“Ada ke cara besarkan zakar?”

.

Persoalan ni selalu bermonolog dalam fikiran Haris.

.

Mana taknya, tabiat menonton video lucah semasa muda dah pun mempengaruhi mindset Haris terhadap saiz zakar lelaki.

.

.

Walhal, si isteri okay sahaja dengan saiz zakar standard melayu+jawa suaminya.

.

Maklum lah datang dari keluarga baik-baik, tidak tercemar & terdedah dengan unsur-unsur barat.

.

Tapi haris tetap juga nekad mahu mencari cara besarkan zakar, supaya isteri lebih bahagia katanya.

.

.

Tak salah nak cari cara improve kesihatan batin, tapi ambil tahu dahulu cara besarkan zakar apa yang berkesan & selamat untuk dicuba.

.

Jika anda ada masalah seperti Haris, jangan risau min dah pun sediakan semua yang anda perlu tahu.

.

Baca Juga: Khasiat Bawang Putih – Manfaat Untuk Lelaki. Resepi Bawang Putih Bakar+Madu

.

.

.

Realiti Cara Besarkan Zakar Di Malaysia

.

.

Saiz zakar merupakan antara dilemma para lelaki termasuk di Malaysia.

.

Ini kerana standard saiz zakar yang diidam-idamkan oleh ramai dari mereka ni telahpun dipengaruhi oleh filem-filem pornografi barat.

.

Lebih daripada 99% lelaki yang mengadu masalah zakar pendek, sebenarnya mempunyai saiz zakar yang normal sahaja.

.

.

Untuk lelaki asia, 3.5 inchi hingga 5.5 inchi adalah panjang zakar yang biasa dan normal.

.

Habis tu berapa saiz untuk dikategorikan sebagai zakar pendek min?

.

Saiz zakar micropenis yang disahkan doktor adalah 3 inchi dan kebawah.

.

micropenis

.

Atas pada tu semua normal dan boleh jadi kawan-kawan anda juga begitu.

.

Di Malaysia, purata saiz zakar lelaki ialah 4.5inchi.

.

Manakala negara yang mempunyai purata saiz zakar yang kecil sekali adalah negara Cambodia iaitu 3.95 inch.

.

.

.

.

Kelebihan Cara Besarkan Zakar

.

.

Ramai daripada kita yang fikir, ada bagusnya kalau zakar lebih panjang dan besar daripada yang sekarang ini.

.

Pada mereka saiz zakar merupakan pundak kelelakian.

.

Kalau saiz zakar kecil, maksudnya seseorang itu belum cukup lelaki & masih lemah.

.

nafsu berkurang

.

Selain itu, zakar yang panjang juga dikatakan membantu mereka supaya:

  1. Dapat Beraksi Lebih Lama
  2. Hubungan Intim Lebih Puas
  3. Mantapkan Keyakinan Diri

.

Katanya zakar yang panjang lebih mudah untuk penusuk titik nikmat wanita yang ada pada hujung faraj mereka.

.

Dayungan juga menjadi lebih panjang jika saiz zakar lebih panjang.

.

Ini antara kelebihan yang dikatakan dapat membantu meningkatkan prestasi bersama isteri.

.

Sudah tentu setiap pasangan mahu memperoleh kepuasan yang semaksimum mungkin.

.

.

.

.

Cara Besarkan Zakar Secara Tradisional

.

GAMBAR

.

Amalan membesar dan memanjangkan zakar ni dah ada sejak dulu lagi.

.

Obsesi atuk moyang kita ini lah yang mencetuskan kewujudan pelbagai petua untuk membesarkan zakar.

.

Ini tak sahaja terhad kepada masyarakat nusantara sahaja, malah dari serata dunia.

.

Apa-apa pun jom kita tengok apa cara besarkan zakar cara tradisional yang boleh dicuba.

.

.

1. Senaman Kemut

.

Senaman Kegel

.

Memang macam pelik dan lawak, tapi untuk tingkatkan kesihatan lelaki mahupun wanita senaman kemut memang sangat-sangat berkesan.

.

Senaman ini melibatkan otot lantai pelvis yang berfungsi membuka & menutup lubang kencing, dubur, dan mengawal ketegangan zakar.

.

Cara-cara untuk lakukan senaman kemut ini adalah seperti dibawah:

Langkah 1 – Pastikan zakar anda sedang keras atau erect.

Langkah 2 – Baring sambil lutut terangkat keatas.

Langkah 3 – Kemutkan otot kencing dan otot dubur serentak selama 5 saat

Langkah 4 – Kemudian rehat selama 5 saat dan sambung semula

Langkah 5 – Ulang langkah 3 & 4 sebanyak 10 kali setiap hari.

.

TIPS EKSTRA – Untuk tahu adakah kemutan itu berkesan atau tidak, tekan dengan perlahan pangkal atas zakar anda. Lihat sama ada urat pada pangkal zakar tersebut menegang atau tidak setiap kali anda lakukan senama kemutan ini. Jika ya, bermakna senaman itu telah berjaya.

.

.

2. Jelqing (Urutan zakar)

.

Urut Batin

.

Urutan jelqing berasal daripada negara China merupakan antara cara panjangkan zakar paling terkenal sejak dulu lagi.

.

Untuk lakukan urutan ni, hanya jari dan tangan sahaja yang diperlukan. Minyak-minyak apa semua tak perlu.

.

Macam mana urutan ni boleh membantu memanjangkan zakar anda mudah sahaja, makin banyak darah masuk kedalam zakar makin memanjang zakar anda.

