Shhh.. Nak Belajar Lebih Tahan Lama & Keras?

Kena belajar puaskan Bini betul-betul Bro.


Ini Teknik Tanpa Guna Ubat Kuat

Dapatkan Percuma
kondom

19 Jenis Kondom Terbaik untuk Anda , Suami guna pada tahun 2022

Kenikmatan hubungan kelamin adalah suatu perkara yang diidamkan oleh setiap insan , baik lelaki mahupun wanita.

.

Namun, hubungan kelamin yang tidak terkawal boleh membuatkan pasangan sama ada lelaki atau wanita mudah dijangkiti oleh STD ( Sexual Transmitted Disease ).

.

.

Penggunaan kondom terbaik untuk anda suami guna Tahun 2020 ini adalah salah satu bentuk kawalan kelahiran yang berkesan.

.

Ianya bukan sahaja melindungi dari berlaku persenyawaan antara sperma dan ovum, bahkan ianya melindungi anda para suami dari jangkitan penyakit.

.

Pernahkah anda menggunakan kondom?

.

Adakah penggunaan kondom selamat?

.

Kajian menunjukkan hampir 51% peratus rakyat Malaysia menggunakan kondom untuk mencegah kehamilan.

.

Dan ya, penggunaan kondom ini terbukti selamat.

.

.

Tetapi ramai yang tidak tahu jenis-jenis kondom ataupun kondom terbaik yang ada di pasaran.

.

Yang tahu, ambil di kaunter, koyak, sarung dan buang.

.

Cara penggunaan kondom pun tak berapa betul.

.

Lebih menghibakan, jika silap pilih jenis kondom, anda puas, tapi pasangan anda tidak merasa apa-apa!

.

Teruskan bacaan, di bawah adalah 19 Jenis Kondom Terbaik yang ada di pasaran.

.

Ya, ini semua adalah senarai kondom yang bagus dan murah.

.

.

**Psst: Baca sehingga habis ya, ada hadiah menanti anda di akhir artikel ini.

.

.

.

Jenis Kondom Terbaik – Untuk Oral Sex

.

.Skyn Cocktail Club Flavored Condom..

.
Menggunakan jenis kondom untuk oral seks nampak seperti tidak perlu, kan?

.
Tapi ianya penting.

.

Kebanyakkan STD mengular jangkitan dari kemaluan ke mulut, dan jenis kondom terbaik mengurangkan risiko jangkitan.

.

Tak dinafikan, pasangan anda pastik menolak untuk oral seks menggunakan kondom sebab rasanya yang payau dan bau seperti plastik!

.

Oleh kerana itu jenis kondom berperisa adalah yang kondom terbaik.

.

Skyn’s Cocktail Club Flavored Condoms datang dengan perisa cocktail.

.

Rasa manis-manis perisa buah-buahan. Pasangan anda pasti tersenyum jika anda menggunakan jenis kondom ini.

.

.

.

Jenis Kondom Terbaik – Kondom Berperisa

.
Ini kondom kegemaran banyak penggemar diluar sana ialah kondom berperisa dari, 

.

Durex Tropical Fruit-Flavored Condoms yang datang dengan pelbagai perisa buah-buahan.
.

Durex Tropical Fruit-Flavored Condoms

.
Kelebihan beli Durex ini, kesemua perisa ini adalah selamat! Ianya telah diluluskan oleh U.S. Food and Drug Administration (FDA).

.

Cuma dekat Malaysia ni je lah susah nak cari sikit.

.

.

Jenis Kondom Terbaik – Kondom Textured
.

Jenis kondom bertekstur dari Trojan’s Ultra Ribbed Lubricated Condoms antara jenis kondom terbaik popular.

.

Trojan’s Ultra Ribbed Lubricated Condom

.

Ianya direka khas untuk menambahkan geseran untuk tambahkan lagi enak pada pasangan.

.

Fuhhh, memang meraung-raunglah pasangan anda dek keasyikan dayungan anda nanti. Huhu.

.

