Asyik posisi seks sama jer.

.

Tak bosan ke?

.

Siapa yang tengah baca ni, asyik ulang-ulang posisi seks yang sama jer dengan pasangan, setiap kali melakukan hubungan seksual?

bosan posisi seks yang sama

.

Huhu.. kalau anda tak bosan sekalipun, anda kena hati-hati.

.

Risau pasangan anda yang rasa bosan dulu.

.

Menurut Vanessa Marin, seorang sex therapist berlesen di L.A,

.

Vaness Marin posisi seks

“Bila anda mula memperkenalkan sesuatu yang baru ke dalam bilik tidur, anda sedang menyediakan satu pengalaman yang lebih meransang dan pengakhiran yang lebih mantap.” 

.

Menurutnya lagi, otak pasangan anda sedang menikmati perkara baru ini dan terlibat secara sepenuhnya dengan kenikmatan dan kepuasan ini.

.

Tapi, macam mana nak mula? Haaa.. Sebab itu kali ni kami sediakan 30 posisi seks yang anda boleh cuba bersama-sama dengan pasangan anda dan hadirkan kelainan dalam hubungan seksual anda.

.

.

1. Corkscrew

posisi seks - corkscrew

Cara buat : Pasangan anda akan berada di hujung katil atau sofa, merehatkan badan secara mengiring, merapatkan paha dan anda akan “jolok” masuk dari belakang.

.

Kenapa : Bila paha pasangan anda rapat, ia akan memberikan lebih cengkaman buat anda sewaktu anda “mendayung”.

.

Lagi best : Pasangan anda boleh ikut sama rentak dayungan.

.

.

 

2. Face-off

posisi seks face off

Cara buat : Anda duduk diatas kerusi atau dihujung katil, pasangan anda akan duduk berhadapan dengan anda diatas riba anda.

.

Kenapa : Dalam posisi seks ini, anda dapat membiarkan pasangan anda mengawal sudut dan kedalaman jolokan anda. Bila buat sambil duduk ni, anda boleh bertahan lebih lama.

.

Lagi best : Tangan tu jangan duduk diam. Anda dan pasangan boleh bersama-sama sentuh badan satu sama lain untuk meningkatkan lagi feeling.

.

.

 

3. Doggy Style

 

posisi seks

Cara buat : Biarkan pasangan anda menonggeng. Anda pula akan berada di belakang pasangan anda.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan memberikan “tusukan” yang lebih kedalam dan lebih mudah untuk merangsang g-spot.

.

Lagi best : Sambil menjolok tu anda boleh main-main kelentit pasangan anda dengan jari. 

.

.

4. Pretzel Dip

 

Cara buat : Baringkan pasangan anda disisi kanannya dan follow sama macam dalam gambar diatas.

.

Kenapa : Dalam posisi seks ini, anda akan mampu untuk menjolok dengan lebih dalam sama seperti Doggy Style namun anda boleh mengekalkan eye contact.

.

Lagi best : Anda boleh menggentel kelentit pasangan anda.

.

.

5. Flatiron

 

posisi seks - flatiron

Cara buat : Tiarapkan pasangan anda dan pastikan kaki pasangan anda lurus berserta punggung sedikit dinaikkan.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan membuatkan zakar anda terasa lebih besar didalam faraj pasangan anda.

.

Lagi best : Jangan jolok terlalu dalam dan ambil nafas panjang untuk pastikan aksi yang lebih lama.

.

Baca juga : 20 Teknik FOREPLAY (Basic – Advanced) – Anda Suami & Isteri, Perlu Ambil Tahu.

.

.

6. G-Whiz

 

posisi seks - g whiz

 

Cara buat : Baringkan pasangan anda dan biarkan kaki pasangan anda di atas bahu anda.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan membuatkan faraj pasangan anda lebih sempit dan mudah untuk mensasarkan g-spot pasangan anda.

.
Lagi best : Anda boleh menjolok faraj pasangan anda dari sisi ke sisi atau dari atas ke bawah. Dengan cara ini, zakar anda akan berjaya menyentuh g-spot pasangan anda.

