PORTAL KESIHATAN SEKSUAL ANDA:

jom jadi

suami yang

prihatin.

Kami Bawakan Nasihat-Nasihat Kesihatan Seksual, Terus  Daripada Pakar.

PORTAL KESIHATAN SEKSUAL ANDA:

Jom Jadi

Suami YANG

PRIHATIN

    
Kami Bawakan Nasihat-Nasihat Kesihatan Seksual,
Terus Daripada Pakar.

  

Pakar Kesihatan Lelaki

Pelbagai pakar dari serata bidang sexual health lelaki. Nasihat, tips dan panduan yang ringkas lagi padat.

Pelbagai Masalah DibincangkaN

Daripada sekecil-kecil masalah pra-ejakulasi, sehinggalah pemyakit kronik seperti kanser prostat & ED. Semuanya dibincangkan di sini.

Antara Perkongsian Daripada Pakar-Pakar Kami.

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Xgene Royale Youtube

Kesihatan Seks Bukanlah Sesuatu yang ‘Taboo’

Jadi,

Mengapa Kami Terpanggil Untuk Menekankan Topik

Kesihatan Seksual Lelaki Ini?

Para lelaki di Malaysia ini, sebenarnya masih kurang kesedaran tentang kesihatan seksual.

Malu tidak bertempat.

Sebut sahaja apa masalah yang mereka hadapi.

masalah lelaki di Malaysia

Susah bertahan lama?

Zakar susah nak naik?

Kurang nafsu terhadap pasangan?

Kita masih lagi menganggap – berbincang & berdiskusi tentang perkara ini adalah sesuatu yang ‘taboo‘.

Salah!

Jika dibiarkan berlarutan, boleh menimbulkan masalah yang lebih besar lagi.

Contoh paling mudah, penyakit Mati Pucuk (Erectile Dysfunction).

Tidak hairanlah,

Kajian bebas oleh Khoo ET Al, Journal of Sexual Medicine mendapati bahawa 7 daripada 10 lelaki di Malaysia akan mengalami simptom mati pucuk, menjelang umur 40-an ke atas.

Maksudnya, jika anda berdiri bersama 10 rakan anda yang lain, 7 daripada mereka (ataupun termasuk anda sendiri) akan mengalami simptom ED (erectile dysfunction).

Antara simptom ED termasuklah:-

1- Susah mencapai ereksi

2- Sukar kekalkan ketegangan zakar

3- Sukar membuat tusukan

4- Simptom tersebut terus berlarutan lebih daripada 6 bulan.

 

Semuanya kerana gara-gara gaya hidup di bandar, yang mementingkan kerjaya terutama membabitkan gajet berteknologi, komputer, kurang bersenam, , merokok dan suka mengambil makanan secara berlebihan.

Walaupun ramai yang melihat mati pucuk sebagai masalah kesihatan seks semata-mata, ianya sebenarnya dikaitkan dengan penyakit lain berlaku secara serentak.

 

Termasuk penyakit kardiovaskular, hipertensi, masalah jantung, diabetes, simptom saluran kencing lebih rendah (LUTS), tekanan darah tinggi dan kemurungan.

.

Kajian membuktikan mati pucuk ialah petanda penting kematian awal kerana penghidap penyakit ini mempunyai risiko kematian awal sebanyak 70 peratus lebih tinggi.

GIF SuamiSihat

Oh ya..

Itu baru masalah mati pucuk, belum lagi masalah-masalah lain yang seringkali menjadi perbualan kita sebagai suami.

Tampil & berbicara tentang masalah ini, bukanlah sesuatu yang ‘Taboo’.

Itu adalah misi kami sebenarnya.

Jangan bazirkan masa kehidupan anda dengan kemampuan & kesihatan seksual yang menyedihkan.

Jom segera bertindak. Selesaikan.

Kesihatan Seksual

Sehingga Tua

Kolaborasi Kami

Demi merealisasikan impian ini, kami telah berkerjasama dengan pelbagai jenama yang kukuh & berwibawa.

sex guru malaysia logo
logo suamisihat.com.my

Ada Edarkan Produk Ke?

Yup, ada.

Tapi sebenarnya kami sangat ‘memilih’.

Di luar sana, bersepah produk-produk kesihatan lelaki yang overclaim, berbahaya, dan tidak diluluskan KKM.

Mereka juga menawarkan margin yang tinggi.

Tetapi, tidak di SuamiSihat.

Kami hanya mengedarkan produk yang diluluskan KKM, dan mendapat pengiktirafan Pakar.

Men’s Formula Biotropics

Supplement kapsul untuk ereksi, libido & tenaga batin.

