksi

2- Sukar kekalkan ketegangan zakar

3- Sukar membuat tusukan

4- Simptom tersebut terus berlarutan lebih daripada 6 bulan.

 

Semuanya kerana gara-gara gaya hidup di bandar, yang mementingkan kerjaya terutama membabitkan gajet berteknologi, komputer, kurang bersenam, , merokok dan suka mengambil makanan secara berlebihan.

Walaupun ramai yang melihat mati pucuk sebagai masalah kesihatan seks semata-mata, ianya sebenarnya dikaitkan dengan penyakit lain berlaku secara serentak.

 

Termasuk penyakit kardiovaskular, hipertensi, masalah jantung, diabetes, simptom saluran kencing lebih rendah (LUTS), tekanan darah tinggi dan kemurungan.

.

Kajian membuktikan mati pucuk ialah petanda penting kematian awal kerana penghidap penyakit ini mempunyai risiko kematian awal sebanyak 70 peratus lebih tinggi.

Oh ya..

Itu baru masalah mati pucuk, belum lagi masalah-masalah lain yang seringkali menjadi perbualan kita sebagai suami.

Tampil & berbicara tentang masalah ini, bukanlah sesuatu yang ‘Taboo’.

Itu adalah misi kami sebenarnya.

Jangan bazirkan masa kehidupan anda dengan kemampuan & kesihatan seksual yang menyedihkan.

Jom segera bertindak. Selesaikan.

Kesihatan Seksual

Sehingga Tua

Kolaborasi Kami

Demi mendidik & menyelesaikan masalah para Suami di luar sana, kami telah berkerjasama dengan pelbagai jenama yang kukuh & berwibawa.

sex guru malaysia logo
logo suamisihat.com.my

Ada Edarkan Produk Ke?

Yup, ada.

Tapi sebenarnya kami sangat ‘memilih’.

Di luar sana, bersepah produk-produk kesihatan lelaki yang overclaim, berbahaya, dan tidak diluluskan KKM.

Mereka juga menawarkan margin yang tinggi.

Tetapi, tidak di SuamiSihat.

Kami hanya mengedarkan produk yang diluluskan KKM, dan mendapat pengiktirafan Pakar.

Men’s Formula Biotropics

Supplement kapsul untuk ereksi, libido & tenaga batin.

Nu Caffe Biotropics

Kopi Tongkat Ali premium, boost stamina malam & pagi.

Nu Prep Lelaki

Supplemen tenaga harian berbentuk kapsul untuk stamina & tenaga harian.

Nu Caffe Black Biotropics

Kopi Tongkat Ali premium kaw, tanpa gula & krimer, boost stamina malam & pagi.

Artikel & Penulisan Kami

Kami juga komited untuk membantu para suami di luar sana melalui penulisan di blog website kami.

Khusus untuk Suami yang Prihatin seperti anda.

12 Supplement Untuk Lelaki – Terbaik untuk Tenaga, Kesihatan, Kesuburan & Seks

Kesedaran terhadap penjagaan kesihatan, membuatkan permintaan terhadap supplement untuk lelaki semakin meningkat. . Sebenarnya dari dulu lagi dah wujud bermacam-macam jenis supplement, cumanya mungkin kesedaran kita belum ada pada waktu tersebut. . Supplement untuk...

13 Ubat Tahan Lama Terbaik – Review Kami, Untuk Anda Yang Nak Cuba.

Ubat tahan lama merupakan diantara penyelesai kepada masalah kesihatan seksual seperti ejakulasi pramatang. . Masalah ini bukan masalah biasa kerana ia dihadapi oleh hampir 30-40% lelaki! . . Jadi, anda tak perlu hairan sebenarnya jika anda kerap melihat iklan-iklan...

19 Jenis Kondom Terbaik untuk Anda , Suami guna pada tahun 2020

Kenikmatan hubungan kelamin adalah suatu perkara yang diidamkan oleh setiap insan , baik lelaki mahupun gadis perawan. . Namun , hubungan kelamin yang tidak terkawal boleh membuatkan pasangan samada lelaki atau wanita mudah dijangkiti oleh STD ( Sexual Transmitted...

