Shhh.. Jangan Bagitahu Isteri Anda 🤫

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Nak Romen dengan Tahan Lama + Zakar lebih Keras?
Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Categories: Foreplay

FOREPLAY, 20 Teknik & Caranya (Basic – Advanced) – Anda Suami & Isteri, Perlu Ambil Tahu.

Hai semua. Nak belajar cara & teknik foreplay?

.

Abang Kasanova disini.

.

Hari ni aku nak share beberapa tips & tricks foreplay.

.

Foreplay ni tak kesah lah kau laki ke perempuan ke, dua-dua akan suka foreplay, lihat bertapa pentingnya foreplay.

.

.

Kalau kau power foreplay ni mestilah pasangan kau makin sayang kat kau.

.

Tetapi, sebelum apa-apa aktiviti ‘lasak’ yang ingin dilakukan kenalah dimulakan dengan renggangan badanwarm-up‘ dulu.

.

Ini pon boleh dikatakan foreplay juga, benda ni antara perkara penting tetapi ramai yang abaikan, kang teknik foreplay kau dah power tiba-tiba kejang, tak ke jatuh maruah depan pasangan.

.

.

Hahaha.. Jadi, sama-sama ajak pasangan untuk warm-up bersama, kan seronok untuk memanjangkan lagi tempoh bersama bermanja dengan pasangan kan?

.

Setiap rabaan, sentuhan, ciuman dan kata-kata sebelum bersama adalah sebenarnya Foreplay.

.

Ia juga amat penting kearah good sex sebagai intercourse yang sebenar.

.

Ini kerana, foreplay dapat membantu anda dan pasangan untuk lebih relaks.

.

Ia membantu untuk masuk dalam mood, dan membantu aliran darah ke tempat-tempat yang sepatutnya sebelum dan semasa sex. Hehehe

.

.

Cuba dulu, satu atau dua atau SEMUA tips foreplay dibawah untuk lakukan hubungan bersama pasangan anda selepas ini.

.

Masa yang digunakan untuk fokus atas tubuh pasangan anda dan perasaan sebelum hubungan sex, pasti akan dapat memuaskan nafsu pasangan anda sepuasnya, termasuk anda sekali.

.

 

.

1)  Sebelum Setting nak Bersama, Sextext dulu sepanjang hari

.


Foreplay bukannya hanya bermula di kamar bila anda dan pasangan balik rumah.

.

Foreplay boleh mula dari moment anda bangun tidur lagi.

.

Ketika di pejabat, text pasangan anda seperti

.

.

Tak sabar nak ‘bermanja’ dengan sayang malam ni. Slrppp

.

Perbulan macam ni boleh membantu pasangan anda menjadi excited sebelum pasangan masuk bilik lagi.

.

Jika, hantar ‘gambar special‘ kepada pasangan anda dan bertukar-tukar gambar dapat merangsang pasangan anda jadi buatlah!

.

 

.

2)  Take your time

.


Foreplay ni bukanlah satu pecutan, tapi adalah marathon.

.

Anda jangan rush anda punya masa yang panjang bersama.

.

Buka pakaian pasangan anda perlahan-lahan, satu persatu.

.

Mula dengan buka baju dulu, dan slow-slow ke pakaian lain, seluar, bra dan seterusnya.

.

.

Fokus dulu kepada bahagian yang dibuka dulu, contohnya lepas buka seluar, urut-urut kaki dulu,

.

Kemudian, baru teruskan ke pakaian lain dan fokus satu persatu.

.

Akhirnya, bila dah terbukak bra, anda boleh jilat, gentel dan hisap secara lembut puting pasangan anda.

.

***Boleh juga baca selepas ini: Cara goda isteri & dapatkan seks daripadanya.

.

 

.

3) Strip Tease

.

Di dalam konteks yang sama, tadi kita dah lucutkan pakaian pasangan, sekarang kita bukak pakaian sendiri pula.

.

Tapi, nak bukak pakaian sendiri ni pon ada caranya, kalau skill-skill strip tease ni boleh rujuk cara-cara kat Youtube.

.

Haaa, cuba korang tonton video di bawah ni ? :-

.


Cara Lelaki Strip Tease kepada Wanita

.

Cara Wanita Strip Tease kepada Lelaki

.

Bila anda dah buat ni nanti, walaupun ada rasa kelakar sedikit tapi percayalah..

.

Pasangan anda akan lagi turn-on dengan anda, nak malu dengan siapa?

.

 

.

4) Pakai Seluar Dalam Sexy

Pakaian dalam yang sexy ni bukan diciptakan untuk perempuan je, lelaki pon ada sebenarnya.

.

Jika anda jumpa seluar dalam yang sesuai pasti dapat merangsang nafsu pasangan anda.

.

Antaranya, seluar dalam yang rendah pinggangnya.

.

 

.

5) Urutan Rangsangan

.

Sebagai pemanas badan sebelum main event, mulakan dengan urutan untuk pasangan anda, mulakan dari pangkal peha turun perlahan-lahan ke buku lali.

.

Next, fokus kepada kaki pasangan anda, bermain dengan point-point di area buku lali dia dan rengang-regangkan kawasan kakinya.