Jangan malu cara beli kondom di 7-eleven ya!

.

.

Jenis Kondom Terbaik – Kondom Panas
.

Adakah anda mahu tambahkan lagi rasa sensitif pada pasangan anda?
.

Pasante Warming Condoms

.

Gunakan kondom ini.

.

Jenis kondom ini diperbuat dari getah asli dari kualiti yang terbaik.

.

Pasante Warming Condoms antara jenis kondom yang disertakan dengan pelincir hangat.

.

Ianya menghasilkan rasa hangat ketika hubungan seks terutama ketika mendayung.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Geli-Geli ( Tingling Sensation )
.

Trojan Fire & Ice Condoms adalah salah satu kondom terbaik yang punyai ciri-ciri ini.

.

Ianya didatangkan dengan dua pelincir – hangat dan rasa geli-geli .

.

Trojan Fire & Ice Condom.

.

Dalam kata lain, bukan sahaja isteri sahaja yang merasai rasa nikmat , tetapi suami juga merasai keasyikan rasa yang sama.

.

Rasa geli-geli tingling sensation.

.

Kondom jenis ini susah nak dapat dekat Malaysia ni. Hehe

.

.


.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Untuk Tahan Lama
.

Pernah tak anda alami masalah ini iaitu cepat pancut (praejakulasi).

.

Permainan baru dimulakan dalam 3 ke 5 minit, tapi anda telah tewas.

.

Pasangan tidak sempat untuk nikmati syahwat sebenar.

.


Actual Smooth With Delay Condoms

.

Untuk mengelak ini berlaku, anda boleh gunakan jenis kondom untuk tingkatkan durasi permainan anda.

.

Beli Actual Smooth With Delay Condoms.

.

Kondom ini mengandungi cecair anestetikal yang mengurangkan rasa sensitive pada kemaluan suami.

.

Tambahan, ianya mempunyai cecair pelincir dibahagian luar dan berfungsi untuk mengurangkan geseran dan rasa ngilu.

.

.

Anda juga boleh cuba Feel Prolong Condom dari Nulatex.

.

.

Kondom ini merupakan kondom jenis extra tebal yang sesuai untuk anda yang nak kan sensasi tahan lama.

.

Di bahagian luarnya pula mempunyai permukaan yang smooth dan dilengkapi cecair lubricated yang mampu mengurangkan geseran dan rasa ngilu.

.

Dengan ini anda dapat memuaskan isteri anda dan membantu anda untuk tahan lebih lama!

.

Kondom jenis ini susah nak dapat di Malaysia sebenarnya dek kerana, kondom jenis anastetik tidak dibenarkan dijual dinegara ini.

.

Tengok orang luar je la pakai ye hehehe..

.

.

.

Jenis Kondom Nipis – Tambah Rasa Sensitif
.

Durex Invisible Ultra Thin Condom antara kondom paling nipis yang ada di pasaran.

.

Ada tak antara anda yang ada masalah zakar susah terangsang, dan susah nak pancut?

.

Durex Invisible Ultra Thin Condom

.

Kondom ini mungkin solusi terbaik anda.

.

Kondom jenis nipis ini punyai ciri-ciri “straight walled shape” untuk memaksimumkan rasa nikmat ketika Bersama.

.

.

.

Jenis Kondom – Untuk Saiz Standard
.

Jika anda mencari jenis kondom saiz standard, kondom Kimono Microthin direka khas untuk zakar berukuran 7.48” Panjang dan 2.05” lebar.

.

Kimono Microthin

.

Kondom terbaik pilihan suami ini didatangkan dengan pelbagai variasi dan ianya lebih nipis untuk tambahkan sensitif.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Sendat
.

Jika anda mencari jenis kondom sendat, gunakan GLYDE Slimfit Premium.

.

GLYDE Slimfit Premium


.

Kondom ini direka khas untuk zakar berukuran dari 6.7” Panjang dan 1.93 lebar.

.

Kondom Glyde diperbuat dari latex, ianya mesra alam dan sangat selesa untuk dipakai!