Gif Mens Formula

.

.

7. Cowgirl’s Helper

 

posisi seks - cowgirl

 

Cara buat : Anda biarkan pasangan anda berada diatas anda berhampiran dada anda. Kemudian pasangan anda akan gelongsor naik dan turun.

.

Anda pula perlu membantu pergerakan pasangan anda dengan memegang paha atau punggung pasangan anda.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan berikan kurang tekanan terhadap kaki pasangan anda dan menjadikan lebih mudah untuk pasangan anda kllimaks.

.

Bila anda dalam posisi dimana pasangan anda mendominasi, anda pun dapat mengawal klimaks anda.

.

Lagi best : Bantu pasangan anda untuk alternate diantara jolokan terlalu dalam dan biasa-biasa untuk memberikan rangsangan lebih terhadap faraj.

.

.

8. Wheelbarrow

 

posisi seks - wheelbarrow

 

Cara buat : Buat macam dalam gambar. Anda perlu pegang pinggang pasangan anda dan kaki pasangan anda perlulah grip pinggang anda.

.

Kenapa : Dengan cara ini, anda boleh berikan tusukan yang lebih mendalam ke dalam faraj pasangan anda.

.

Lagi best : Anda boleh biarkan pasangan anda rehatkan tangan mereka di meja atau hujung katil. 

.

.

9. Leap Frog

posisi seks - leap frog

 

Cara buat : Posisi seks ini adalah gaya lebih advance untuk doggy style. Ikut sebijik macam dalam gambar.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan berikan anda jolokan yang lebih dalam dan berikan pasangan anda peluang untuk berehat diatas bantal.

.

Lagi best : Biarkan pasangan anda menggentel kelentit mereka sendiri untuk lebih kepuasan.

.

.

10. Stand and Deliver

 

posisi seks - stand and deliver

 

Cara buat : Anda dan pasangan anda perlu berdiri dan biarkan pasangan anda membongkok ke depan seperti dalam gambar dan anda jolok pasangan anda dari belakang.

.

Kenapa : Bila pasangan anda membongkok, ia akan membuatkan faraj pasangan anda lebih ketat dan meningkatkan geseran zakar anda dan faraj pasangan anda.

.

Lagi best : Anda boleh menggentel kelentit pasangan anda atau anda boleh mengikat tangan pasangan anda dengan kain.

.

.

11. Magic Mountain

 

 

Cara buat : Anda dan pasangan duduk dan kaki sedikit membengkok. Cuba sesuaikan posisi masing-masing supaya zakar dan faraj bersentuhan.

.

Kenapa : Anda dan pasangan akan terasa connection yang lebih apabila dapat saling berpandangan.

.

Geselkan zakar anda di kelentit pasangan anda untuk menaikkan lagi suasana.

.

Lagi best : Anda boleh letakkan ais di dada anda dan ais yang mencair ni akan mengalir turun ke zakar anda. Memang akan lagi stim macam ni.

.

.

12. Cowgirl

 

 

Cara buat : Biarkan pasangan anda berada diatas anda berhampiran dengan dada anda. Kemudian, biarkan dia mengelongsor naik dan turun sepanjang badan anda.

.

Kenapa : Dengan membiarkan pasangan anda menjadi dominan dalam posisi seks ini, anda boleh mengawal klimaks anda.

.

Lagi best : Anda boleh biarkan pasangan anda mengangkang dengan lebih luas atau merapatkan lagi dengan badan anda.

.

.

13. Reverse Cowgirl

 

 

Cara buat : Biarkan pasangan anda dalam posisi seks sama seperti Cowgirl. Cumanya kali ni pasangan anda akan membelakangkan anda.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan membolehkan pasangan anda mengawal rentak dan menunjukkan anda rentak apa yang paling disukai pasangana nda.

.

Lagi best : Biarkan lutut pasangan anda berada didalam kaki anda.

.

.

14. Cowboy

 

 

Cara buat : Baringkan pasangan anda dan anda berada diatas dia.

.

Perlahan-lahan masukkan zakar anda kedalam faraj yang makin menyempit disebabkan oleh kaki pasangan anda yang separa tertutup.

