Shhh.. Jangan Bagitahu Isteri Anda 🤫

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Manual step by step supaya anda dapat Romen dengan Tahan Lama + Zakar lebih Keras.
Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan di WhatsApp Sekejap ni

19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

By 1 week ago

Pernah terfikir untuk beli ubat kuat tapi tak sure ubat kuat lelaki ni berkesan ke tak?

.

Mungkin ada diantara anda yang mempunyai masalah berkaitan zakar atau nak tingkatkan prestasi dan sedang mencari ubat kuat yang sesuai.

 .

Tapi, bila tengok kat pasaran, ada banyak sangat!

.

Terus tak tahu nak pilih yang mana satu.

.

Bukan apa. Kalau tersalah pilih, ready lah untuk hadapi masalah berikut:

  • Zakar anda akan menjadi gelap
  • Zakar anda berisiko untuk dijangkiti kuman
  • Akan ada risiko terkena kanser zakar

.

.

Takut kan?

.

Sebab tu anda kena pastikan ubat kuat pilihan anda memenuhi kriteria berikut:

  • Lulus KKM
  • Tidak mengandungi bahan merbahaya
  • Bukan tiruan

.

Kalau anda rasa masih tak yakin dan ragu-ragu dengan ubat kuat mana yang patut anda dapatkan, anda jangan risau.

.

Dalam perkongsian kali ini kami akan berikan review 19 ubat kuat lelaki terbaik 2020 khas untuk anda!

.

Jom baca!

.

.

19. Berryjaga

.

.

Berryjaga merupakan produk ubat kuat tempatan yang fokus kepada:

  • Mengeraskan zakar
  • Mengatasi masalah zakar lemah dan lembik
  • Mengatasi masalah pancut awal
  • Menambah kepekatan air mani
  • Menjadikan zakar lebih panjang
  • Mengatasi masalah mati pucuk

.

Keunikan ubat kuat Berrryjaga adalah:

  • Dalam bentuk pil
  • Bahan-bahan yang digunakan diformulasi di Belanda
  • Diuji secara klinikal dan tidak mempunyai kesan sampingan
  • Mempunyai network ejen yang ramai di seluruh Malaysia (Mudah untuk COD)

.

Kekurangan Berryjaga:

  • Tiada kelulusan KKM (pada masa artikel ini ditulis). Mungkin masih dalam proses namun telah memiliki kelulusan ujian makmal sebanyak 3 kali!

.

.

18. Puredhab

.

.

Puredhab pula merupakan salah satu daripada produk ubat kuat tempatan yang fokus kepada:

  • Meningkatkan ketebalan zakar
  • Membuang angin dari dalam zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Melancarkan proses membuang air kecil
  • Meningkatkan tenaga batin

.

Keunikan ubat kuat Puredhab ini:

  • Ubat sapuan luaran
  • Menggunakan minyak dhab asli tanpa campuran minyak lain
  • Memberikan kesan kekal terhadap zakar

.

Kekurangan Puredhab:

  • Tiada kelulusan KKM (ubat sapuan biasanya tak memerlukan KKM). Namun, pihak Puredhab dalam proses untuk dapatkannya.
  • Tiada ujian klinikal yang membuktikan keberkesanan minyak dhab kepada kesihatan seksual. Baca di sini.

.

.

17. Titan Gel

.

.

Titan Gel merupakan ubat kuat yang menggabungkan teknologi sains dan bahan semulajadi untuk membantu dalam hal-hal berkaitan kesihatan seksual.

.

Fokus utama Titan Gel adalah:

  • Membesarkan zakar
  • Meningkatkan prestasi ketika di ranjang
  • Mengeratkan hubungan suami isteri

.

Keunikan Titan Gel:

  • Mengandungi Thistle yang turut melancarkan peredaran darah di bahagian pangkal paha.
  • Merangsang pengeluaran hormon testosterone
  • Merangsang kelenjar prostat untuk menggalakkan pengeluaran sperma
  • Membesarkan zakar secara semulajadi dengan bahan lichen.

.

Kekurangan Titan Gel:

  • Banyak produk tiruan di pasaran
  • Perlu menurut arahan penggunaan yang diberikan dengan teliti.
  • Tiada ujian klinikal bertulis yang membuktikan keberkesanan produk ini.

.

.

16. Kama Max

.

.

Ubat kuat Kama Max merupakan sejenis ubat kuat yang fokus kepada:

  • Membesarkan zakar
  • Merawat saraf zakar yang rosak akibat melancap
  • Menjadikan anda mampu bertahan lebih lama di ranjang

.