19 Posisi Seks Ketika Hamil – Anda Puas, Si Dia Suka, Kandungan Terjaga.

Untuk posisi seks ketika hamil, anda mungkin dah tak boleh lakukan beberapa posisi seks biasa, untuk beberapa bulan. . Tapi, takde masalah pun sebenarnya sebab ada banyak lagi posisi seks lain yang anda boleh lakukan dengan pasangan anda. . Seks adalah menikmati...

19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

Pernah terfikir untuk beli ubat kuat tapi tak sure ubat kuat lelaki ni berkesan ke tak?.Mungkin ada diantara anda yang mempunyai masalah berkaitan zakar atau nak tingkatkan prestasi dan sedang mencari ubat kuat yang sesuai. .Tapi, bila tengok kat pasaran, ada banyak...

21 Doktor Pakar Sakit Tuan di Malaysia – Senarai Lengkap Hospital & Klinik yang Boleh Anda Kunjungi

Pakar sakit tuan sentiasa memainkan peranan yang besar untuk menyebarkan kesedaran berkenaan kesihatan zakar kepada lelaki. . Kalau anda nak tahu, di Malaysia juga kita mempunyai ramai pakar sakit tuan yang berkaliber dan turut mendapat pengiktirafan dalam bidang...

3 Cara Efektif Elak Kehamilan Walaupun Pancut Dalam

Punyai cahaya mata sebelum tiba waktu sedia, adakala akan buat pasangan - baik lelaki mahupun wanita ralat. . Tidak dinafikan bagi kaum lelaki, pancut dalam adalah normal ketika awal perkahwinan. . Pada awal perkahwinan , ada yang ingin mahukan cahaya mata, dan ada...

30 Jenis Ciuman – Anda Suami Isteri Perlu Mahir Cium Bibir, French Kiss, & lain-lain

Anda pernah terfikir tak berapa jenis ciuman sebenarnya yang ada yang anda boleh lakukan sebagai suami isteri? . Menurut sejarah, ciuman bermula seawal wujudnya manusia lagi. . . Namun, pengenalan pertama berkenaan jenis ciuman berlaku sekitar tahun 1500-1000 sebelum...

30 Posisi Seks (Basic – Advanced) – Anda Baru Kahwin Perlu Belajar Ini.

Asyik posisi seks sama jer..Tak bosan ke?.Siapa yang tengah baca ni, asyik ulang-ulang posisi seks yang sama jer dengan pasangan, setiap kali melakukan hubungan seksual?.Huhu.. kalau anda tak bosan sekalipun, anda kena hati-hati..Risau pasangan anda yang rasa bosan...

7 Minyak Belacak Terbaik 2020 – Review Kami, & Mana yang Terbaik?

Tengah syok scroll Facebook, terlintas pula iklan minyak belacak. . Klik nak tahu benda apa, tapi terus sraight ke Whatsapp seller. . “Haih. Malas lah macam ni. Aku nak tahu info jer dulu.” . . Terus cari kat Google tapi hampeh sebab semuanya menjual. . Susah nak cari...

7 Minyak Dhab 2020 – Review Kami, & Mana yang Terbaik

Minyak dhab dikatakan mempunyai terlalu banyak khasiat dan diantara khasiatnya adalah untuk kesihatan seksual. . Jadi, tak hairanlah kalau ada banyak ubat kuat yang berasaskan minyak dhab di pasaran. . Biawak dhab merupakan sejenis haiwan yang hidup di padang pasir. ...

7 Minyak Lintah Terbaik 2020 – Review Kami, & Mana Yang Terbaik?

Antara bahan utama yang biasanya digunakan dalam ubat kuat adalah minyak lintah. . Banyak sangat dah sekarang produk berasaskan minyak lintah yang berada di pasaran. . Macam-macam nama dan macam-macam harga tapi fokusnya tetap satu iaitu terhadap kesihatan lelaki. . ....

