Shhh.. Jangan Bagitahu Isteri Anda 🤫

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Nak Romen dengan Tahan Lama + Zakar lebih Keras?
Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan di WhatsApp Sekejap ni

Perbandingan 19 Produk Tongkat Ali – Review 2020, Mana yang Terbaik?

By 1 month ago

Anda mesti selalu sangat dengar berkenaan produk tongkat ali kan?

.

Mana tidaknya.

.

Asal tengok tv, mesti ada iklan berkenaan tongkat ali.

.

Dari zaman anda kecil, sampai lah zaman dah beristeri.

.

.

Zaman dah beristeri ni mengancam lebih sikit la sebab anda tahu manfaatnya untuk hubungan seksual.

.

Selain itu, ia juga dikatakan mampu untuk:

  • Meningkatkan paras hormon testosterone dalam badan
  • Merawat masalah hormon
  • Merawat masalah kesuburan
  • Mempunyai sebatian aktif anti malaria dan anti kanser

.

**Boleh baca juga : Kesuburan Lelaki – 9 Cara-cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki

.

.

Cumanya sekarang ni yang menjadi masalah adalah, anda tak tahu produk mana satu yang sepatutnya menjadi pilihan anda.

.

Ada banyak sangat produk tongkat ali di pasaran. Sampai pening nak memilih.

.

Jangan risau. Dalam sharing kali ini, kami akan berikan anda review untuk 19 produk tongkat ali terbaik.

.

Jom baca!

.

.

  1. BulkSupplements Pure Longjack Extract

.

.

Pure Longjack Extract merupakan sebuah produk yang:

  • Mempunyai saiz hidangan sebanyak 80mg
  • Gluten-free
  • Bebas daripada allergen (bahan-bahan yang boleh menyebabkan alahan)

.

Produk tongkat ali ini merupakan buatan:

  • BulkSupplements yang terletak di Henderson, Nevada.
  • Syarikat ini mempunyai lebih 400 produk berasakan diet.
  • Semua produk boleh didapati daripada jumlah beberapa gram sehingga beberapa tan metrik.
  • Semua produk akan melalui ujian makmal terlebih dahulu sebelum dipasarkan.

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Ia merupakan produk yang mempunyai kesan yang teramat kuat.
  • Anda boleh tambahkan serbuk produk ini kedalam miinuman atau makanan
  • Ia tidak mengandungi perisa tambahan lain dan 100% adalah ekstrak tongkat ali
  • Harganya juga agak berpatutan

.

.

  1. Micro Ingredients Pure Longjack

.

.

Micro Ingredients Pure Longjack merupakan produk yang:

  • Mempunyai saiz hidangan 350mg
  • Sesuai untuk vegetarian
  • Tiada bahan pengawet
  • Tiada perasa atau pewarna tambahan

.

Produk ini merupakan buatan:

.

  • Micro Ingredients Company yang fokus kepada penghasilan suplemen berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan
  • Kesemua bahan yang digunakannya adalah organik
  • Suplemen keluaran mereka bebas daripada bahan tiruan
  • Menggunakan bahan-bahan yang sesuai daripada seluruh dunia

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Salah satu daripada produk yang berkualiti tinggi yang ada dalam pasaran
  • Bebas daripada pewarna dan perasa tiruan
  • Menggunakan bahan organik
  • Harga yang sangat setimpal dengan kualiti

.

.

  1. SD 200 Longjack Extract

.

.

SD 200 Longjack Extract merupakan produk yang:

  • Setiap kali hidangan adalah dalam 2 biji kapsul
  • Setiap hidangan mengandungi 800 mg tongkat ali
  • Sesuai untuk vegetarian
  • Mengandungi pewarna dan perisa tambahan

.

Produk ini merupakan buatan:

  • Pure Science Supplements yang merupakan sebuah fasiliti kajian dan pengeluar suplemen yang pakar dalam bab pengkajian dan penggunaan herba hutan hujan tropika Asia Pasifik.
  • Kesemua produk mereka lulus dan mematuhi Good Manufacturing Practice (GMP)

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Salah satu daripada pil tongkat ali yang terbaik
  • Mempunyai kesan maksimum disebabkan oleh bahan aktif yang diekstrak dengan menggunakan teknik yang paling efisien
  • Sayangnya, ia mengandungi bahan-bahan seperti pewarna dan perisa tambahan

.

