Shhh.. Nak Belajar Cara Romen?

Ini Teknik Khas untuk Tahan Lama + Zakar lebih Keras


Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan Sekejap ni

FOREPLAY, 20 Teknik & Caranya (Basic – Advanced) – Anda Suami & Isteri, Perlu Ambil Tahu.

2 years ago

Hai semua. Nak belajar cara & teknik foreplay?

.

Abang Kasanova disini.

.

Hari ni aku nak share beberapa tips & tricks foreplay.

.

Foreplay ni tak kesah lah kau laki ke perempuan ke, dua-dua akan suka foreplay, lihat bertapa pentingnya foreplay.

.

.

Kalau kau power foreplay ni mestilah pasangan kau makin sayang kat kau.

.

Tetapi, sebelum apa-apa aktiviti ‘lasak’ yang ingin dilakukan kenalah dimulakan dengan renggangan badanwarm-up‘ dulu.

.

Ini pon boleh dikatakan foreplay juga, benda ni antara perkara penting tetapi ramai yang abaikan, kang teknik foreplay kau dah power tiba-tiba kejang, tak ke jatuh maruah depan pasangan.

.

.

Hahaha.. Jadi, sama-sama ajak pasangan untuk warm-up bersama, kan seronok untuk memanjangkan lagi tempoh bersama bermanja dengan pasangan kan?

.

Setiap rabaan, sentuhan, ciuman dan kata-kata sebelum bersama adalah sebenarnya Foreplay.

.

Ia juga amat penting kearah good sex sebagai intercourse yang sebenar.

.

Ini kerana, foreplay dapat membantu anda dan pasangan untuk lebih relaks.

.

Ia membantu untuk masuk dalam mood, dan membantu aliran darah ke tempat-tempat yang sepatutnya sebelum dan semasa sex. Hehehe

.

.

Cuba dulu, satu atau dua atau SEMUA tips foreplay dibawah untuk lakukan hubungan bersama pasangan anda selepas ini.

.

Masa yang digunakan untuk fokus atas tubuh pasangan anda dan perasaan sebelum hubungan sex, pasti akan dapat memuaskan nafsu pasangan anda sepuasnya, termasuk anda sekali.

.

**Psst: Baca sehingga habis ya, ada hadiah menanti anda di akhir artikel ini.

.

1)  Sebelum Setting nak Bersama, Sextext dulu sepanjang hari

.Foreplay bukannya hanya bermula di kamar bila anda dan pasangan balik rumah.

.

Foreplay boleh mula dari moment anda bangun tidur lagi.

.

Ketika di pejabat, text pasangan anda seperti

.

.

Tak sabar nak ‘bermanja’ dengan sayang malam ni. Slrppp

.

Perbulan macam ni boleh membantu pasangan anda menjadi excited sebelum pasangan masuk bilik lagi.

.

Jika, hantar ‘gambar special‘ kepada pasangan anda dan bertukar-tukar gambar dapat merangsang pasangan anda jadi buatlah!

.

.

2)  Take your time

.Foreplay ni bukanlah satu pecutan, tapi adalah marathon.

.

Anda jangan rush anda punya masa yang panjang bersama.

.

Buka pakaian pasangan anda perlahan-lahan, satu persatu.

.

Mula dengan buka baju dulu, dan slow-slow ke pakaian lain, seluar, bra dan seterusnya.

.

.

Fokus dulu kepada bahagian yang dibuka dulu, contohnya lepas buka seluar, urut-urut kaki dulu,

.

Kemudian, baru teruskan ke pakaian lain dan fokus satu persatu.

.

Akhirnya, bila dah terbukak bra, anda boleh jilat, gentel dan hisap secara lembut puting pasangan anda.

.

***Boleh juga baca selepas ini: Cara goda isteri & dapatkan seks daripadanya.

.

.

3) Strip Tease

.

.

Di dalam konteks yang sama, tadi kita dah lucutkan pakaian pasangan, sekarang kita bukak pakaian sendiri pula.

.

Tapi, nak bukak pakaian sendiri ni pon ada caranya, kalau skill-skill strip tease ni boleh rujuk cara-cara kat Youtube.

.

Haaa, cuba korang tonton video di bawah ni ? :-

.


Cara Lelaki Strip Tease kepada Wanita

.

Cara Wanita Strip Tease kepada Lelaki

.

Bila anda dah buat ni nanti, walaupun ada rasa kelakar sedikit tapi percayalah..

.

Pasangan anda akan lagi turn-on dengan anda, nak malu dengan siapa?

.

.

4) Pakai Seluar Dalam Sexy

.

Pakaian dalam yang sexy ni bukan diciptakan untuk perempuan je, lelaki pon ada sebenarnya.

.

Jika anda jumpa seluar dalam yang sesuai pasti dapat merangsang nafsu pasangan anda.