Air Mani – Cara Mudah Banyakkan Air Mani & Tingkatkan Kualiti Sperma

Lelaki masa kini sebenarnya mulai prihatin terhadap kesihatan seksual mereka termasuklah hal berkaitan air mani lelaki. . Cabaran kesuburan biasanya agak sukar ditambah pula dengan kesannya terhadap emosi dan hubungan anda dengan pasangan anda. . Jika terdapat masalah...

Air Mani Wanita – Jenis, Warna, Ciri-Ciri & Cara Anda Keluarkannya

Mungkin agak pelik bagi anda jika membaca berkenaan air mani wanita. . Biasanya air mani ini lebih sinonim dengan lelaki. . Namun, disitulah silap kita dimana ilmu kita berkenaan wanita masih tidak terlalu mendalam. . . Disebabkan oleh itu jugalah ramai lelaki yang...

Air Mazi VS Air Mani VS Air Wadi – Anda Lelaki, Dah Tahu Perbezaannya?

Buat lelaki, anda pasti pernah dengar berkenaan air mazi, air mani dan air wadi kan? . Tapi anda tahu tak beza ketiga-tiga jenis air tersebut. . Ilmu ini sangat penting untuk anda kerana ada jenis air yang dikategorikan sebagai najis berat dan anda perlu mandi wajib....

Angin Pasang (Hernia) – Simptom, Punca, & Rawatan

Ramai yang masih tidak tahu tentang penyakit angin pasang. . Ia kerana penyakit ini mungkin belum pernah terjadi kepada anda atau ahli keluarga anda. . Hernia atau lebih dikenali sebagai angin pasang kebiasaannya terjadi kepada orang yang telah berumur. . Ada juga kes...

BAHAYA CANDY B COMPLEX – Sayangi Jantung & Buah Pinggang Anda.

Ubat kuat  seperti candy B Complex, adalah antara carian popular untuk kaum lelaki, sejak dulu sehingga sekarang. . Sebab itu, produk ubat kuat pelik-pelik ini begitu banyak di pasaran, disebabkan penggunanya sentiasa ada. . Sebut sahaja dalam apa jua bentuk ubat kuat...

Bentuk Zakar Lelaki – Anda Punya Jenis Yang Macam Mana?

Manusia diciptakan berbeza-beza antara satu sama lain dari warna kulit dan juga termasuklah bentuk zakar masing-masing. . Walaupun dilahirkan kembar seiras, pasti ada yang berbeza. . Zakar merupakan sebahagian daripada organ yang terlibat dalam sistem perkumuhan dan...

Biodata Dr. Ismail Tambi – Pakar Kesihatan Lelaki No. 1 Malaysia

Pada zaman kini, jika disebut tentang pakar mengenai herba Tongkat Ali dan penyakit mengenai kesihatan lelaki, Dr Ismail Tambi adalah salah seorang tokoh ternama yang akan diangkat dan disebut-sebut. . Nama beliau amat tersohor di seluruh Malaysia dan juga dikenali...

Borang Nikah – Ini Cara Mohon & Isi Borang Nikah Online Mengikut Negeri

Anda nak berkahwin tak lama lagi, tapi belum isi borang nikah? . Jangan risau kerana anda sedang membaca artikel yang tepat, dimana kami akan kongsikan dengan anda cara memohon dan isi borang nikah mengikut negeri. . Lengkap! . . Anda perlu tahu bahawa terdapat dua...

Cara Bagi Perempuan Banyak Air – Hehe, Anda Suami Perlu Cuba.

 Bila berbicara tentang seks, “keadaan basah” bukanlah merujuk kepada basah seperti anda beromen didalam bilik air..Basah ni merupakan keadaan semulajadi dimana faraj mengeluarkan cecair yang dikenali sebagai arousal fluid..Bila isteri anda basah, ada kemungkinan anda...

Cara Buat Anak – Jadikan Seks Anda Berkesan, Buat Si Dia Hamil

Untuk memastikan pasangan anda hamil, anda perlu tahu cara buat anak yang betul, dan ia bukan tanggungjawab daripada si isteri saja. . Anda sebagai lelaki turut memainkan peranan yang sangat besar! . Memang tak dinafikan bahawa pasangan anda yang akan mengandung dan...