.

Kenapa : Lebih ketat pasangan anda kepit, lebih sedap untuk anda menjolok.

.

Lagi best : Anda boleh meramas-ramas dada pasangan anda.

.

.

15. Ballet Dancer

 

 

Cara buat : Biarkan pasangan anda berdiri diatas satu kaki, hadap pasangan anda dan lingkarkan kaki pasangan anda di pinggang anda.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan memberikan anda masa yang berkualiti untuk saling berhadapan dan berhubung.

.

Lagi best : Naikkan kaki pasangan anda ke bahu anda untuk aksi menjolok yang lebih dalam.

.

Baca juga : Cara Goda Isteri – Buat Si Dia Tertarik & Dapatkan Seks! 

.

.

16. Missionary

 

 

Cara buat : Posisi seks ni rasanya kalau anda yang tak pernah ambil port akan tahu nak buat. Rujuk gambar diatas.

.

Kenapa : Posisi seks ini merupakan posisi seks yang paling simple tapi ia paling mudah untuk dilakukan.

 .

Lagi best : Ubah sudut kaki anda dan pasangan anda untuk kelainan.

.

.

17. Cross-Booty

 

 

Cara buat : Mula macam anda sedang melakukan missionary, cuma kali ni anda buat seperti dalam gambar diatas.

 .

Kenapa : Anda dapat buatkan pasangan anda dapat merasai badan anda dengan lebih lagi.

 .

Lagi best : Pasangan anda sudut yang unik untuk mengurut-urut belakang badan anda, punggung anda, atau kaki sewaktu anda sedang mendayun. Anda akan jadi lebih menggila.

.

.

18. The Caboose

 

 

Cara buat : Sewaktu anda sedang duduk diatas katil atau kerusi, rapatkan belakang badan pasangan anda dalam riba anda.

.

Kenapa : Pasangan anda tak dapat melihat anda jadi pasangan anda boleh lebihkan fantasi dalam aksi bersama.

.

Lagi best : Biarkan pasangan anda mengemut dan ketatkan kawasan punggung untuk buatkan zakar anda lebih menegang. 

.

.

19. Scoop Me Up

 

 

Cara buat : Anda dan pasangan akan sama-sama berbaring menghadap ke satu arah yang sama. Pasangan anda akan mengangkat lututnya sedikit tinggi dan anda pula akan menjolok dari belakang.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan membuatkan kulit anda dan pasangan bersentuhan dengan lebih banyak. Meningkatkan lagi rangsangan anda.

.

Lagi best : Anda boleh letakkan tangan anda di atas bahu pasangan anda untuk meningkatkan lagi kedalaman jolokan anda.

.

.

20. Reverse Scoop

 

 

Cara buat : Dari posisi missionary, pusingkan pasangan anda ke sisi dan biarkan pasangan anda menyokong badannya dengan menggunakan tangan.

.

Kenapa : Anda dan pasangan boleh mendapatkan nikmat sama seperti missionary tapi kali ni anda boleh bertentang mata dengan pasangan anda secara lebih dekat.

.

Lagi best : Lingkarkan kaki anda dan pasangan. 

.

.

21. Golden Arch

 

posisi seks - golden arch

 

Cara buat : Anda duduk dengan melunjurkan kaki dan pasangan anda akan duduk di atas anda dengan lutut sedikit membengkok.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan berikan anda dan pasangan view badan masing-masing. Pasangan anda juga akan mempunyai lebih control dari segi tempo, kedalaman dan sudut jolokan anda.

.

Lagi best : Gunakan tangan anda untuk menggentel kelentit pasangan anda. Biarkan pasangan anda lean back lebih lagi untuk merangsang g-spot.

.

.

22. The Seashell

 

posisi seks - the seashell

 

Cara buat : Baringkan pasangan anda dengan kedua-dua belah kakinya diangkat sehingga buku lalinya ke belakang kepala.

.

Anda pula akan menjolok pasangan anda sama seperti anda sedang melakukan missionary.

.

Kenapa : Tangan pasangan anda bebas dan boleh digunakan untuk lebih merangsang dirinya sendiri. 