Xgene Royale

Krim penjagaan kesihatan zakar. Menyegar & Meremajakan

Nu Caffe Biotropics

Kopi Tongkat Ali premium, boost stamina malam & pagi.

Nu Prep Lelaki

Supplemen tenaga harian berbentuk kapsul untuk stamina & tenaga harian.

Nu Caffe Black Biotropics

Kopi Tongkat Ali premium kaw, tanpa gula & krimer, boost stamina malam & pagi.

Artikel & Penulisan Kami

Kami juga komited untuk membantu para suami di luar sana melalui penulisan di blog website kami.

Khusus untuk Suami yang Prihatin seperti anda.

Diet Atkins – Cara Diet Yang Anda Semua Wajib Tahu

Tengah cari cara diet atkins? . Nak tahu lebih lanjut cara macam mana nak kurangkan berat badan? . Ini lah diet yang paling berkesan sekali untuk anda. . . Tak perlu berhempas pulas berlapar, buat je diet atkins mesti jadi. . Anda wajib baca sampai habis untuk tahu...

Nyanyuk – Tanda, Punca, & Cara Merawat. Ini Semua Yang Wajib Tahu!

Anda pernah dengar penyakit nyanyuk? . Penyakit ini selalu terjadi kepada mereka yang dah berumur. . Biasanya kita tengok pada mereka yang dah berumur 60 tahun dan keatas. . . Apa sebenarnya nyanyuk ni? . Mesti ada punca dan jalan penyelesaiannya. . Ini kami sediakan...

Penyakit Batu Karang – Semua Wajib Tahu Fakta Ini, Sebelum Terlambat!

Anda pernah dengar tentang penyakit batu karang? . Biasanya kita dengar penyakit ni selalu jadi dekat orang yang tahan kencing. . Betul ke? . . Tapi tu apa orang kata, dari sudut perubatan betul ke? . Baiklah, untuk menjawab segala persoalan anda, artikel ini ada...

Kolesterol Tinggi – Tips Cara Kurangkan Kolesterol Paling Mudah & Berkesan

Anda tengah cari cara kurangkan kolesterol? . Dada dah mula ada rasa pedih-pedih ni. . Risau pula ada masalah kolesterol tinggi. . . Takut apa-apa jadi, lebih baik cari cara kurangkan kolesterol betul tak? . Dah tentu ada yang paling berkesan dan untuk kurangkan...

Air Mani Cair – Tanda, Punca, Tips & Semua Yang Anda Wajib Tahu

Anda ada masalah air mani cair? . Tak tahu lah kenapa makin lama makin cair. . Tak sama macam masa muda-muda dulu, pekat dan likat. . . Macam-macam dah tips yang cuba, tapi masih tak faham apa sebabnya. . Isteri pun dok komplen katanya air mani dah tak sepekat dulu. ....

Gaya Hidup Sihat – 15 Tips Jaga Kesihatan Secara Menyeluruh

Amalan Gaya hidup sihat ialah perkara penting yang perlu dititik beratkan. . Ia bukan sahaja terhad kepada pemakanan sahaja. . Malah sihat merangkumi aspek keseluruhan. . . Keseluruhan yang dimaksudkan disini ialah dari segi fizikal, mental dan spiritual. . Kalau anda...

Tanda Sakit Buah Pinggang – Periksa Tubuh Anda Sebelum Terlambat

Anda tengah cari tanda sakit buah pinggang? . Kalau betul, tahniah sebab anda telah sampai ke sini.  . Banyak mitos-mitos yang berlegar baik di group Whatsapp mahupun di Facebook. . . Semuanya menyediakan petua apakah tanda awal sakit buah pinggang yang entah betul...

Penyakit 3 Serangkai – Anda Perlu Tahu Tanda, Punca, & Cara Mencegahnya

Anda ada penyakit 3 serangkai? . Kalau anda tak ada, mesti ada salah seorang ahli keluarga atau saudara mara anda yang menghidap salah satu penyakit ni kan? . Saban hari, makin banyak pesakit yang menghidap penyakit 3 serangkai di hospital. . . Maklum lah, disebabkan...

Cara Jaga Penampilan – Tips Lelaki Untuk Nampak Kemas & Yakin

Ramai antara lelaki tak ambil kisah pun tentang cara jaga penampilan lelaki yang sebenar. . Sebelum itu, min nak tanya adakah anda jenis yang jaga penampilan? . Jika tidak, artikel ini memang khas ditulis untuk anda yang nak jaga penampilan supaya nampak macho. . ....