Cara Dapatkan Anak Kembar – Ini Ikhtiar Anda Suami Isteri.

Apa yang mampu meningkatkan peluang untuk anda mendapatkan anak kembar? . Kalau anda Google, jawapan biasa yang pastinya anda akan dapat adalah melakukan rawatan seperti: Clomid Gonal-F Follistim   . Namun, ada beberapa faktor lain lagi yang akan berikan kesan...

Cara Goda Isteri – Buat Si Dia Tertarik & Dapatkan Seks!

Masihkah anda ingat kali pertama anda guna cara goda isteri masa kenal isteri anda dulu? . Adakah anda kenal isteri anda di kelas di fakulti yang sama? . Atau adakah anda kenal pasangan anda dari media sosial ? . Masih ingat Teknik-teknik cara goda isteri? Huhu.. . ....

Cara Mencegah Kehamilan – Terlanjur? Elakkan Isteri Anda Mengandung

Ramai sebenarnya belum sedia lagi nak menimang cahaya mata dan perlukan cara mencegah kehamilan. . Jangan risau sebab anda sedang membaca perkongsian yang paling tepat dan teliti berkenaan cara mencegah kehamilan. . Bagi anda yang sangat aktif dalam hubungan seksual...

Cara Nikah di Thailand – Pakej Harga, Syarat, & Hukum Kahwin di Siam Menurut Syarak

Nikah di Thailand dah jadi macam trend dalam kalangan rakyat Malaysia..Ada banyak sebab yang membuatkan hal ini berlaku, antaranya ialah:Perkahwinan tidak mendapat persetujuan keluargaMangsa penipuanMangsa ilmu hitamPerkahwinan lelaki dengan isteri muda.Ditambah pula...

Cara Panjangkan Zakar – Boleh ke Anda Besarkan Zakar Sebenarnya?

Banyak sangat produk yang claim mampu panjangkan zakar dan  betul ke ia berkesan?.Rasanya anda sendiri dah letih dah tengok banyak sangat iklan berkenaan cara panjangkan zakar ni..Sebenarnya kan saiz zakar ni menjadi antara punca kemurungan buat kaum adam...Sebab...

Cara Pecahkan Dara – Jom Puas Tanpa Buat si Dia Sakit

 Tahu tak anda akan buat isteri anda sakit, ketika pecah dara?.Mungkin bagi lelaki, ramai yang tak fikir berkenaan kesakitan si isteri pecah dara sewaktu malam pertama..Kita fikir nak seronok jer malam tu sampai jadi “gelojoh”..Hahaha Kalau silap cara, besar...

Cara Poligami, Syarat & Hukumnya – Untuk Anda Yang Nak Kahwin 2, 3 atau 4

  Berapa ramai yang tersenyum bila baca tajuk cara poligami ni? Hehe.. . Mungkin ada diantara kita yang sebenarnya memasang impian untuk berpoligami dan dalam usaha untuk merealisasikannya. . . Namun, anda perlu ingat walaupun poligami ini tidak salah pada hukum...

Cara Puaskan Isteri dengan Cepat – Tanpa Perlu Bertahan Lama

Tahu tak dalam kalangan si isteri, antara topik yang paling kerap dibincangkan adalah cara puaskan isteri? . Bagi para isteri, tiada bezanya dengan para suami kerana hal dalam selimut turut dibincangkan sesama mereka. . Ada juga si isteri yang menceritakan pengalaman...

Hubungi Kami

011 5640 8975 (Adi SuamiSihat)

Location

SuamiSihat.Com.My, No 213, Tingkat 1, Teluk Bunut, Jalan Delima, Banting 42700, Selangor

Jam Beroperasi

Isnin – Jumaat: 9am – 9pm
Sabtu – Ahad: 10am – 6pm

Khusus untuk Pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja

[PERCUMA] Dapatkan Ebook Cara Romen Lambat Pancut + Lebih Keras ini.

Sila isikan details anda, kami akan terus emailkan selepas ini.

SuamiSihat.Com.My | Hak Cipta Terpelihara Directrix Concept Store 2020 (SA0384409-D)

Your Cart