.

.

Nak tahu lebih lanjut cara besarkan zakar dengan urutan jelqing? Sini ada panduan mudah.

.

Sejauh mana keberkesanannya, secara saintifik masih banyak lagi kajian yang diperlukan

.

Tips ekstra: Sebelum anda buat urutan jelqing, rendam dulu batang anda dengan air suam/panas. Cara ini dapat memanaskan dan memaksimumkan kepanjangan zakar.

.

Baca Juga : HIV Test Kahwin – Apa yang Anda Perlu Tahu? Ini Pakej Termurah & Cepat

.

.

3. Pisang & Bayam

.

.

Dua makanan ini sangat bagus untuk melancarkan pengaliran darah.

.

Bukan itu sahaja, pisang juga dapat meningkatkan tenaga dan penghasilan hormon kelelakian (Androgen)

.

Pisang juga baik untuk meningkatkan kesuburan lelaki.

.

.

Bayam pula pengandungi nitrate yang mana merupakan sumber kepada nitrioxide.

.

Nitricoxide berfungsi merehatkan saluran darah seterusnya melancarkan aliran darah untuk masuk kedalam zakar.

.

.

4. Cukur Bulu Zakar

.

.

Ini lagi satu tips yang ramai orang ambil remeh.

.

Secara visual hutan-hutan yang ada ditepi jalan di kampung halaman anda membuatkan suasana menjadi kelam dan sempit.

.

Cuba kalau ada pembinaan nak dibina dan hutan tersebut ditebang.

.

.

Bukan kah kawasan tersebut akan nampak lebih luas dan bersih walaupun untuk seketika sebelum bangunan baru dibina?

.

Sama juga dengan bulu kemaluan anda. Secara psikologi, bulu ari-ari yang tebal membuatkan zakar nampak lebih pendek dari keadaan sebenar.

.

So boleh lah cukur bulu anda malam ni, cuba tengok makin panjang ke tidak.

.

.

Cara Besarkan Zakar Cara Moden

.

Saiz Zakar

.

Tadi kita dah bincangkan apa yang bagusnya kalau ada zakar yang panjang sedikit.

.

Anda rasa zakar anda pendek? Teringin nak ada zakar yang lagi panjang.

.

Jika anda nak dapatkan saiz zakar yang anda idam-idamkan, dibawah ni min ada senaraikan 15 cara besarkan zakar yang boleh anda try.

.

1. Pam Zakar

.

Mati Pucuk

.

Pam zakar merupakan alternative yang paling mudah dan dikatakan berkesan untuk cara besarkan zakar & menambah kepanjangan zakar.

.

Ia datang dalam dua jenis iaitu dalam bentuk pam tangan, satu lagi datang dengan features pam battery.

.

Pam zakar berfungsi ‘menyedut’ zakar anda keluar supaya tampak lebih panjang.

.

Tetapi ada side effect dia juga. Lebih baik untuk anda pergi berjumpa dengan doktor sebelum anda mencubanya.

.

.

.

.

2. Penis Weight

.

.

Penis weight atau pemberat zakar merupakan salah satu cara panjangkan zakar yang agak popular oleh masyarakat barat.

.

Seperti dalam gambar diatas, pemberat zakar akan ‘diikat’ pada leher zakar dan pemberat dibiarkan tergantung untuk beberapa jangka masa.

.

Kesan dari pemberat tadi akan memberi sedikit micro damaging kepada sel zakar, akhirnya membuatkan saiz zakar semakin memanjang.

.

Perlu diingat, pastikan anda rujuk doktor terlebih dahulu, risau

.

.

3. Pembedahan

.

Panjangkan Zakar

.

Dengar pun dah ngilu kan?

.

Walaupun cara ni paling akhir sekali yang kita nak dengar, tapi memang ada cara untuk panjangkan zakar melalui pembedahan.

.

Baiklah itu sahaja perkongsian kita untuk kali ini,

.

air mani untuk isteri mengandung

.

Jangan lupa pesanan yang kami tinggalkan untuk anda tadi, semoga ianya dapat membantu anda untuk membuat pemilihan yang lebih tepat untuk membantu menyelesaikan masalah anda.

.

Apapun, terima kasih kepada anda kerana sudi membaca perkongsian kami pada kali ini.

.

Tapi sebelum itu kami nak terangkan sedikit.

.

Untuk pengetahuan semua, kami di SuamiSihat.com.my sangat-sangat mengambil berat tentang masalah kesihatan terutama sekali apabila ia melibatkan masalah lelaki dan para suami di Malaysia.

.

.

Kami ingin sajikan kepada masyarakat diluar sana terutama sekali kaum lelaki tentang tips-tips bagaimana untuk menjadi lelaki yang lebih prihatin, bertanggungjawab, dan mampu menjadi sebagai mentor kepada setiap lapisan masyarakat.

.

Harapan kami supaya setiap yang kami kongsikan di sini dapat membantu bukan sahaja golongan lelaki, malah semua golongan masyarakat untuk melahirkan masyarakat yang bijak dan berpengetahuan luas.

.

Kepada pembaca baharu, jika anda ingin terus menyokong kami, boleh lah Like page facebook kami dibawah.

.


.

.

Sekali lagi terima kasih kerana telah membaca perkongsian kami pada kali ini.

.

Semoga bermanfaat!

.

Assalamualaikum.

.

.

Baca Sekarang: Cara Kira BMI – Ini Tips Berat Badan Sihat Yang Anda Wajib Tahu

.

.