Cara Tingkatkan Keyakinan – Tips Lelaki Untuk Nampak Alpha & Macho

Aku rasa aku kena cari cara tingkatkan keyakinan diri lah. . Lately ni rasa down sangat, projek haritu entah dapat entah tidak lah. . Mungkin juga cara aku cakap waktu meeting haritu tak dapat yakin kan mereka. . . Macam mana ni? Tak kan nak biar perkara macam ni...

Cara Berhenti Merokok – Cara Berkesan & Apa Yang Boleh Dibuat

Masih mencari-cari cara berhenti merokok yang berkesan? . Dah macam-macam cara yang dah dibuat, tapi masih lagi tewas melawan kehendak diri sendiri. . Bagi kebanyakkan perokok, ketagihan kepada rokok hampir mustahil untuk dikawal . . Semua orang tahu tentang keburukan...

Cara Kempiskan Perut – Tips Wajib, Selamat, & Betul-Betul Berkesan

Anda tengah cari cara kempiskan perut? . Sudah tentu lah kan, kalau tidak macam mana anda boleh sampai ke artikel ini. Hihi . Anda bernasib baik sebab apa yang akan kami jelaskan ini ialah cara dan tips paling penting serta mustahak untuk anda cuba, yang penting bukan...

Koleksi Senaman Untuk Lelaki – Anda Ada Bran Sahut Cabaran Kami?

Anda selalu bersenam? Bagus! . Bersenam bukan sekadar baik untuk kesihatan, malah baik untuk mengekalkan prestasi tenaga dalaman kita. . Barulah nanti Mem sentiasa puas hati! Hehehe . . Tapi ada satu fakta yang tidak boleh disangkalkan lagi, iaitu semakin kita...

Khasiat Kopi – Minuman Paling Sihat Di Dunia.

Ramai yang masih tak ambil tahu, apa bahaya kopi jika diambil secara berlebihan. . Bukan apa, isu-isu sebegini jarang dibincangkan di khalayak ramai dan juga di media massa. . Minuman kopi yang sememangnya sudah menjadi budaya diseluruh dunia ni sangat lazat diminum...

Bahaya Kopi – Minum Setiap Hari, Ok ke untuk Kesihatan?

Ramai yang masih tak ambil tahu, apa bahaya kopi jika diambil secara berlebihan. . Bukan apa, isu-isu sebegini jarang dibincangkan di khalayak ramai dan juga di media massa. . Minuman kopi yang sememangnya sudah menjadi budaya diseluruh dunia ni sangat lazat diminum...

Kopi – Jenis, Khasiat, & Kesan Kafein Terhadap Kesihatan (Lengkap)

Siapa yang tak pernah minum kopi tipu lah.. . Semua orang pernah minum walaupun sekali. . Sama ada kopi panas, ataupun jenis kopi ais. . Rasanya yang pahit dicampur sekali dengan susu dan air panas menaikkan lagi rasa dan aroma minuman tersebut. . . Sebut sahaja...

Kondom Berduri – Fungsi, Kelebihan, & Semua Yang Anda Perlu Tahu

Anda nak tahu tentang kondom berduri? . Sudah tentu, sebab itu lah anda sampai ke posting ini kan. . Apabila ia berkenaan dengan kondom, anda perlu pastikan apakah kondom yang sesuai untuk anda dan pasangan anda. . . Sudah tentu perbezaan dari segi saiz dan fungsi...

Masalah Rumah Tangga – Punca Konflik Berlaku. Tips & Solusinya

Hampir setiap hari ada berita tentang masalah rumah tangga. . Baik dikeratan akhbar mahupun di media sosial. Semuanya tak lekang dengan berita dan perkongsian mengenai masalah yang berlaku kepada sesebuah keluarga. . Berdasarkan apa yang hebahkan macam-macam faktor...

Ejakulasi Pramatang – Ini Semua Yang Anda Perlu Tahu (Lengkap 2021)

Pernah tak dengar tentang kondom berduri? . Kalau anda tak pernah dengar mungkin anda belum berkahwin ataupun baru sahaja mendirikan rumahtangga. . Masalah ini biasa berlaku kepada orang yang sudah berkahwin yang melakukan hubungan seks bersama pasangan mereka. . ....

Jenis Penyakit Jantung – Perbezaan, Risiko, Cara Mencegah, Dan Banyak Lagi

Pelbagai jenis penyakit jantung yang sering dihidapi oleh masyarakat negara kita pada ketika ini. . Hampir setiap hari kita disajikan dengan informasi-informasi berkenaan kesihatan, termasuk tentang penyakit jantung. . Tetapi masih ramai lagi yang masih tidak tahu dan...

