Shhh.. Jangan Bagitahu Isteri Anda 🤫

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Nak Romen dengan Tahan Lama + Zakar lebih Keras?
Khusus kepada anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan Sekejap ni

19 Ubat Kuat Terbaik 2020 – Review Kami Untuk Anda

Oleh J. Arman. Fakta perubatan disemak Oleh Dr. Roland Victor (MD)

Pernah terfikir untuk beli ubat kuat tapi tak sure ubat kuat lelaki ni berkesan ke tak?

.

Mungkin ada diantara anda yang mempunyai masalah berkaitan zakar atau nak tingkatkan prestasi dan sedang mencari ubat kuat yang sesuai.

 .

Tapi, bila tengok kat pasaran, ada banyak sangat!

.

Terus tak tahu nak pilih yang mana satu.

.

Bukan apa. Kalau tersalah pilih, ready lah untuk hadapi masalah berikut:

  • Zakar anda akan menjadi gelap
  • Zakar anda berisiko untuk dijangkiti kuman
  • Akan ada risiko terkena kanser zakar

.

Takut kan?

.

Penerangan Dr. Ismail Tambi (Pakar Sakit Tuan) tentang industri Ubat Kuat di Malaysia, ketika sesi FB Live Malam Jumaat di Facebook Page SuamiSihat.Com.My.

.

Sebab tu anda kena pastikan ubat kuat pilihan anda memenuhi kriteria berikut:

  • Lulus KKM
  • Tidak mengandungi bahan merbahaya
  • Bukan tiruan

.

Kalau anda rasa masih tak yakin dan ragu-ragu dengan ubat kuat mana yang patut anda dapatkan, anda jangan risau.

.

Dalam perkongsian kali ini kami akan berikan review 19 ubat kuat lelaki terbaik 2020 khas untuk anda!

.

Jom baca!

.

.

19. Berryjaga

.

.

Berryjaga merupakan produk ubat kuat tempatan yang fokus kepada:

  • Mengeraskan zakar
  • Mengatasi masalah zakar lemah dan lembik
  • Mengatasi masalah pancut awal
  • Menambah kepekatan air mani
  • Menjadikan zakar lebih panjang
  • Mengatasi masalah mati pucuk

.

Keunikan ubat kuat Berrryjaga adalah:

  • Dalam bentuk pil
  • Bahan-bahan yang digunakan diformulasi di Belanda
  • Diuji secara klinikal dan tidak mempunyai kesan sampingan
  • Mempunyai network ejen yang ramai di seluruh Malaysia (Mudah untuk COD)

.

Kekurangan Berryjaga:

  • Tiada kelulusan KKM (pada masa artikel ini ditulis). Mungkin masih dalam proses namun telah memiliki kelulusan ujian makmal sebanyak 3 kali. Dan makmal tersebut juga digunakan oleh KKM untuk menjalankan ujian produk-produk lain.
  • Walaubagaimanapun. untuk memastikan sesebuah supplement lelaki itu benar-benar berkesan & selamat digunakan, kelulusan KKM adalah satu kewajipan.

.

.

18. Puredhab

.

.

Puredhab pula merupakan salah satu daripada produk ubat kuat tempatan yang fokus kepada:

  • Meningkatkan ketebalan zakar
  • Membuang angin dari dalam zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Melancarkan proses membuang air kecil
  • Meningkatkan tenaga batin

.

Keunikan ubat kuat Puredhab ini:

  • Ubat sapuan luaran
  • Menggunakan minyak dhab asli tanpa campuran minyak lain
  • Memberikan kesan kekal terhadap zakar

.

Kekurangan Puredhab:

  • Tiada kelulusan KKM (ubat sapuan biasanya tak memerlukan KKM). Namun, pihak Puredhab dalam proses untuk dapatkannya.
  • Tiada ujian klinikal setakat ini. Baca di sini.

.

.

17. Titan Gel

.

.

Titan Gel merupakan ubat kuat yang menggabungkan teknologi sains dan bahan semulajadi untuk membantu dalam hal-hal berkaitan kesihatan seksual.

.