Keunikan Kama Max:

  • Dalam bentuk cecair serum
  • Mudah meresap masuk kedalam zakar
  • Mempunyai kelulusan KKM

.

Kekurangan Kama Max:

  • Tiada kekurangan yang kritikal buat masa ini
  • Tiada ujian klinikal bertulis yang membuktikan keberkesanan produk ini.
  • Mustahil untuk membesarkan zakar melalui produk sapuan. Boleh baca di sini.

.

.

15. Long Run Lotion

.

.

Ubat kuat seterusnya pula fokus kepada:

  • Meningkatkan prestasi lelaki di ranjang
  • Mengeraskan zakar

.

Keunikan Long Run Lotion:

  • Dalam tiub kecil. Mudah dibawa ke mana-mana
  • Menggunakan herba semulajadi
  • Lulus KKM

Kekurangan Long Run Lotion:

  • Kuantiti kecil. 5ML sahaja. Namun, penggunaannya yang sedikit pada setiap penggunaan mungkin tidak memberi kesan besar (kecuali lah anda kerap beromen!).
  • Mengandungi ekstrak gambir & minyak belacak yang sebenarnya tiada bukti ujian klinikal keberkesanannya terhadap zakar.

.

.

14. Stimaxx Pro

.

.

Fokus Stimaxx Pro adalah ubat kuat lelaki kepada:

  • Membuatkan anda tahan lebih lama di ranjang
  • Meningkatkan nafsu syahwat
  • Menyihatkan kulit zakar
  • Memperbaiki aliran darah zakar
  • Merawat masalah pancut awal
  • Meningkatkan hormon testosterone

.

Keunikan Stimaxx Pro:

  • Dalam bentuk gel untuk sapuan luaran
  • Menggunakan 100% bahan semulajadi
  • Fokus dalam merawat masalah zakar sensitif dan mudah geli
  • Lulus KKM

.

Kekurangan Stimaxx Pro:

  • Tak sesuai untuk sex oral
  • Perlu baca arahan dengan teliti untuk dapatkan kesan terbaik
  • Hormone testosterone sebenarnya tidak boleh ditingkatkan daripada sapuan luar.

.

.

13. Gambir Emas Ginseng

.

.

Gambir Emas Ginseng pada suatu masa dahulu lebih dikenali sebagai Gambir Emas merupakan ubat kuat yang fokus kepada:

  • Membesarkan zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Menjadikan zakar lebih panjang
  • Memberikan lebih ketahanan supaya anda mampu tahan lebih lama di ranjang

.

Keunikan Gambir Emas Ginseng ini adalah:

  • Diadun dari ekstrak ginseng dan herba-herba terpilih
  • Merupakan sel sapuan luaran
  • Bahan-bahan yang digunakan adalah halal
  • Lulus KKM

Kekurangan Gambir Emas Ginseng:

  • Perlu dibasuh terlebih dahulu sebelum anda melakukan oral
  • Tiada lagi bukti klinikal bertulis yang membuktikan ekstrak gambir baik untuk kesihatan seksual.

.

.

12. Rambo Spray

.

.

Fokus utama Rambo Spray adalah:

  • Membantu memulihkan masalah pancut awal atau premature ejaculation
  • Memulihkan masalah zakar sensitif
  • Membantu anda tahan lebih lama di ranjang
  • Meningkatkan kekerasan zakar

.

Keunikan ubat kuat Rambo Spray:

  • Tak perlu sapu. Tak perlu telan. Spray jer.
  • Water based. Cepat meresap kedalam zakar.
  • Berbau wangi
  • Tidak bahaya diguna secara kerap kerana 100% bahan asli

.

Kekurangan Rambo Spray:

  • Perlu spray sekali lagi jika lebih dari 15 minit anda melakukan foreplay.

.

.

11. Hardrun

.

.

Ubat kuat seterusnya pula fokus kepada:

  • Mengatasi masalah zakar lembik
  • Meningkatkan nafsu syahwat
  • Masalah cepat lebih
  • Mengatasi masalah air mani sedikit

.

Keunikan ubat kuat Hardrun:

  • Menggunakan 100% pati tumbuhan semulajadi
  • Dikilang dengan kawalan bertaraf kualiti GMP

.

Kekurangan ubat kuat Hardrun:

  • Perlu diambil 3 jam sebelum bersama untuk memastikan penyerapan herba.

.

.

10. GE Performance Oil

.

.

Fokus ubat kuat GE Performance Oil adalah kepada:

  • Melancarkan aliran darah dalam zakar
  • Menghalang urat daripada masuk angin
  • Memaksimumkan ereksi
  • Menguatkan otot zakar

.