.

Lagi best : Anda cuba jolok dari sudut yang lebih tinggi supaya zakar anda dapat menggentel kelentit pasangan anda atau dari sudut yang lebih rendah untuk merangsang g-spot pasangan anda. 

.

.

23. Butter Churner

 

posisi seks - butler churner

 

Cara buat : Baring dan gulungkan badan pasangan anda seperti didalam gambar.

.

Kenapa : Selain daripada eye contact, posisi seks ini juga mampu untuk membuatkan darah mengalir lancar ke kepala pasangan anda dan akan meningkatkan lagi ecstasy.

 .

Lagi best : Tuangkan chocolate syrup kedalam mulut pasangan anda untuk merangsang deria rasa pasangan anda. Pelik? Cuba dulu. 

.

Baca juga : 20 TEKNIK FOREPLAY – DAH KAHWIN KENA TAHU

.

.

24. The Chairman

 

posisi seks - the chairman

 

Cara buat : Duduk seperti dalam gambar.

.

Kenapa : Posisi seks ini akan menyentuh g-spot pasangan anda dan pasangan anda pula boleh bermain-main dengan kantung zakar anda.

.

Lagi best : Rapatkan lutut pasangan anda ke dada dia.

.

.

25. The Pinball Wizard

 

posisi seks - pinball wizard

 

Cara buat : Pegang pasangan anda seperti dalam gambar diatas.

.

Biarkan pasangan anda menyokong berat badannya dengan menggunakan bahu.

.

Anda pula menjolok dalam keadaan melutut. 

.

Kenapa : Ia membolehkan anda untuk merangsang kelentit pasangan anda dengan lebih efisien.

 .

Lagi best : Angkat sebelah kaki pasangan anda ke bahu anda untuk jolokan yang lebih dalam. 

.

.

26. Valedictorian

 

posisi seks - valedictorian

 

Cara buat : Sama macam missionary cumanya anda angkat kaki pasangan anda sehingga membentuk “V”.

.

Kenapa : Ini membolehkan body contact yang lebih baik dengan vulva. 

.

Lagi best : Minta pasangan anda untuk memegang buku lalinya untuk lebih stabil. 

.

.

27. Spork

 

posisi seks - spork

 

Cara buat : Baringkan pasangan anda dan angkat kaki kanan pasangan anda supaya anda boleh posisikan diri anda diantara kaki pasangan anda anda. 

.

Kenapa : Dari posisi seks ini, pasangan anda boleh merangsang kelentit dengan jari sementara anda menjolok pasangan anda.

.

.

28. Seated Wheelbarrow

 

posisi seks - seated wheelbarrow

 

Cara buat : Posisikan diri anda dan pasangan seperti dalam gambar diatas. 

.

Kenapa : Posisi seks ini akan berikan anda jolokan yang lebih dalam.

 .

Lagi best : Minta pasangan anda untuk mengemut supaya anda dan pasangan dapat sama-sama menikmati klimaks.

.

.

 29. Table Top

 

posisi seks - table top

 

Cara buat : Tak semestinya anda kena buat di meja.

.

Cara posisi yang sama tinggi dengan zakar anda pun dah boleh. 

.

Kenapa : Posisi seks ini akan berikan aksi yang lebih ganas tambah-tambah kalau tinggi anda dan pasangan jauh berbeza.

.

Lagi best : Letakkan kaki pasangan anda di dada anda betul-betul dihadapan bahu anda. Ini akan membolehkan pasangan anda untuk mengawal rentak. 

.

.

30. Champagne Room

 

posisi seks - champagne room

 

Cara buat : Pasangan anda duduk di atas anda tanpa berhadapan dengan anda.

.

Kenapa : Ia akan membantu pasangan anda untuk mengawal rentak dan kekuatan jolokan anda.

.

Lagi best : Cuba buat posisi seks ini di tangga atau di hujung taub mandi. 

.

Rasanya itu sahaja perkongsian untuk kali ni.

.

Dah boleh la anda cuba dengan pasangan anda.

 .

Ingat! Practice makes perfect!

 

 

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?