Fokus utama Titan Gel adalah:

  • Membesarkan zakar
  • Meningkatkan prestasi ketika di ranjang
  • Mengeratkan hubungan suami isteri

.

Keunikan Titan Gel:

  • Mengandungi Thistle yang turut melancarkan peredaran darah di bahagian pangkal paha.
  • Merangsang pengeluaran hormon testosterone
  • Merangsang kelenjar prostat untuk menggalakkan pengeluaran sperma
  • Membesarkan zakar secara semulajadi dengan bahan lichen.

.

Kekurangan Titan Gel:

  • Banyak produk tiruan di pasaran yang cuba meniru.
  • Tiada ujian klinikal bertulis yang membuktikan keberkesanan produk ini – terutamanya bab membesarkan zakar.
  • Tiada pendaftaran KKM (Setakat ini)

.

.

16. Kama-Max

.

.

Ubat kuat Kama Max merupakan sejenis supplemen yang fokus kepada:

  • Membesarkan zakar
  • Merawat saraf zakar yang rosak akibat melancap
  • Menjadikan anda mampu bertahan lebih lama di ranjang

.

Keunikan Kama Max:

  • Dalam bentuk cecair serum
  • Mudah meresap masuk kedalam zakar
  • Mempunyai kelulusan KKM

.

Kekurangan Kama Max:

  • Tiada kekurangan yang kritikal buat masa ini
  • Tiada ujian klinikal bertulis yang membuktikan keberkesanan produk ini.
  • Mustahil untuk membesarkan zakar melalui produk sapuan. Boleh baca di sini.

.

.

15. Long Run Lotion

.

.

Ubat kuat seterusnya pula fokus kepada:

  • Meningkatkan prestasi lelaki di ranjang
  • Mengeraskan zakar

.

Keunikan Long Run Lotion:

  • Dalam tiub kecil. Mudah dibawa ke mana-mana
  • Menggunakan herba semulajadi
  • Lulus KKM

Kekurangan Long Run Lotion:

  • Kuantiti kecil. 5ML sahaja. Namun, penggunaannya yang sedikit pada setiap penggunaan mungkin tidak memberi kesan besar (kecuali lah anda kerap beromen!).
  • Mengandungi ekstrak gambir & minyak belacak yang sebenarnya tiada bukti ujian klinikal keberkesanannya terhadap zakar.

.

.

14. Stimaxx Pro

.

.

Fokus Stimaxx Pro adalah ubat kuat lelaki kepada:

  • Membuatkan anda tahan lebih lama di ranjang
  • Meningkatkan nafsu syahwat
  • Menyihatkan kulit zakar
  • Memperbaiki aliran darah zakar
  • Merawat masalah pancut awal
  • Meningkatkan hormon testosterone

.

Keunikan Stimaxx Pro:

  • Dalam bentuk gel untuk sapuan luaran
  • Menggunakan 100% bahan semulajadi
  • Fokus dalam merawat masalah zakar sensitif dan mudah geli
  • Lulus KKM

.

Kekurangan Stimaxx Pro:

  • Tak sesuai untuk sex oral
  • Perlu baca arahan dengan teliti untuk dapatkan kesan terbaik
  • Hormone testosterone sebenarnya tidak boleh ditingkatkan daripada sapuan luar.

.

.

13. Gambir Emas Ginseng

.

.

Gambir Emas Ginseng pada suatu masa dahulu lebih dikenali sebagai Gambir Emas merupakan ubat kuat yang fokus kepada:

  • Membesarkan zakar
  • Mengeraskan zakar
  • Menjadikan zakar lebih panjang
  • Memberikan lebih ketahanan supaya anda mampu tahan lebih lama di ranjang

.

Keunikan produk berasaskan Gambir Sarawak ini adalah:

  • Diadun dari ekstrak ginseng dan herba-herba terpilih
  • Merupakan sel sapuan luaran
  • Bahan-bahan yang digunakan adalah halal
  • Lulus KKM

Kekurangan Gambir Emas Ginseng:

  • Perlu dibasuh terlebih dahulu sebelum anda melakukan oral
  • Tiada lagi bukti klinikal bertulis yang membuktikan ekstrak gambir baik untuk kesihatan seksual.