.

Keunikan GE Performance Oil adalah:

  • Gabungan minyak belacak, lintah dan dhab
  • 5 minit sahaja untuk menyapu dan mengurut menggunakan minyak ini

.

Kekurangan GE Performance Oil adalah:

  • Tiada kekurangan ketara setakat ini. Mungkin dalam bentuk minyak membuatkan anda tidak berapa selesa.

.

.

9. Candy B+

.

.

Candy B+ merupakan diantara ubat kuat lelaki yang agak popular dan fokus kepada:

  • Masalah lemah tenaga batin
  • Alat kelamin lemah
  • Masalah pancut awal
  • Masalah zakar sensitif

.

Keunikan ubat kuat Candy B+ adalah:

  • Dikatakan menggunakan teknologi dari USA – NanoCellTech Processing Technology
  • Ramuan herba terpilih timur dan barat
  • Berperisa oren
  • Dalam bentuk gula-gula

.

Kekurangan Candy B+ pula adalah:

Boleh baca di sini untuk tahu Bahaya Candy B+.

.

.

.

8. Vimax

.

.

Vimax merupakan satu lagi ubat kuat dari luar negara yang fokus kepada:

  • Melancarkan aliran darah zakar
  • Meningkatkan ereksi zakar
  • Meningkatkan nafsu syahwat

.

Keunikan Vimax adalah:

  • Menggunakan 7 bahan semulajadi aktif
  • Lebih dari 10 tahun dalam pasaran

.

Kekurangan Vimax:

  • Mengambil masa yang lama untuk nampak kesan
  • Tidak mengandungi L-Arginine yang merupakan bahan aktif yang ada dalam produk-produk pesaing
  • Pada tahun 2015, FDA telah mengeluarkan larangan penggunaan produk ini kerana ia mengandungi tadalafil yang mampu membahayakan jantung & buah pinggang.

.

Baca juga :  Ubat Mati Pucuk – Ini Rawatan Sebenar Jika Anda Mengalami ED

.

.

7. LGB Oil

.

.

LGB Oil merupakan produk berasaskan pracampuran minyak lintah & belacak yang berfokuskan kepada:

  • Pancut awal
  • Masalah tak tahan lama
  • Masalah zakar layu dan tak berurat
  • Tak mampu kekalkan kekerasan

.

Keunikan LGB Oil adalah:

  • Merawat masalah urat zakar bersimpul
  • Membesarkan tisu di sekeliling zakar
  • Turut merawat masalah kencing tidak lawas

.

Kekurangan LGB Oil: 

  • Dalam bentuk minyak yang mungkin akan menimbulkan ketidakselesaan
  • Masih lagi tiada bukti klinikal yang menyatakan ekstrak minyak belacak & lintah boleh menguatkan kesihatan seksual.

.

6. Khalifah-T

.

.

Merupakan hasil kajian saintifik Dr. Azlan yang fokus kepada:

  • Menghasilkan sperma yang lebih aktif
  • Meningkatkan kualiti sperma

.

Keunikan Khalifah-T adalah:

  • Dalam bentuk minuman – teh
  • 100% formulasi herba semulajadi
  • Dihasilkan oleh saintis tempatan, Dr. Azlan yang juga merupakan pakar toksiologi

.

Kekurangan Khalifah-T:

  • Tiada kekurangan jelas yang ketara buat masa ini.
  • Tiada pendaftaran KKM lagi setakat ini.

.

.

  1. M-Prolabs Alpha Capsule

.

.

Alpha Capsule merupakan produk tempatan yang fokus kepada:

  • Meningkatkan tenaga dan stamina
  • Meningkatkan sistem peredaran darah dan imunisasi badan
  • Meingkatkan kekuatan tulang dan otot

.

Keunikan Alpha Capsule adalah:

  • Menggunakan herba tradisional
  • Mempunyai kelulusan KKM
  • Dalam bentuk kapsul yang boleh terus ditelan

.

Kekurangan produk ini:

  • Tidak fokus kepada kesihatan seksual secara spesifik. Lebih kepada kesihatan secara menyeluruh

.

.

4. X Stive Men

.

.

X Stive Men merupakan produk ubat kuat lelaki yang dikatakan dari USA, berfokuskan kepada:

  • Memberikan tenaga
  • Meningkatkan kualiti air mani
  • Membesarkan zakar

.

Keunikan X Stive Men adalah:

  • Boleh diambil oleh mereka yang mengalami masalah kencing manis dan sakit jantung
  • Sebiji kapsul mampu bertahan selama 3 hari
  • Menggunakan teknologi penguraian ion

.