.

Antaranya, seluar dalam yang rendah pinggangnya.

.

.

5) Urutan Rangsangan

.

Sebagai pemanas badan sebelum main event, mulakan dengan urutan untuk pasangan anda, mulakan dari pangkal peha turun perlahan-lahan ke buku lali.

.

Next, fokus kepada kaki pasangan anda, bermain dengan point-point di area buku lali dia dan rengang-regangkan kawasan kakinya.

.

Bonus point untuk dia kalau anda akhiri permainan kaki dengan menghisap/mengucup bahagian hujung kakinya.

.

.

6) Tanya apa yang merangsang pasangan anda

.

Jika anda dalam tanda tanya, tidak salah untuk anda tanya pasangan anda apa yang dia suka buat sebelum dan semasa bersama untuk menghangatkan lagi suasana.

.

Most of women appreciate men who want to make sure they are satisfied,

.

says Barbara Bartlik, MD, Professor Psiakitari daripada Cornell University.

.

Jika pasangan anda melihat anda berusaha keras untuk memuaskan dia, pasangan anda pasti berusaha untuk membantu anda puas juga”

.

***Boleh baca selepas ini: Kenali fetish anda & pasangan.

.

.

7) Kualiti lebih penting berbanding kuantiti

.

Tikatkan kan kualiti permainan gurau-senda foreplay anda dan percayalah dia takkan pernah persoalkan tentang kuantiti.

.

If you act as if you are just going through the motions to get to the sex , she’s going to notice, and it will take longer for her to get excited, “

.

kata Michal Perry PhD, Sex Therapist in Encino, California.

.

.

8) Jangan tergopoh gapah

.

Yes, biji kelentit adalah kawasan paling obvious untuk anda fokuskan.

.

Tapi, banyak lelaki terlalu gelojoh dan silap langkah

.

Stimulasi terus kepada biji kelentit sebenarnya boleh menyakitkan,

.

kata Cathy Wiks, author of The Good Vibration Guide to the G-spot.

.

Lebih baik kalau kelentit digosok secara lembut di permukaan biji kelentit atau gosok2 di tepi2 kelentit daripada terus main direct ke biji kelentit”.

.

Katanya lagi.

.

.

9) Luaskan lagi Skill dan Move-move yang Erotik.

.

Banyak cara-cara, skill dan gerakkan yang anda boleh belajar untuk oral sex anda,

.

Sentiasa up-to-date dengan gerakkan baru untuk “mix things up”.

.

Untuk permulaan, cuba berbaring secara selari dengan badan pasangan anda.

.

.

.

Gunakan lidah anda untuk main dengan kelentit pasangan anda secara mendatar perlahan.

.

Pasangan pasti menghargai skill baru permainan oral anda.

.

.

10) Buat pasangan anda gila dengan teknik 8-figure

.

Teknik lidah 8-figure adalah teknik yang paling cuba dan guna, merupakan teknik yang paling baik untuk dapat tiket tetap ke kelentit pasangan anda.

.

Bila anda dah masuk ke kawasan kelentit pasangan anda yang super sensitif, guna kan lidah anda untuk bermain dan buat bentuk no- 8.

.

Selang selikan dengan kucupan lembut, dan perlahan-lahan main dengan jari juga.

.

***Mungkin boleh baca selepas ini: Cara ciuman mulut yang ghairah – Step by Step.

.

.

.

11) Jangan abaikan Labia (bahagian ujung atau kulit lebihan faraj)

.

Kebanyakan lelaki terlepas pandang atau terabaikan bahagian ini sebab terlalu fokus pada kelentit.

.

Labia ni sebenarnya penuh dengan saraf-saraf yang sensitive yang tidak sepatutnya diabaikan.

.

Kepitkan kedua-dua belah dengan ibu jari dan jari telunjuk dan urut secara lembut atas dan bawah.

.

***Boleh baca selepas ini: Faraj wanita – fahami Miss V pasangan anda.

.

.

12)  Terokai tubuhnya

.

Jangan hanya fokus kepada kelentit nya sahaja seperti anda ‘dah menang‘.

.

Tubuh pasangan anda penuh dengan zon-zon yang penuh nafsu, seperti leher, peha, dan dadanya.

.

“Kelentit adalah penting dan seronok, tapi cuba ambik sedikit masa untuk fokus terokai bahagian lain tubuh pasangan anda daripada terus pegi kepada kelentit”,

.

kata Cassie Fuller, co-founder Baltimore Sex-ed company Touch of Flavor.

.

“Cuba bermain dan bergurau, menjilat dan menggigit secara lembut di bahagian badannya sepperti, leher, belakang telinga, perut atau peha”

.

Tambahnya lagi.

.

.

.

.