.

  1. HIM Tongkat Ali

.

.

HIM Tongkat Ali mengandungi:

  • 600 mg untuk setiap hidangan
  • Setiap hidangan adalah dalam bentuk 2 tablet
  • Setiap botol mengandungi 50 kapsul

.

Produk ini dibuat oleh:

  • HIM Supplements yang berpangkalan di Portland, Oregon.
  • Sasaran mereka adalah untuk menghasilkan produk berkualiti tinggi tanpa menambah bahan-bahan lain

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Suplemen untuk lelaki yang berkualiti tinggi
  • Bebas daripada bahan-bahan tambahan yang bersifat tiruan

.

.

  1. Real Herbs Indonesian Tongkat Ali

 

.

Real Herbs Indonesian Tongkat Ali merupakan produk yang:

  • Mengandungin 400 mg dalam setiap hidangan
  • Setiap hidangan adalah dalam 2 kapsul
  • Setiap botol mengandungi 25 kapsul
  • Menggunakan tongkat ali Indonesia
  • Sesuai untuk vegetarian

.

Produk ini merupakan buatan:

  • Real Herbs yang merupakan sebuah pembuat suplemen yang berpangkalan di Singapura.
  • Kebanyakan bahan yang digunakan mereka adalah daripada Asia.
  • Setiap penghasilan produk mereka mematuhi GMP.

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Salah satu daripada produk yang sangat efektif yang dibuat daripada bahan berkualiti tinggi.
  • Harga yang agak berbaloi

.

.

  1. Tropical Reserve Tongkat Ali

.

.

Produk seterusnya pula merupakan produk yang:

  • Mengandungi 800 mg ekstrak dalam setiap hidangan
  • Mendapat pengiktirafan GMP

.

Produk ini merupakan keluaran:

  • Tiada maklumat jelas berkenaan pengeluarnya

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Produk yang bagus
  • Cumanya disebabkan oleh tiada maklumat jelas berkenaan pengeluarnya, agak sukar untuk mendapat keyakinan pelanggan
  • Harganya agak mahal berbanding produk lain

.

.

  1. Tevare Natural Tongkat Ali

.

.

Produk ini merupakan produk yang:

  • Mengandungi 400 mg dalam setiap hidangan
  • Setiap hidangan adalah dalam 2 tablet
  • Setiap botol mengandungi 20 tablet
  • Mengandungi maca dan ginseng
  • Sesuai untuk vegetarian

.

Info berkenaan pengeluar produk ini:

  • Ia dibuat di USA dan makmal penyelidikannya mematuhi serta mendapat pengiktirafan GMP.

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Tiada

.

.

  1. Sport Supplement Longjack

.

.

Produk ini mengandungi:

  • 500 mg ekstrak tongkat ali dalam setiap hidangan
  • Turut mengandungi maca dan ginseng
  • Mengandungi shellfish

.

Ia merupakan keluaran:

  • Tiada maklumat jelas berkaitan pengeluar produk ini

 

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Disebabkan ia mengandungi maca dan ginseng yang berkemungkinan berinteraksi dengan satu sama lain untuk meningkatkan keberkesanan dalam cara yang tak terduga.

.

.

  1. VIP Vitamins LLC Longjack Size Up

.

.

Produk seterusnya pula merupakan produk yang:

  • Mengandungi 500 mg ekstrak untuk setiap hidangan
  • Mengandungi maca dan ginseng
  • Turut mengandungi shellfish

.

Pengeluar produk ini adalah:

  • VIP Vitamins LLC yang merupakan pengeluar suplemen diet untuk lelaki dan wanita
  • Turut mengeluarkan produk bina badan
  • Merupakan keluar USA dan mematuhi GMP

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Disebabkan ia mengandungi maca dan ginseng yang berkemungkinan berinteraksi dengan satu sama lain untuk meningkatkan keberkesanan dalam cara yang tak terduga.