.

Bonus point untuk dia kalau anda akhiri permainan kaki dengan menghisap/mengucup bahagian hujung kakinya.

.

.

6) Tanya apa yang merangsang pasangan anda

.

Jika anda dalam tanda tanya, tidak salah untuk anda tanya pasangan anda apa yang dia suka buat sebelum dan semasa bersama untuk menghangatkan lagi suasana.

.


Most of women appreciate men who want to make sure they are satisfied
,

.

says Barbara Bartlik, MD, Professor Psiakitari daripada Cornell University.

.

Jika pasangan anda melihat anda berusaha keras untuk memuaskan dia, pasangan anda pasti berusaha untuk membantu anda puas juga”

.

***Boleh baca selepas ini: Kenali fetish anda & pasangan.

.

 

.

 

7) Kualiti lebih penting berbanding kuantiti

.

Tikatkan kan kualiti permainan gurau-senda foreplay anda dan percayalah dia takkan pernah persoalkan tentang kuantiti.

.

If you act as if you are just going through the motions to get to the sex , she’s going to notice, and it will take longer for her to get excited, “

.

kata Michal Perry PhD, Sex Therapist in Encino, California.

.

 

.

8) Jangan tergopoh gapah

.

Yes, biji kelentit adalah kawasan paling obvious untuk anda fokuskan.

.

Tapi, banyak lelaki terlalu gelojoh dan silap langkah

.

Stimulasi terus kepada biji kelentit sebenarnya boleh menyakitkan,

.

kata Cathy Wiks, author of The Good Vibration Guide to the G-spot.

.

Lebih baik kalau kelentit digosok secara lembut di permukaan biji kelentit atau gosok2 di tepi2 kelentit daripada terus main direct ke biji kelentit”.

.

Katanya lagi.

.

.

9) Luaskan lagi Skill dan Move-move yang Erotik.

.

Banyak cara-cara, skill dan gerakkan yang anda boleh belajar untuk oral sex anda,

.

Sentiasa up-to-date dengan gerakkan baru untuk “mix things up”.

.

Untuk permulaan, cuba berbaring secara selari dengan badan pasangan anda.

.

Gunakan lidah anda untuk main dengan kelentit pasangan anda secara mendatar perlahan.

.

Pasangan pasti menghargai skill baru permainan oral anda.

.

 

.

10) Buat pasangan anda gila dengan teknik 8-figure

.

Teknik lidah 8-figure adalah teknik yang paling cuba dan guna, merupakan teknik yang paling baik untuk dapat tiket tetap ke kelentit pasangan anda.

.

Bila anda dah masuk ke kawasan kelentit pasangan anda yang super sensitif, guna kan lidah anda untuk bermain dan buat bentuk no- 8.

.

Selang selikan dengan kucupan lembut, dan perlahan-lahan main dengan jari juga.

.

***Mungkin boleh baca selepas ini: Cara ciuman mulut yang ghairah – Step by Step.

.

 

.

.

11) Jangan abaikan Labia (bahagian ujung atau kulit lebihan faraj)

.

Kebanyakan lelaki terlepas pandang atau terabaikan bahagian ini sebab terlalu fokus pada kelentit.

.

Labia ni sebenarnya penuh dengan saraf-saraf yang sensitive yang tidak sepatutnya diabaikan.

.

Kepitkan kedua-dua belah dengan ibu jari dan jari telunjuk dan urut secara lembut atas dan bawah.

.

***Boleh baca selepas ini: Faraj wanita – fahami Miss V pasangan anda.

.

 

.

12)  Terokai tubuhnya

.

Jangan hanya fokus kepada kelentit nya sahaja seperti anda ‘dah menang‘.

.

Tubuh pasangan anda penuh dengan zon-zon yang penuh nafsu, seperti leher, peha, dan dadanya.

.

“Kelentit adalah penting dan seronok, tapi cuba ambik sedikit masa untuk fokus terokai bahagian lain tubuh pasangan anda daripada terus pegi kepada kelentit”,

.

kata Cassie Fuller, co-founder Baltimore Sex-ed company Touch of Flavor.

.

“Cuba bermain dan bergurau, menjilat dan menggigit secara lembut di bahagian badannya sepperti, leher, belakang telinga, perut atau peha”

.

Tambahnya lagi.

.

 

.

13) Cuba guna Sex toy

.

Vibrator berbunyi di bahagian nafsu zon dia boleh merangsang nafsu pasangan.

.

Cuba gunakan satu untuk membantu anda semasa foreplay.

.

Gunakan di kawasan-kawasan tubuh pasangan anda kecuali faraj.

.

 

.

14) Jangan banyak cakap

.

Berhati-hati dengan percakapan anda semasa membina mood.

.

“Perkara pelik, klisye boleh menyebabkan mood yang dah tercipta boleh mati”

.

kata April Masini daripada laman webnya AskApril.com.

.

Sebagai rules of thumb umum semua tau, pastikan dirty-talk anda simple and personal.

.

Pilih bahagian badan pasangan anda dan bagi tau dia betapa sexy dan cantiknya dia dan fantasi anda bersama dia.