Boleh baca selepas ini: Gambir Sarawak – Dari Segi Prestasi Seks & Kesihatan, Berkesan Ke?

.

.

12. Rambo Spray

.

.

Fokus utama Rambo Spray adalah:

  • Membantu memulihkan masalah pancut awal atau premature ejaculation
  • Memulihkan masalah zakar sensitif
  • Membantu anda tahan lebih lama di ranjang
  • Meningkatkan kekerasan zakar

.

Keunikan supplement lelaki ni Rambo Spray:

  • Tak perlu sapu. Tak perlu telan. Spray jer.
  • Water based. Cepat meresap kedalam zakar.
  • Berbau wangi
  • Tidak bahaya diguna secara kerap kerana 100% bahan asli

.

Kekurangan Rambo Spray:

  • Perlu spray sekali lagi jika lebih dari 15 minit anda melakukan foreplay.
  • Belum lagi memiliki mana-mana ujian klinikal yang membuktikan keberkesanannya.

.

.

11. Hardrun

.

.

Ubat kuat seterusnya pula fokus kepada:

  • Mengatasi masalah zakar lembik
  • Meningkatkan nafsu syahwat
  • Masalah cepat pancut
  • Mengatasi masalah air mani sedikit

.

Keunikan ubat kuat Hardrun:

  • Menggunakan 100% pati tumbuhan semulajadi
  • Dikilang dengan kawalan bertaraf kualiti GMP

.

Kekurangan ubat kuat Hardrun:

  • Perlu diambil 3 jam sebelum bersama untuk memastikan penyerapan herba.
  • Belum ada kelulusan KKM

.

.

10. GE Performance Oil

.

.

Fokus ubat kuat GE Performance Oil adalah kepada:

  • Melancarkan aliran darah dalam zakar
  • Menghalang urat daripada masuk angin
  • Memaksimumkan ereksi
  • Menguatkan otot zakar

.

.

Keunikan GE Performance Oil adalah:

  • Gabungan minyak belacak, lintah dan dhab
  • 5 minit sahaja untuk menyapu dan mengurut menggunakan minyak ini

.

Kekurangan GE Performance Oil adalah:

  • Tiada kekurangan ketara setakat ini. Mungkin dalam bentuk minyak membuatkan anda tidak berapa selesa.
  • Tiada lagi ujian klinikal & saintifik yang menyatakan ekstrak gambir bagus untuk kesihatan seks lelaki.

.

.

9. Candy B+

.

.

Candy B+ merupakan diantara ubat kuat lelaki yang agak popular dan fokus kepada:

  • Masalah lemah tenaga batin
  • Alat kelamin lemah
  • Masalah pancut awal
  • Masalah zakar sensitif

.

Keunikan ubat kuat Candy B+ adalah:

  • Dikatakan menggunakan teknologi dari USA – NanoCellTech Processing Technology
  • Ramuan herba terpilih timur dan barat
  • Berperisa oren
  • Dalam bentuk gula-gula

.

Kekurangan Candy B+ pula adalah:

  • Harga yang agak mahal disebabkan ia adalah produk luar negara
  • Banyak yang tiruan dalam pasaran
  • Dikatakan mengandungi bahan terlarang iaitu Tadalafil.

Boleh baca di sini untuk tahu Bahaya Candy B+.

.

.

.

8. Vimax

.

.

Vimax merupakan satu lagi ubat kuat dari luar negara yang fokus kepada:

  • Melancarkan aliran darah zakar
  • Meningkatkan ereksi zakar
  • Meningkatkan nafsu syahwat

.

Keunikan Vimax adalah:

  • Menggunakan 7 bahan semulajadi aktif
  • Lebih dari 10 tahun dalam pasaran

.

Kekurangan Vimax:

  • Mengambil masa yang lama untuk nampak kesan
  • Tidak mengandungi L-Arginine yang merupakan bahan aktif yang ada dalam produk-produk pesaing
  • Pada tahun 2015, FDA telah mengeluarkan larangan penggunaan produk ini kerana ia mengandungi tadalafil yang mampu membahayakan jantung & buah pinggang.

.

Baca juga :  Ubat Mati Pucuk – Ini Rawatan Sebenar Jika Anda Mengalami ED

.