.

.

  1. HawaiiPharm Tongkat Ali

.

.

Produk seterusnya pula:

  • Mengandungi 970 mg ekstrak tongkat ali dalam setiap sajian
  • Setiap botol mampu memberikan 120 sajian
  • Bebas alkohol
  • Tiada gluten

.

Produk ini dikeluarkan oleh:

  • HawaiiPharm yang turut mengeluarkan ekstrak herba cecair.
  • Ia turut menawarkan lebih daripada 600 produk botanikal berkualiti tinggi

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Pilihan terbaik untuk vegetarian
  • Sesuai untuk mereka yang tak berapa suka menelan pil
  • Boleh ditambah kedalam minuman dan makanan

.

.

  1. Ekstrak Tongkat Ali Phyto Plus UTM

.

.

Produk seterusnya pula adalah produk keluaran tempatan yang:

  • Fokus kepada meningkatkan kehebatan ketika di ranjang
  • Sesuai untuk lelaki berumur 31-52 tahun
  • Perlukan anda mengambil 2 kapsul setiap hari sekitar 3 minggu untuk medapatkan kesan
  • Lulus KKM
  • Mendapat pengiktirafan halal JAKIM

.

Pengeluar produk ini adalah:

  • Institute of Bioproduct Development (IBD), Universiti Teknologi Malaysia

.

Info lain yang anda perlu tahu:

  • Diekstrak daripada tumbuhan herba
  • 100% halal
  • Dalam bentuk ekstrak larut air yang mudah diserap badan

.

.

  1. Bio Asli Tongkat Ali

.

.

Produk ini merupakan produk yang:

  • Fokus kepada meningkatkan tenaga dan stamina
  • Membersihkan buah pinggang
  • Merawat masalah prostate
  • Meningkatkan pengeluaran sperma
  • Menghilangkan rasa letih setelah melakukan aktiviti berat

.

Maklumat berkenaan pengeluar produk ini:

  • Tiada maklumat jelas berkenaan pengeluar

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Ia ada dalam berbagai jenis dan nama
  • Setiap satunya dalam bentuk minuman iaitu kopi (dikenali dengan Kopi Nanduk)

.

.

  1. Orang Kampung Tongkat Ali

.

.

Sebuah lagi produk tempatan yang:

  • Mengandungi 25 kapsul dalam 1 botol
  • Fokus kepada meningkatkan peredaran darah
  • Turut fokus kepada menyegarkan badan
  • Melegakan keletihan

.

Pengeluar produk ini adalah:

  • Orang Kampung Corporation (M) SDN.BHD yang turut mendapat hak mengedarkan produk mereka didalam Air Asia
  • Salah satu daripada jenama tempatan yang mengeluarkan produk yang berkualiti tinggi

.

Perkara lain yang anda perlu tahu:

  • Turut mengeluarkan produk popular untuk wanita iaitu Kacip Fatimah.

.

***Boleh juga baca selepas ini: Review Ubat Kuat Terbaik Tahun 2020 ni

.

.

  1. Vitahealth Tongkat Ali Maca Plus 2

.

.

Produk seterusnya pula adalah produk yang:

  • Menggunakan tongkat ali dalam bentuk ekstrak larut air yang memudahkan penyerapan
  • Mengandungi maca yang mampu meningkatkan stamina lelaki
  • Turut mengandungi black seed yang menambah tenaga
  • Sangat sesuai untuk lelaki yang kurang bertenaga dan selalu berasa letih

.

Pengeluar produk ini adalah:

  • VitaHealth yang mempunyai pengalaman selama 70 tahun dalam bidang kesihatan

.

Maklumat lain yang anda perlu tahu:

  • Turut mengandungi halia yang mampu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

.

.

  1. Advance Physician Formulas, Tongkat Ali LJ 100

.

.

Produk seterusnya pula:

  • Meningkatkan prestasi ketika di ranjang
  • Mengandungi 25 mg ekstrak tongkat ali dalam setiap sajian
  • Setiap sajian adalah 1 kapsul
  • Dalam sebotol ada 30 kapsul

.