.

 

.

15) Beri perhatian kepada perasaan pasangan

.

Semua orang berbeza, jadi pastikan berikan perhatian dan pastikan anda tau perasaan dia dan respon kepada dia dengan apa yang anda sedang lakukan semasa bersama.

.

Perkara ni bukan sukar, dan anda akan tahu sama ada pasangan anda suka atau tidak dengan tindakan anda

.

Jadi gunakan info tu untuk terus lakukan perkara yang dia suka.

.

Kalau dia mencebik atau talk dirty, tukar dan move one kepada aksi seterusnya.

.

Atau kalau dia ajak bersama di sofa, jangan cuba berpindah kat bilik pulak.

.

 

.

16) Beri tumpuan kepada perasaan anda

.

Jika anda risau dengan kalah awal, atau pancut awal semasa bersama, cuba bagi lebih tumpuan kepada perasan pra-orgasmic anda.

.

Kebanyakan lelaki perasan benda ni bila dah terlambat, sebelum ejakkulasi.

.

.

Tapi masa tu dah terlambat untuk mengelakkan ejakkulasi.

.

Cuba untuk jadi lebih familiar dan faham dengan tubuh anda, dan bila benda tu terjadi perlahankan sedikit rentak anda untuk panjangkan masa bersama sebelum klimaks.

.

 

.

17) Jangan lupakan ciuman lembut

.

Jangan lupa kenapa anda ingin bersama dengan pasangan anda pada awalnya.

.

“Perempuan dapat perasaan nafsu berahi selalunya daripada ciuman dan kucupan yang ikhlas”,

.

kata Patti Britton, Ph.D., klinikal sexologist, dan pengarang buku The Art of Sex Coaching.

.

.

“Kalau anda dah mula rasa pasangan anda seperti makin slow, dan seperti hilang minat masa bersama, cuba cium dia secara lembut untuk tingkatkan minat dia semula” .

.

 

.

18) Beri penghargaan

.

Bila pasangan anda buat sesuatu aksi semasa bersama, buat extra effort untuk menghargai dia secara sexually.

.

Ini untuk bagi tau dia yang anda suka dan approve tindakan dia.

.

Bagi tau pasangan anda, yang anda suka dengan perkara yang terjadi.

.

 

.

19) Menghargai selepas habis hubungan

.

Kalau muqaddimah seks ada, pengakhiran seks pun ada.

.

Ramai yang terlepas pandang dengan perkara selepas seks, kita dah banyak belajar perkara sebelum dan semasa seks, tetapi selepas seks, ramai yang terlepas pandang.

.

Jangan lupa memberi penghargaan, terima kasih kepada pasangan anda.

.

Dia pasti akan sentiasa rasa dihargai dan tertunggu tunggu untuk bersama lagi.

.

 

.

20) Tahu bila nak skip

.

Kalau anda dah ada hubungan seksual yang baik dengan pasangan anda, sebenarnya takda masalah pun untuk anda dan pasangan and skip foreplay ataupun mukaddimah seks ni.

.

Just terus dengan main eventnya.

Jadi konkulusinya, foreplay adalah satu set yang menggabungkan antara permainan emosi dan keintiman fizikal antara dua orang untuk mencipta dan menimbulkan rangsangan seksual dan keinginan untuk seksual aktiviti.

.

Walaupon foreplay selalunya diketahui sebagai aktiviti fizikal sebelum sex, yang bukan fizikal juga, seperti mental atau kata-kata juga adalah foreplay.

.

Foreplay bagi orang yang berbeza mempunyai tanggapan yang berbeza.

Jadi di sini Abang Kasanova nak tekankan bahawa secara amnya foreplay ni sangat boleh membantu pasangan-pasangan untuk meningkatkan kehangantan ketika bersama.

.

Mesti kau suka kalau isteri kau gembira kan.

.

Sama-sama bantu-membantu sesama pasangan anda untuk meningkatkan ikatan kasih sayang sesama anda.

.
Semoga Berjaya semua.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. 

admin

Recent Posts

Pickupline – 50 Koleksi Ayat Mengorat Terbaik

Anda selalu tak guna ayat pickupline? . Kalau anda dah biasa guna ayat-ayat pickup line…

16 hours ago

Ubat Kencing Manis – Jenis, Fungsi & Kesan Sampingan

Dalam setiap ubat-ubatan sudah tentu ada kesan sampingan, termasuk ubat kencing manis. . Kalau anda…

4 days ago

Derma Darah – Cara, Syarat Dan Kelebihan Yang Ramai Tak Tahu

Derma darah merupakan antara salah satu perbuatan yang mulia untuk dilakukan. . Menderma darah juga…

4 days ago

Micropenis – Simptom, Rawatan & Kesan Masalah Zakar Kecil

Zaman sekarang ni, ramai lelaki risau tentang saiz zakar mereka. . Risau kalau-kalau zakar mereka…

4 days ago

Suami Gay – Tanda, Solusi & Tindakan Yang Perlu Dilakukan

Aku rasa aku ada suami gay. . Sejak majlis kahwin setahun yang lalu, suami asyik…

4 days ago