Kekurangan produk ini adalah:

  • Dikatakan ia telah diberhentikan pengeluarannya tanpa sebab yang jelas
  • Banyak terdapat yang tiruan di pasaran
  • Tidak berdaftra dengan FDA – terlalu banyak overclaim dalam pemasarannya.

.

.

3. Hammer of Thor

.

.

Produk ubat kuat seterusnya pula adalah Hammer of Thor yang fokus kepada:

  • Membesarkan zakar
  • Memanjangkan zakar
  • Mengelakkan zakar lembik

Keunikan Hammer of Thor:

  • Bahan yang mampu meningkatkan kadar ereksi dengan segera
  • Ekstrak daripada cengkerang tiram yang meningkatkan tempoh anda di ranjang

.

Kekurangan Hammer of Thor:

  • Banyak kes yang menyebabkan zakar kekal keras dalam tempoh masa yang sangat lama walaupun dah pancut beberapa kali. 
  • Telah mendapat pengharaman KKM
  • Banyak website dan juga produk tiruan

**Boleh baca di sini nanti: Berkenaan bahaya Hammer of Thor.

.

.

2. Hickel Candy

.

.

Hickel Candy merupakan produk ubat kuat dari UK yang fokus kepada:

  • Menambah tenaga seksual
  • Meningkatkan nafsu syahwat

.

Keunikan Hickel Candy adalah:

  • Dalam bentuk gula-gula
  • Turut membantu dalam penjagaan buah pinggang
  • Membantu dalam penjagaan kelenjar prostat

.

Kekurangan Hickel Cadny:

  • Ia dikatakan mengandungi bahan terlarang

.

.

1. Xgene Royale

.

.

Macam biasa, we save the best for the last. 

.

Xgene Royale merupakan ubat kuat yang diformulasikan oleh Dr. Ismail Tambi yang merupakan pakar sakit tuan tempatan.

.

Fokus utama Xgene Royale adalah:

  • Mengatasi masalah zakar yang disebabkan oleh tabiat melancap
  • Meningkatkan prestasi di ranjang
  • Mengatasi masalah zakar lembik
  • Mengatasi masalah zakar kontot dan gelap
  • Membaiki aliran darah dalam zakar

.

Keunikan ubat kuat Xgene Royale adalah:

  • Menggunakan herba tradisional
  • Memiliki kelulusan KKM
  • Disahkan halal oleh JAKIM walaupun sekadar krim sapuan
  • Lulus ujian daripada Pusat Racun Negara
  • Boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai masalah
    • Kencing manis
    • Sakit jantung
    • Darah tinggi
    • Mati pucuk
    • Paras kolestrol tinggi

.

Kekurangan Xgene Royale:

  • Tidak sesuai bagi mereka yang lebih gemarkan ubat kuat jenis consumable kerana Xgene Royale merupakan ubat kuat jenis gel sapuan

.

Nak tahu lebih lanjut tentang Xgene Royale?

.

Klik: Xgene Royale formulasi Dr. Ismail Tambi

.

.

==============

BONUS

.

1. Men’s Formula Biotropics

Ini memang pilihan admin.

.

Kalau dah alang-alang ambil Xgene Royale yang disyorkan Dr. Ismail Tambi tu, why not ambil sekali dengan Men’s Formula ni?

.

Untuk maklumat, Men’s Formula ni pun diformulasikan oleh Dr. Ismail – dengan kerjasama saintis daripada Biotropics Malaysia Berhad.

.

Biotropics Men’s Formula diformulasikan daripada 6 tumbuhan herba yang telah menjalani ujian klinikal, dipilih daripada seluruh pelusuk dunia – terbukti dapat membantu meningkatkan kesihatan seksual lelaki.

.

Dimantapkan lagi dengan teknologi Physta® Tongkat Ali – Teknologi ini dipatentkan melalui kerjasama Kerajaan Malaysia dengan M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology – USA).

.

Memang berfocuskan untuk Ereksi (ketegangan), Libido (nafsu seksual), dan stamina harian.

.

Ianya terbukti selamat, ubat kuat yang diluluskan KKM, mempunyai sijil Halal JAKIM, serta paling best, ianya mempunyai pengiktirafan daripada FDA.

 

.

Sekian sahaja review kami untuk anda berkenaan ubat kuat terbaik 2020.

.

Diharapkan dengan review daripada kami ini anda akan mendapat gambaran dan mampu membuat perbandingan yang sewajarnya.

.

Ingat! Pastikan anda dapatkan ubat kuat yang diiktiraf KKM dan original sahaja!

Que Segak