Maklumat berkenaan pengeluar:

  • Dihasilkan oleh Dr. Ray Sahelian
  • Penulis buku Natural Sex Boosters

.

Maklumat lain yang anda perlu tahu:

  • Kandungan ekstrak tongkat ali yang lebih rendah berbanding produk lain adalah untuk mengelakkan kesan sampingan seperti insomnia

.

.

  1. Shine Tongkat Ali Plus

.

.

Produk tongkat ali seterusnya pula:

  • Mengandungi 300 mg ekstrak tongkat ali dalam setiap kapsul
  • Setiap botol mengandungi 30 kapsul

.

Maklumat berkaitan pengeluar:

.

  • Shine Health Supplements yang turut fokus kepada produk kesihatan menyeluruh untuk seisi keluarga

.

.

Maklumat lain yang anda perlu tahu:

  • Harganya agak murah berbanding pesaing

.

.

  1. NU Prep Lelaki

.

.

Sebuah formulasi tongkat ali tempatan yang:

  • Fokus untuk memberikan tenaga kepada lelaki
  • Meningkatkan kesuburan lelaki
  • Meningkatkan imunisasi tubuh
  • Menstabilkan hormon dalam badan

.

Maklumat berkenaan pengeluar:

  • Dikeluarkan oleh Biotropics Malaysia Berhad yang merupakan anak syarikat Khazanah
  • Diketuai oleh Dr. Ismail Tambi yang merupakan pakar sakit tuan
  • Dihasilkan oleh sekumpulan doktor pakar daripada Malaysia, Afrika dan China

.

Maklumat lain yang anda perlu tahu:

  • Diiktiraf GMP
  • Mendapat kelulusan KKM
  • Disahkan halal oleh JAKIM
  • Satu-satunya pengilang herba bertaraf klinikal di Asia Tenggara

Nak tahu lebih lanjut tentang produk ini?

.

Boleh klik: Nu Prep Lelaki

.

.

  1. Ubi Jaga Tongkat Ali

.

.

Produk seterusnya pula:

  • Diformulasi dengan formula tradisional yang fokus kepada memulihkan tenaga dan kesihatan lelaki
  • Mengandungi 80 biji kapsul dalam setiap botol
  • Pengambilan 2 kapsul setiap hari

.

Maklumat berkenaan pengeluar:

  • Tiada maklumat jelas berkaitan pengeluar

.

Maklumat lain yang anda perlu tahu:

  • Turut membantu dalam melawaskan pembuangan air kecil dan besar

.

.

  1. Mens-Formula

.

.

Produk terakhir dalam senarai kami kali ini adalah Men’s Formula yang:

  • Diformulasikan daripada 6 tumbuhan herba yang melalui ujian klinikal
  • Dimantapkan lagi dengan teknologi Physta Tongkat Ali
  • Teknologi tersebut adalah teknologi premium penghasilan ekstrak tongkat ali yang mudah larut

.

Maklumat berkenaan pengeluar:

  • Dikeluarkan oleh Biotropics Malaysia
  • Kajian dilakukan oleh Dr. Ismail Tambi yang merupakan pakar sakit tuan
  • Mendapat kerjasama dengan Massachusetts Institute of Technology (MIT), USA

.

Maklumat lain yang anda perlu tahu:

  • Mendapat kelulusan KKM
  • Diiktiraf halal oleh JAKIM
  • Disahkan selamat dan berkesan oleh USFDA

Nak tahu lebih lanjut tentang Men’s Formula ni?

Klik: Men’s Formula Biotropics, Formulasi Dr. Ismail Tambi

.

.

Sekian sahaja perkongsian kami berkenaan perbandingan 19 produk tongkat ali.

.

Diharapkan review daripada kami ini mampu membantu anda untuk memilih produk yang terbaik.

.

Semoga bermanfaat! 

.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?

Que Segak

Self-proclaimed jejaka macho yang suka menulis dan berkongsi informasi bermanfaat supaya semua lelaki berjaya kekalkan "kejantanan"!