13) Cuba guna Sex toy

.

Vibrator berbunyi di bahagian nafsu zon dia boleh merangsang nafsu pasangan.

.

Cuba gunakan satu untuk membantu anda semasa foreplay.

.

Gunakan di kawasan-kawasan tubuh pasangan anda kecuali faraj.

.

.

14) Jangan banyak cakap

.

Berhati-hati dengan percakapan anda semasa membina mood.

.

“Perkara pelik, klisye boleh menyebabkan mood yang dah tercipta boleh mati”

.

kata April Masini daripada laman webnya AskApril.com.

.

Sebagai rules of thumb umum semua tau, pastikan dirty-talk anda simple and personal.

.

Pilih bahagian badan pasangan anda dan bagi tau dia betapa sexy dan cantiknya dia dan fantasi anda bersama dia.

.

.

15) Beri perhatian kepada perasaan pasangan

.

Semua orang berbeza, jadi pastikan berikan perhatian dan pastikan anda tau perasaan dia dan respon kepada dia dengan apa yang anda sedang lakukan semasa bersama.

.

Perkara ni bukan sukar, dan anda akan tahu sama ada pasangan anda suka atau tidak dengan tindakan anda

.

Jadi gunakan info tu untuk terus lakukan perkara yang dia suka.

.

Kalau dia mencebik atau talk dirty, tukar dan move one kepada aksi seterusnya.

.

Atau kalau dia ajak bersama di sofa, jangan cuba berpindah kat bilik pulak.

.

.

16) Beri tumpuan kepada perasaan anda

.

Jika anda risau dengan kalah awal, atau pancut awal semasa bersama, cuba bagi lebih tumpuan kepada perasan pra-orgasmic anda.

.

Kebanyakan lelaki perasan benda ni bila dah terlambat, sebelum ejakkulasi.

.

.

Tapi masa tu dah terlambat untuk mengelakkan ejakkulasi.

.

Cuba untuk jadi lebih familiar dan faham dengan tubuh anda, dan bila benda tu terjadi perlahankan sedikit rentak anda untuk panjangkan masa bersama sebelum klimaks.

.

.

17) Jangan lupakan ciuman lembut

.

Jangan lupa kenapa anda ingin bersama dengan pasangan anda pada awalnya.

.

“Perempuan dapat perasaan nafsu berahi selalunya daripada ciuman dan kucupan yang ikhlas”,

.

kata Patti Britton, Ph.D., klinikal sexologist, dan pengarang buku The Art of Sex Coaching.

.

.

“Kalau anda dah mula rasa pasangan anda seperti makin slow, dan seperti hilang minat masa bersama, cuba cium dia secara lembut untuk tingkatkan minat dia semula” .

.

.

18) Beri penghargaan

.

Bila pasangan anda buat sesuatu aksi semasa bersama, buat extra effort untuk menghargai dia secara sexually.

.

Ini untuk bagi tau dia yang anda suka dan approve tindakan dia.

.

Bagi tau pasangan anda, yang anda suka dengan perkara yang terjadi.

.

.

19) Menghargai selepas habis hubungan

.

Kalau muqaddimah seks ada, pengakhiran seks pun ada.

.

Ramai yang terlepas pandang dengan perkara selepas seks, kita dah banyak belajar perkara sebelum dan semasa seks, tetapi selepas seks, ramai yang terlepas pandang.

.

Jangan lupa memberi penghargaan, terima kasih kepada pasangan anda.

.

Dia pasti akan sentiasa rasa dihargai dan tertunggu tunggu untuk bersama lagi.

.

.

20) Tahu bila nak skip

.

Kalau anda dah ada hubungan seksual yang baik dengan pasangan anda, sebenarnya takda masalah pun untuk anda dan pasangan and skip foreplay ataupun mukaddimah seks ni.

.

Just terus dengan main eventnya.

.

.

Jadi konkulusinya, foreplay adalah satu set yang menggabungkan antara permainan emosi dan keintiman fizikal antara dua orang untuk mencipta dan menimbulkan rangsangan seksual dan keinginan untuk seksual aktiviti.

.

Walaupon foreplay selalunya diketahui sebagai aktiviti fizikal sebelum sex, yang bukan fizikal juga, seperti mental atau kata-kata juga adalah foreplay.

.

Foreplay bagi orang yang berbeza mempunyai tanggapan yang berbeza.

.

Jadi di sini Abang Kasanova nak tekankan bahawa secara amnya foreplay ni sangat boleh membantu pasangan-pasangan untuk meningkatkan kehangantan ketika bersama.

.

Mesti kau suka kalau isteri kau gembira kan.

.

Sama-sama bantu-membantu sesama pasangan anda untuk meningkatkan ikatan kasih sayang sesama anda.

.
Semoga Berjaya semua.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. 

Share