Angin Pasang (Hernia) – Simptom, Punca, & Rawatan

Masih ramai yang tak tahu apa penyakit angin pasang ni sebenarnya. . Mungkin kerana penyakit seperti ini belum pernah terjadi kepada mereka atau ahli keluarga terdekat. . Hernia atau lebih dikenali sebagai angin pasang selalunya terjadi kepada orang yang telah...

Tekanan Darah Normal – Paras Normal Yang Penting Untuk Kita Ketahui

Sebagai orang dewasa, anda perlu mempunyai tekanan darah normal. . Kebanyakkan golongan dewasa dinegara kita sekarang ini menghidap penyakit darah tinggi. . Bilangannya berada di tahap yang membimbangkan. . . Jadi, sebenarnya berapa tekanan darah normal ni? . Secara...

Ubat Sakit Jantung – Jenis, Fungsi, Kesan Sampingan, & Petua Tradisional

Ubat sakit jantung antara carian yang popular di google. . Ini kerana ramai orang yang mempunyai masalah jantung ingin mencari penawar penyakit jantung yang dihidapi mereka. . Lapan dari sepuluh orang individu yang menghidap penyakit jantung adalah dari kalangan...

Nafkah Zahir Batin – Tanggungjawab Suami Sebagai Ketua Keluarga

Nafkah zahir batin merupakan salah satu perkara utama yang perlu dititikberatkan di dalam sesebuah rumahtangga. . Tetapi masih ada lagi individu yang tidak sedar akan kepentingannya. . Tengok sahaja diakhbar dan dilaman-laman sosial, banyak berita-berita kes...

Pornografi – Punca, Bahaya Ketagihan & Kesan Buruk Yang Boleh Berlaku

Remaja zaman sekarang tak lari dari terjebak dengan pornografi. . Kecanggihan teknologi yang meningkat dengan pesat sejak 10 tahun kebelakangan ini membolehkan para pengguna di serata dunia mengakses pelbagai jenis data dan content di internet, termasuk video-video...

Pickupline – 50 Koleksi Ayat Mengorat Terbaik

Anda selalu tak guna ayat pickupline? . Kalau anda dah biasa guna ayat-ayat pickup line untuk mengorat, artikel ini bukan untuk anda. Boleh lah baca artikel kami yang lain disini nanti ye. . Kepada yang baru nak belajar mengorat tu, anda bernasib baik sebab harini...

Ubat Kencing Manis – Jenis, Fungsi & Kesan Sampingan

Dalam setiap ubat-ubatan sudah tentu ada kesan sampingan, termasuk ubat kencing manis. . Kalau anda merupakan seorang pesakit diabetes sudah tentu anda sudah pun mengambil bermacam-macam jenis ubat untuk merawat kencing manis. . Mesti dah bermacam-macam alternatif...

Derma Darah – Cara, Syarat Dan Kelebihan Yang Ramai Tak Tahu

Derma darah merupakan antara salah satu perbuatan yang mulia untuk dilakukan. . Menderma darah juga boleh menyelamatkan banyak nyawa. . Nikmat sihat merupakan antara nikmat terbesar yang telah dikurniakan kepada kita. . . Tetapi ada juga insan-insan yang telah ditimpa...

Tanda Darah Tinggi – Tanda Dan Punca Darah Tinggi Semua Perlu Tahu.

Anda tak ada darah tinggi tapi nak tahu apa tanda - tanda darah tinggi yang boleh terjadi kepada anda? . Meh kami kongsikan serba sedikit tentang tanda darah tinggi yang mungkin akan berlaku kepada anda sekiranya anda berpotensi untuk menghidap penyakit darah tinggi....

Micropenis – Simptom, Rawatan & Kesan Masalah Zakar Kecil

Zaman sekarang ni, ramai lelaki risau tentang saiz zakar mereka. . Risau kalau-kalau zakar mereka ni terlalu kecil atau terlalu pendek untuk pasangan mereka. . "Batang aku ni kecik sangat ke ek?" . Mungkin juga mereka 'insecure' dengan saiz zakar mereka dek kerana...

Hubungi Kami

011 5640 8975 (Adi SuamiSihat)

Location

SuamiSihat.Com.My, No 213, Tingkat 1, Teluk Bunut, Jalan Delima, Banting 42700, Selangor

 

Email

[email protected]

 

Jam Beroperasi

Isnin – Jumaat: 9am – 9pm
Sabtu – Ahad: 10am – 6pm

Khusus untuk Pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja

[PERCUMA] Dapatkan Ebook Cara Romen Lambat Pancut + Lebih Keras ini.

Sila isikan details anda, kami akan terus emailkan selepas ini.

SuamiSihat.Com.My | Hak Cipta Terpelihara Suami Sihat (M) Sdn Bhd 2021 (SA0384409-D)