“Alamak. Macam mana aku nak ajak bini aku mula ni? Kena seks oral dulu ke?”, getus hati Kamal.

.

Malam ini sepatutnya menjadi malam pertama buat Kamal dan isterinya Siti.

.

Masalahnya sekarang adalah si Kamal ni dah terlalu biasa tengok porn sedangkan isterinya memang innocent habis.

.

seks oral

.

Expectation Kamal memang tinggi sebab dah terbiasa tengok pornstar acah-acah malu tapi lepas tu terus jadi liar.

.

Realitinya dengan Siti, tak macam tu!

.

Siti tak tahu apa-apa dan agak susah nak terangsang. 

.

Kamal dah mula mati akal macam mana nak mula.

.

Baca Juga : Cara Goda Isteri – Buat Si Dia Tertarik & Dapatkan Seks!

.

Seks Oral

.

Pernah alami situasi macam tu atau kalau belum kahwin, anda nak jadi macam tu?

.

Wanita tak sama macam lelaki yang mudah sangat terangsang.

.

Jangan risau kalau sekalipun ini adalah kali pertama anda, anda takkan anda masalah kerana semua orang sentiasa ada kali pertama untuk semua benda!

.

Tapi, tujuan kami sekarang adalah nak berikan anda tips mantap berkenaan seks oral supaya anda lebih bersedia!

.

Kalau nak buat, biarlah buat dengan betul dan mampu benar-benar memberikan kepuasan kepada anda dan pasangan.

.

So, dalam sharing kali ini kami akan kongsikan dengan anda cara ajak dan ajar isteri anda melakukan seks oral termasuklah segala keseronokan dan juga benda lain yang anda boleh lakukan serta anda juga akan belajar berkenaan seni seks oral dan juga teknik seks oral yang padu!

.

.

Apa Itu Seks Oral?

.

seks oral suami isteri

.

Oral seks atau maksud seks oral adalah menggunakan mulut, bibir, lidah atau anggota badan anda untuk merangsang pasangan anda.

.

Anda dan juga isteri anda boleh memberikan seks oral kepada satu sama lain.

.

Kalau dulu, seks oral adalah sesuatu yang agak taboo untuk diceritakan atau dilakukan namun tidak lagi pada hari ini disebabkan adanya pendedahan yang lebih meluas.

.

.

Hukum Seks Oral

.

Seks Oral

.

Suami diharuskan menikmati secara seksual segenap tubuh isterinya dengan dua pengecualian berdasarkan Raudhah al-Talibin oleh Imam al-Nawawi bahawa Rasulullah S.A.W bersabda:

.

“Melihat kepada faraj itu mewarisi kepada kebutaan.”

.

Ia turut disokong dengan hadis daripada Aisyah R.A:

.

“Aku tidak pernah langsung melihat alat sulit Rasulullah S.A.W”

.

Aisyah juga diriwayatkan bahawa berkata:

.

“Aku tidak melihat kemaluannya dan Baginda S.A.W tidak melihat kemaluanku.”

.

.

.

Namun, menurut kesimpulan ulama empat mazhab dalam isu ini berdasarkan kitab al-Mausu’ah al-Fiqhiyyah al-Kuwaitiyyah:

.

.

“Hanafiyyah, Malikiyyah, Hanabilah berpendapat bahawa dibenarkan untuk setiap pasangan melihat alat sulit pasangannya secara mutlak, berdasarkan hadis Bahz bin Hakim daripada ayahynya daripada datuknya bahawa dia berkata: Aku berkata: Wahai Rasulullah! Aurat kami, apa yang boleh kami tunjuk dan apa yang kami perlu hindari? 

.

Sabda baginda: Jagalah aurat kamu melainkan kepada pasangan kamu atau hamba yang kamu miliki [Riwayat al-Tirmidzi dengan sanad hasan]. Ini kerana faraj itu tempat berseronok secara seksual, maka diharuskan melihat kepadanya seperti badan.

.

Akan tetapi di sisi Hanafiyyah dan Hanabilah bahawa lebih utama secara adab untuk meninggalkan melihat kepada faraj, kerana sabda Nabi SAW: Jika salah seorang daripada kalian mendatangi isterinya hendaklah menutup badannya dan jangan bertelanjang seperti telanjangnya dua ekor keldai (Riwayat Ibn Majah dengan sanad yang daif). Dan berdasarkan hadis Aisyah RA: Aku tidak pernah langsung melihat alat sulit Rasulullah SAW. Dalam lafaz lain: Aku tidak pernah melihat alat sulit Rasulullah SAW dan baginda juga tidak pernah melihat alat sulitku.

.

Syafieyyah berpendapat bahawa makruh melihat kepada alat sulit pasanganya dan alat sulit sendiri tanpa hajat, berdasarkan hadis Aisyah, dan bertambah kemakruhan itu pada melihat bahagian dalam faraj. Sebahagian Syafieyyah berpendapat bahawa tidak dimakruhkan semasa jima` tetapi harus.”

.

.

Jenis Seks Oral Yang Anda Boleh Lakukan Bersama Pasangan

.

.

Ada banyak sangat cara seks oral boleh dilakukan. 

.

Dibawah ini hanyalah sebahagian yang kami rasakan sangat sesuai untuk anda lakukan bersama sama pasangan anda.

.

.

1. Beritahu Pasangan Anda Yang Mereka “Sedap”

.

Seks Oral

.

Kalau pasangan anda menerima pujian bahawa dia sangat “sedap” sebaik sahaja selepas anda menjilat kelentit, apa perasaannya pada ketika itu?