.

.

.

Jenis Kondom – Untuk Zakar Bersaiz Besar & Panjang

.

Jika anda punya saiz zakar yang besar, ketahuilah anda perlukan kondom yang sesuai dengan saiz zakar. Gunakan Trojan Magnum

.

.

Trojan Magnum

.

Trojan Magnum direka khas untuk zakar berukuran 8.07” Panjang dan 2.13 lebar!

.

Menakjubkan!

.

Kondom ini diperbuat dari latex berkualiti tinggi dan mengikut pasaran setempat dan global, kondom Trojan adalah kondom terbaik yang punyai banyak positive reviews.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Sex Toys
.


.

Jika anda dan pasangan berkongsi sex toys , pastikan anda menggunakan kondom.

.

Penggunaan kondom dapat mengurangkan jangkitan STD.

.

Ya, walaupun ianya hanyalah sex toys.

.

Durex Pleasure pack


.

Tambahan, jika anda menggunakan kondom, anda akan merasai rasa nikmat berbeza dan sensasi yang berlainan.

.

Hehehe, jangan segan-segan beli durex jenis ni.

.

Durex Pleasure pack didatang dengan pelbagai variasi kondom popular dari harga Durex.

.

Jika anda mahukan pasangan anda lakukan lancapan untuk anda, menggunakan jenis kondom ini menambahkan rasa nikmat ketika lancapan.


.

.

.

Jenis Kondom – Dari Latex Terbaik
.

Jika anda perlukan jenis kondom yang mudah pakai, punyai pelincir dan tidak punyai bau plastik seperti bau belon, gunakan LifeStyles Ultra Sensitive Condoms.
.

LifeStyles Ultra Sensitive Condoms


.

Kondom jenis ini nipis tetapi sangat efektif.

.

Ianya punyai bentuk flared yang menambahkan rasa sensitif yang lebih alami.
.

.

.

Jenis Kondom – Bukan dari Latex
.

Khas untuk anda jika anda punya kulit yang sensitif dengan getah mahupun latex!

.

Pencarian anda berakhir di sini.

.

Gunakan kondom dari jenama ini iaitu Kondom Skyn.
.

Kondom Skyn Non Latex


.

Kondom Skyn ini punyai variasi kondom yang non-latex yang membantu anda kecapi nikmat hubungan kelamin bersama pasangan menggunakan kondom.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Untuk Zakar Kulit Sensitif
.

Pernah tak apabila selepas melakukan seks Bersama pasangan anda, anda perasan timbul ruam di bahagian zakar anda?

.

Perkara ini adalah kerana zakar anda punya kulit yang sensitif.

.

Antara kondom terbaik untuk kulit sensitif adalah  Okamoto Usa 004 Aloe Almost Nothing Condom.

.

Okamoto Usa 004 AloeAlmost Nothing Condom

.

Diperkaya dengan lidah buaya ataupun aloe vera, yang membantu melembutkan kulit yang kasar dan menggerutu.

.

Kondom ini terbaik untuk elakkan ruam berlaku selepas seks.

.

Kondom ini nipis dan sendat. Membantu dalam meningkatkan rasa sensai ketika seks.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Pelincir
.

Trojan ENZ Lubricated Condoms adalah kondom terbaik untuk kondom pelincir.

.

Ianya didatangkan dengan 36 pack dan sangat ekonomi.

.

Trojan ENZ Lubricated Condoms

.

Kondom berpelincir ini punyai kualiti terbaik dan ianya selamat digunakan.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Mesra Alam

.

Kondom Glyde adalah antara jenis kondom terbaik yang dihasilkan dari getah latex asli.

.

Jenis kondom ini adalah jenis kondom mesra alam.

.

Antara kondom-kondom jenama Glyde

.

Syarikat Glyde ini punyai kerjasama utuh bersama syarikat alam sekitar untuk hasilkan kondom mesra alam.

.

Mereka juga menyokong dan membantu projek social bertujuan untuk mencegah HIV dan AIDS.