.

7. LGB Oil

.

.

LGB Oil merupakan produk berasaskan pracampuran minyak lintah & belacak yang berfokuskan kepada:

  • Pancut awal
  • Masalah tak tahan lama
  • Masalah zakar layu dan tak berurat
  • Tak mampu kekalkan kekerasan

.

Keunikan LGB Oil adalah:

  • Merawat masalah urat zakar bersimpul
  • Membesarkan tisu di sekeliling zakar
  • Turut merawat masalah kencing tidak lawas

.

Kekurangan LGB Oil: 

  • Dalam bentuk minyak yang mungkin akan menimbulkan ketidakselesaan
  • Masih lagi tiada bukti klinikal yang menyatakan ekstrak minyak belacak & lintah boleh menguatkan kesihatan seksual.

.

6. Khalifah-T

.

.

Merupakan hasil kajian saintifik Dr. Azlan yang fokus kepada:

  • Menghasilkan sperma yang lebih aktif
  • Meningkatkan kualiti sperma

.

Keunikan Khalifah-T adalah:

  • Dalam bentuk minuman – teh
  • 100% formulasi herba semulajadi
  • Dihasilkan oleh saintis tempatan, Dr. Azlan yang juga merupakan pakar toksiologi yang dipercayai.

.

Kekurangan Khalifah-T:

  • Tiada kekurangan jelas yang ketara buat masa ini.
  • Tiada pendaftaran KKM lagi setakat ini.

 

 

.

.

  1. M-Prolabs Alpha Capsule

.

.

Alpha Capsule merupakan produk tempatan yang fokus kepada:

  • Meningkatkan tenaga dan stamina
  • Meningkatkan sistem peredaran darah dan imunisasi badan
  • Meingkatkan kekuatan tulang dan otot

.

Keunikan Alpha Capsule adalah:

  • Menggunakan herba tradisional
  • Mempunyai kelulusan KKM
  • Dalam bentuk kapsul yang boleh terus ditelan

.

Kekurangan produk ini:

  • Tidak fokus kepada kesihatan seksual secara spesifik. Lebih kepada kesihatan secara menyeluruh

.

.

4. X Stive Men

.

.

X Stive Men merupakan jenis ubat kuat lelaki yang dikatakan dari USA, berfokuskan kepada:

  • Memberikan tenaga
  • Meningkatkan kualiti air mani
  • Membesarkan zakar

.

Keunikan X Stive Men adalah:

  • Boleh diambil oleh mereka yang mengalami masalah kencing manis dan sakit jantung
  • Sebiji kapsul mampu bertahan selama 3 hari
  • Menggunakan teknologi penguraian ion

.

Kekurangan produk ini adalah:

  • Dikatakan ia telah diberhentikan pengeluarannya tanpa sebab yang jelas
  • Banyak terdapat yang tiruan di pasaran
  • Tidak berdaftra dengan FDA – terlalu banyak overclaim dalam pemasarannya.

.

.

3. Hammer of Thor

.

.

Produk ubat kuat seterusnya pula adalah Hammer of Thor yang fokus kepada:

  • Membesarkan zakar
  • Memanjangkan zakar
  • Mengelakkan zakar lembik

Keunikan Hammer of Thor:

  • Bahan yang mampu meningkatkan kadar ereksi dengan segera
  • Ekstrak daripada cengkerang tiram yang meningkatkan tempoh anda di ranjang

.

Kekurangan Hammer of Thor:

  • Banyak kes yang menyebabkan zakar kekal keras dalam tempoh masa yang sangat lama walaupun dah pancut beberapa kali. 
  • Belum mendapat kelulusan KKM.
  • Banyak website dan juga produk tiruan

.

.

2. Hickel Candy

.

.

Hickel Candy merupakan produk ubat kuat dari UK yang fokus kepada:

  • Menambah tenaga seksual
  • Meningkatkan nafsu syahwat

.

Keunikan Hickel Candy adalah:

  • Dalam bentuk gula-gula
  • Turut membantu dalam penjagaan buah pinggang
  • Membantu dalam penjagaan kelenjar prostat

.