.

Ia akan membuatkan pasangan anda lebih turn on.

.

Ketika ini juga disaat pheromones didalam kepala anda dah berada pada tahap “menggila”, dan anda sendiri rasa sangat sedap ketika menikmati pasangan anda, buat apa nak pendam kan? Beritahu dia!

.

.

2. Cuba Sedut Kelentit Pasangan anda

.

Seks Oral

.

Biasanya anda akan lebih kepada menjilat kelentit pasangan anda.

.

Apa kata kalau kali ini anda mengubahnya dan cuba pula untuk menyedut kelentitnya.

.

Sebaik sahaja anda mula menjilat disekitar faraj pasangan anda untuk sesi “memanas badan”, anda boleh mula menyedut kelentitnya.

.

Anda boleh cuba eksperimen dengan sedutan yang perlahan dan lembut sebelum mencuba sedutan yang lebih agresif bergantung pada keselesaan pasangan anda.

.

Baca Juga : Cara Bagi Perempuan Banyak Air – Hehe, Anda Suami Perlu Cuba.

.

.

3. Kekal Memakai Pakaian Dalam

.

Seks Oral

.

Sewaktu anda dan pasangan melakukan oral seks ini, ia sebenarnya turut menjadi sebahagian daripada sesi foreplay.

.

Apa kata kalau sewaktu sesi ini, anda biarkan pasangan anda kekal memakai pakaian dalam?

.

Cuba mula dengan menghembus nafas hangat dari luar seluar dalam pasangan anda.

.

Anda juga boleh menyelak sahaja seluar dalam pasangan anda tanpa menanggalkannya untuk bermain-main dengan faraj.

.

Ia akan memberikan satu sensasi yang agak berbeza buat pasangan anda.

.

Baca Juga : FOREPLAY, 20 Teknik & Caranya (Basic – Advanced) – Anda Suami & Isteri, Perlu Ambil Tahu.

.

.

4. Cium Dari Luar Pakaian Dalam

.

Seks Oral

.

Jika tips tadi membiarkan pasangan anda kekal dalam pakaian dalamnya, tips kali ini pula anda boleh cuba mencium faraj pasangan anda dari luar pakaian dalam tersebut.

.

“Seksa” pasangan anda dengan cara ini terlebih dahulu sehinggalah dia yang merayu anda untuk mengerjakannya.

.

Anda kena tahu bahawa wanita memerlukan masa yang lebih daripada lelaki untuk mula terangsang jadi ambillah masa anda dan jangan gelojoh!

.

.

5. Blowjob

.

Seks Oral

.

Ia merupakan diantara teknik seks oral yang paling digemari lelaki dan wanita.

.

Blowjob menjadi sebab kenapa lelaki suka seks oral.

.

Ia melibatkan keadaan dimana anda membiarkan pasangan anda mengulum zakar anda dengan mulutnya.

.

Ia jauh lebih selesa daripada anda beronani.

.

Anda pastinya akan merasa “terseksa” apabila lidah lembut dan basah pasangan anda menyentuh zakar anda.

.

.

6. Tak Perlu Deep-Throat

.

Seks Oral

.

Ia masih lagi berkenaan blowjob sebenarnya.

.

Cuma ada ketikanya pasangan anda yang masih belum biasa mungkin akan malu-malu atau menolak untuk melakukannya.

.

Maksud deep-throat disini adalah mengulum secara penuh atau masuk sampai ke kerongkong.

.

Mustahil untuk pasangan anda yang baru pertama kali melakukan sebegini mampu untuk tersu deep-throat, jadi anda boleh minta pasangan anda untuk mengulum sebahagian dan sebahagian lagi digenggam dengan tangannya.

.

.

7. Tak Semestinya Pancut Didalam Mulut

.

.

Bila melakukan blowjob, ia tak bermaksud anda perlu pancut kedalam mulut pasangan anda.

.

Bayangkan kalau dia tak suka? Anda tak akan mendapat dah selepas ini.

.

Anda boleh jer pancut pada muka, badannya atau dimana-mana yang anda dan pasangan anda sama-sama setuju.

.

Ada kemungkinan pasangan anda akan lebih terangsang dengan kelainan tersebut.

.

Setiap orang, lain rangsangannya.

.

.

8. Handjob

.

Seks Oral

.

Kalau asyik blowjob jer, boleh penat mulut pasangan anda.

.

Jadi, anda boleh juga minta pasangan anda untuk melakukan handjob pada anda.

.

Sama caranya seperti anda beronani, anda boleh biarkan pasangan anda yang melakukannya untuk anda.

.

Nak lagi best?

.

Anda boleh minta pasangan anda untuk menjilat kepala zakar anda sewaktu dia memberikan anda handjob.

.

Ini video pendek & ringkas, tentang cara handjob yang betul.?

.

.

Rasanya sekian sahaja perkongsian kali ini berkenaan seks oral yang anda boleh cuba pada permulaan dengan pasangan anda.

.

Ia merupakan salah satu daripada cara untuk anda mulakan foreplay dan jangan sesekali anda memandang rendah kesan foreplay dalam merangsang pasangan anda.

.

By the way, nak tahu tak cara terbaik ajar isteri anda lakukan blowjob & lain-lain oral seks oral ni?

.

Senang je.

Forwardkan link artikel ini kepada Isteri anda. ?

isteri malu-malu oral seks

.

Jangan lupa untuk membaca perkongsian kami yang lain juga ya.

.

Semoga bermanfaat!

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?

Your Cart