.

Setiap pembelian kondom ini membantu projek tersebut.

.

Kondom Glyde datang dengan 13 Variasi, termasuk jenis kondom dan pelbagai perisa.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Saiz Custom

.

Anda punyai saiz zakar yang terlalu besar atau sebaliknya?

.

Tahukah anda kajian diluar sana menunjukkan kebanyakkan saiz kondom di pasaran hanya bersesuaian dengan 12 peratus pengguna sahaja.

.

MyOne Perfect Fit adalah brand kondom terbaik yang popular untuk kondom custom.

.

.

MyOne Perfect Fit Condoms

.

Di website mereka, mereka menawarkan enam puluh ( 60 ) saiz kondom.

.

Jika anda berminat untuk menempah, ukur saiz zakar anda dan tempah kuantiti yang anda mahukan.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Untuk Wanita @ Internal Condom

.

Internal Condom turut dipanggil sebagai Kondom untuk wanita kerana ianya digunakan di dalam vagina.

.

Antara jenama yang mengetengahkan Internal Condom adalah FC2.

.

FC2 Female Condom

.

.

FC2 adalah Latex-Free dan FDA-approved.

.

Cara menggunakan Kondom perempuan FC2.

.

.

FC2 kondom punya review yang cemerlang dan testimoni yang sangat baik.

.

.

.

Jenis Kondom – Kondom Anti Sperma

.

Jika anda ingin menambahkan keberangkalian untuk pasangan anda tidak mengandung, gunakan Trojan’s Ultra Ribbed Spermicidal Condoms

.

Trojan’s Ultra Ribbed Spermicidal Condoms

.

Kondom ini bagus, kalau anda tengah mendayung, dan kondom terkoyak atau pecah tanpa anda sedari, pelincir anti sperma yang ada pada kondom ini akan membantu halang daripada sperma terus aktif dan buat isteri anda mengandung.

.

Tambahan, kondom ini punyai tekstur untuk sensasi tambahan.

.

Berikut adalah 19 Jenis Kondom terbaik yang anda boleh gunakan dalam kehidupan seks harian anda bersama pasangan. Ya, anda juga boleh beli sebahagian kondom-kondom ini di kedai serbaneka seperti 7-Eleven, SpeedMart 99 & lain-lain.

.

Penggunaan kondom yang bertepatan dengan kemahuan anda secara tidak langsung membantu menambah kemesraan antara anda dan isteri.

.

InsyaAllah.

.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?

Share

Recent Posts

Ezerex Malaysia – Ini Semua Yang Anda Perlu Tahu (Panduan Penggunaan)

Ezerex Malaysia tu apa ek? . Sejak kebelakangan ini, banyak doktor sakit tuan di Malaysia yang cadangkan guna ubat ni.…

4 days ago

11 Herba Terbaik Untuk Lelaki 40-an – Senarai Lengkap Tumbuhan Terbaik Untuk Batin & Kesihatan

Herba kuat lelaki adalah antara carian yang banyak di google. . Kebanyakkan daripada mereka yang mencari herba lelaki ini berumur…

2 months ago

Ruam HIV – Punca, Simptom & Rawatan Yang Wajib Tahu.

Ruam hiv merupakan masalah yang kita jarang dengar. . Tetapi ramai yang ahu tentang penyakit HIV, cuma tak ramai yang betul-betul…

2 months ago

Best Erectile Dysfunction Clinic in Malaysia [UPDATED LIST 2022]

Individuals who suffer erectile dysfunction and seem to search for the best treatments to cater the problem, this article is…

2 months ago

Klinik Mati Pucuk Terbaik di Malaysia [UPDATED 2022]

Ramai individu yang mengalami mati pucuk buntuk macam mana nak selesaikan masalah mereka ini. . Dikalangan mereka juga ada yang sedang…

2 months ago

Premature Ejaculation Treatment Malaysia – Which One Should You Choose?

The importance of premature ejaculation treatment always been overlook by men. . They always choose the products from local marketplace…

2 months ago