Bila berbicara tentang seks,keadaan basahbukanlah merujuk kepada basah seperti anda beromen didalam bilik air.

.

Basah ni merupakan keadaan semulajadi dimana faraj mengeluarkan cecair yang dikenali sebagai arousal fluid.

.

Bila isteri anda basah, ada kemungkinan anda dah berjaya membuatkannya terangsang.

ketap bibir

.

Ada juga keadaan lain yang membuatkan isteri anda basah.

.

Biasanya bila anda berjaya buat isteri anda basah, akan ada satu kepuasan dalam diri anda dan anda kalau boleh nak isteri anda lebih basah.

.

Bukan apa. Lagi basah faraj isteri anda, lagi ghairah dirinya dan lagi rancak untuk anda melakukan seks.

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Turned On

.

Untuk pengetahuan anda para suami, adalah normal untuk faraj mengeluarkan cairan dan menjadi sedikit basah.

.

Setiap hari, kelenjar pada dinding cervix akan mengeluarkan mucus jernih yang akan membawa bakteria dan sel mati keluar dari tubuh.

.

Anda boleh ibaratkan ia sebagai proses mencuci faraj.

.

** Boleh baca Juga : Faraj Wanita – Fahami Miss V Pasangan Anda

.

Cecair yang keluar ini adalah putih atau jernih dan jika pasangan anda tidak menggunakan hormon perancang kehamilan, cecari ini akan menjadi lebih kecil, jernih dan melekit.

.

Bila pasangan anda turned on, tubuhnya akan mengeluarkan pelincir untuk menyediakan faraj untuk sebarang jolokan termasuklah fingering, menjolok menggunakan zakar atau apa-apa sahaja.

.

.

APA ITU AROUSAL FLUID?

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Arousal Fluid

.

Pelincir yang dikeluarkan oleh badan apabila pasangan anda turned on dan berbeza dengan bahan-bahan lain yang dibuang faraj.

.

Arousal fluid ni datangnya dari Bartholin’s glands, yang terletak pada sisi dalaman pintu masuk faraj.

.

Selain itu, Skene’s glands yang menyebabkan squirting turut memberikan pelincir lebihan pada faraj.

Gif Mens Formula

.

.

MACAM MANA NAK BUAT ISTERI TURNED ON?

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Buat Isteri Turned On

.

Cara terbaik untuk buatkan isteri anda basah adalah dengan melebihkan aktiviti membuatkan isteri anda turned on atau teransang.

.

Aktiviti ni wajib buat sebelum anda mulakan sebarang jenis jolokan.

.

Apa cara bagi perempuan banyak air yang anda boleh buat?

.

.

1. Bercakap Dengan Pasangan

.

.

Komunikasi memang tak dapat dinafikan sebagai cara terbaik untuk mengukuhkan perhubungan.

.

Banyak kajian yang menunjukkan perbincangan berkenaan kehidupan seks anda bersama-sama pasangan bukan terhad sewaktu dalam bilik tidur sahaja akan memberikan manfaat untuk anda dan pasangan.

.

Perasaan selesa untuk bergurau lucah dan kebebasan untuk memberitahu apa yang masing-masing suka dan tak suka sewaktu melakukan hubungan seks akan membuatkan pasangan anda lebih mudah untuk basah.

.

Sebagai contoh, ada sesetengah wanita yang bila pasangannya mengajak untuk melakukan hubungan seks dengan cara berbisik apa yang suka dibuat bersamanya, akan menyebabkan dia teransang.

.

.

2. Fahami Isyarat Tubuh Pasangan Anda

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Isyarat Tubuh

.

Kebanyakan lelaki biasanya apabila bermula akan menyentuh tubuh pasangan.

.

Bila pasangan dah mula keluarkan bunyi rengekan manja dan desahan, mereka akan terus berhenti untuk melakukan seks.

.

Anda silap sebenarnya!

.

Kebanyakan wanita biasanya berharap yang lelaki akan lebih meluangkan masa untuk memahami isyarat dan reaksi tubuh wanita berbanding dengan terburu-buru untuk melakukan seks.

.

Kebanyakan lelaki juga tak tahu macam mana nak memanfaatkan biji kelentit pasangan sedangkan itulah bahagian pertama yang perlu disentuh untuk sebarang jenis seks.

.

Jadi, cara terbaik adalah tanya pasangan anda dan pastikan dia berpuas hati dengan tindakan anda sebelum anda melakukan langkah seterusnya.

.

.

3. Jaga Eye Contact

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Eye Contact
.

Walaupun melihat pasangan anda dengan padangan penuh kasih sayang tak akan mampu untuk membuatkan pasangan anda terus teransang dan basah, apa yang anda perlu jaga adalah keintiman.

.

Dengan menjaga eye contact, pasangan anda akan rasa yang dirinya diberikan perhatian dan lebih mudah untuk membuatkannya hanyut dalam ransangan.

.

Antara cara yang anda boleh lakukan adalah sewaktu melakukan seks, anda boleh berhenti seketika dan cium isteri anda serta jaga eye contact.

.

Tak percaya? Cuba buat dulu sebabnya ia akan membuatkan pasangan anda semakin tak sabar-sabar untuk meneruskannya.

.