Kekurangan Hickel Candy:

  • Ia dikatakan mengandungi bahan terlarang
  • Tiada kelulusan KKM

.

.

1. Xgene Royale

.

.

Macam biasa, we save the best for the last. 

.

Xgene Royale merupakan ubat kuat tongkat ali yang diformulasikan oleh Dr. Ismail Tambi yang merupakan pakar sakit tuan tempatan.

.

Fokus utama Xgene Royale adalah:

  • Mengatasi masalah zakar yang disebabkan oleh tabiat melancap
  • Meningkatkan prestasi di ranjang
  • Mengatasi masalah zakar lembik
  • Mengatasi masalah zakar kontot dan gelap
  • Membaiki aliran darah dalam zakar

.

Keunikan ubat kuat Xgene Royale adalah:

  • Menggunakan herba tradisional
  • Telah disahkan halal oleh JAKIM walaupun sekadar krim sapuan
  • Lulus ujian daripada Pusat Racun Negara
  • Boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai masalah
    • Kencing manis
    • Sakit jantung
    • Darah tinggi
    • Mati pucuk
    • Paras kolestrol tinggi

.

Kekurangan Xgene Royale:

  • Tidak sesuai bagi mereka yang lebih gemarkan ubat kuat jenis consumable kerana Xgene Royale merupakan ubat kuat jenis gel sapuan

.

Nak tahu lebih lanjut tentang Xgene Royale?

.

Klik: Xgene Royale formulasi Dr. Ismail Tambi

.

.

==============

BONUS

.

1. Men’s Formula Biotropics

Ini memang pilihan admin.

.

Kalau dah alang-alang ambil Xgene Royale yang disyorkan Dr. Ismail Tambi tu, why not ambil sekali dengan Men’s Formula ni?

.

Untuk maklumat, Men’s Formula ni pun diformulasikan oleh Dr. Ismail – dengan kerjasama saintis daripada Biotropics Malaysia Berhad.

.

Biotropics Men’s Formula diformulasikan daripada 6 tumbuhan herba yang telah menjalani ujian klinikal, dipilih daripada seluruh pelusuk dunia – terbukti dapat membantu meningkatkan kesihatan seksual lelaki.

.

Dimantapkan lagi dengan teknologi Physta® Tongkat Ali – Teknologi ini dipatentkan melalui kerjasama Kerajaan Malaysia dengan M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology – USA).

.

Memang berfocuskan untuk Ereksi (ketegangan), Libido (nafsu seksual), dan stamina harian.

.

Ianya terbukti selamat, ubat kuat yang diluluskan KKM, mempunyai sijil Halal JAKIM, serta paling best, ianya mempunyai pengiktirafan daripada FDA.

 

.

Sekian sahaja review kami untuk anda berkenaan ubat kuat terbaik 2020.

.

Diharapkan dengan review daripada kami ini anda akan mendapat gambaran dan mampu membuat perbandingan yang sewajarnya.

.

Ingat! Pastikan anda dapatkan ubat kuat yang diiktiraf KKM dan original sahaja!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DISCLAIMER / PENAFIAN

  • Artikel ini ditulis perdasarkan pendapat peribadi penulis dan tidak mewakili pendapat organisasi secara menyeluruh.
  • Penulisan ini juga bukanlah untuk mempromosikan atau memburuk-burukkan produk tertentu. Sebaliknya hanyalah sebagai panduan dan penambahan ilmu para Suami di Malaysia untuk lebih peka akan kesihatan tubuh mereka.
  • Kami tidak bertanggungjawab keatas sebarang kesilapan penulisan atau fakta.
  • Jika ada pihak yang memerlukan sebarang pembetulan fakta & penambahan, sila emailkan ke marketing@suamisihat.com. Kami akan membuat pembetulan dengan segera.
  • Kami bukan berniat untuk memburukkan sebarang produk ataupun servis, sebaliknya ingin memberikan fakta yang tepat & absah secara professional sejajar dengan keperluan suami di Malaysia masa kini.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

Que Segak

Self-proclaimed jejaka macho yang suka menulis dan berkongsi informasi bermanfaat supaya semua lelaki berjaya kekalkan "kejantanan"!