Dengan cara ini, anda akan membuatkan pasangan anda betapa anda memberikan tumpuan sepenuhnya terhadapnya dan anda benar-benar nampak dirinya sahaja ketika itu.

.

.

4. Jangan Diam

.

.

Sama seperti anda sangat sukakan rengekan dan bunyi-bunyi terangsang pasangan anda, begitu juga pasangan anda.

.

Pasangan anda juga tak nak anda diam dan ia merupakan salah satu cara bagi perempuan banyak air yang paling mudah untuk anda lakukan.

.

Kebanyakan perempuan akan rasa turned off kalau pasangannya diam sewaktu melakukan hubungan seks.

.

Bagi mereka, anda tak benar-benar menikmati dan menghargai apa yang anda sedang lakukan bersama mereka.

.

Lagi anda berbunyi, lagi terangsang dan lagi rancak tindakan daripada pasangan anda.

.

Bukan apa lelaki jadi diam sebenarnya. Dah terbiasa melancap senyap-senyap dalam bilik air!

.

Tak perlu sampai menjerit. Cukup dengan sekadar berbunyi sikit-sikit.

.

.

5. Beri Kejutan 

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Beri Kejutan

.

Biasanya ramai akan fokus kepada mengubah posisi seks semata-mata sampai lupa ada perkara lain yang turut sama penting iaitu kelajuan.

.

Anda suka ke kalau buat seks dalam kelajuan mendatar?

.

Kalau setakat 2-3 minit boleh terima lagi. Kalau 30 minit dengan tempo yang sama? Pasangan anda pun akan bosan!

.

Bila anda ubah-ubah kelajuan, pasangan anda akan jadi lebih ternanti-nanti apa yang bakal anda buat selepas ini.

.

Cara bagi perempuan banyak air ini memang akan buatkan pasangan anda tak senang duduk dan lebih terangsang!

.

Anda boleh mulakan secara perlahan, kemudian jolok sedalam yang boleh, makin laju dan kembali perlahan. Buat pasangan anda tertanya-tanya!

.

Baca Juga : 30 Posisi Seks Basic to Advance

 

.

5 cara tadi adalah cara bagi perempuan banyak air yang anda boleh cuba.

.

.

Tapi, ada juga keadaan dimana faraj wanita tak mampu menghasilkan pelincir yang mencukupi untuk aktiviti menjolok.

.

Walaupun fikiran dan badan pasangan anda dah betul-betul turned on, tapi dari segi pelincir yang keluar, masih tidak mencukupi.

.

Keadaan ini dikenali sebagai arousal nonconcordance.

.

Jangan risau. Ia benda biasa.

.

Menurut pakar pendidikan seks dan penulis, iaitu Emily Nagoski, Arousal nonconcordance” adalah keadaan dimana ketidaksepadanan berlaku diantara betapa teransangnya seseorang dengan bagaimana farajnya bertindak balas”.

.

.

Menurutnya lagi, keadaan ini adalah biasa dan hampir kesemua wanita pasti akan melalui keadaan ini.

.

Ada banyak faktor yang menyebabkan kekurangan pelincir ini:

  • Penggunaan hormon perancang kehamilan
  • Menyusu badan
  • Ubat-ubatan seperti antihistamines atau antidepressants
  • Merokok
  • Tidak minum air mencukupi

.

**Baca Juga : Pil Perancang – Anda Perlu Tahu Jenisnya & Cara Ambil Yang Betul Untuk Isteri

.

APA NAK BUAT KALAU PASANGAN ANDA SUSAH BASAH?

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Bagi Basah

.

Kalau dah bermacam cara bagi perempuan banyak air yang anda dah lakukan tapi tetap tak basah, anda boleh gunakan lube.

.

Lube ni istilah yang digunakan untuk pelincir.

.

.

Pelincir ini sangat membantu sebenarnya termasuklah kepada mereka yang memang dah basah sebabnya ia mampu buatkan seks anda lebih luarbiasa.

.

Setakat ini rasanya anda dah mula faham bahawa setiap wanita adalah berbeza apabila berbicara soal kesediaan untuk melakukan seks.

.

Ada yang memang dah terangsang tapi belum cukup basah.

.

Ada yang nak anda lebih fokuskan kepada cara bagi perempuan banyak air terlebih dahulu sebelum melakukan seks.

.

Diharapkan juga anda benar-benar faham bahawa foreplay adalah penting dan boleh menjadi satu cara bagi perempuan banyak air yang paling berkesan.

.

Cara Bagi Perempuan Banyak Air - Foreplay

.

Jangan sesekali fikir hanya dengan mencium dan menyentuh badan pasangan anda dah mencukupi.

.

Kalau anda masih fikir macam tuh, mohon baca semula perkongsian ini sekali lagi.

.

Mengikut penulis Love That Works : A Guide to Enduring Intimacy hasil karya Wendy Strgar, “Ada salah faham umum yang mana ramai menyangkakan wanita mudah basah sama seperti mudahnya zakar lelaki mengeras”.

wanita basah

.

Tambahnya lagi, sekalipun wanita dah mula basah, ia tak bermaksud yang mereka dah bersedia untuk dijolok.

.

Sekian sahaja untuk kali ini berkenaan cara bagi perempuan banyak air. Semoga bermanfaat!

.

 

 

 

 

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?

Your Cart