Bagi isteri, biasanya cara goda suami bukanlah perkara yang merumitkan.

.

Sebabnya lelaki ni mudah sangat terangsang. Hahaha

.

Namun, anda tetap perlu ingat yang lelaki ni mudah juga nak tergoda dengan wanita lain.

.

Goda Suami

.

Jadi, anda kena pastikan anda tahu cara nak goda suami yang paling berkesan terhadap suami anda.

.

Antara perkara yang paling anda perlu beri penekanan adalah teknik goda suami di ranjang.

.

Berdasarkan carian di Google, ramai wanita yang search “wattpad goda suami” sebagai salah satu cara untuk mereka mendapatkan tips goda suami.

.

Goda Suami

.

Jadi, kami boleh simpulkan disini bahawa anda sendiri sebenarnya dah tahu banyak perkara berkenaan cara goda ini sebenarnya kan?

.

Disebabkan itulah kami akan kongsikan anda cara goda suami dari sudut pandang yang agak berlainan dengan mengetahui kecenderungan seksual lelaki.

.

Jom baca!

.

.

Persepsi Berkenaan Kecenderungan Seksual Lelaki

.

Goda Suami

.

Terlalu banyak sangat pandangan stereotaip berkenaan lelaki apabila berbicara soal seks.

.

Kebanyakannya mengatakan bahawa lelaki ini adalah sex-obsessed machine.

.

Anda sendiri pun selalu sangat nampak dalam buku, rancangan TV, dan movies yang menunjukkan lelaki ni dalam kepalanya selalu fikir pasal seks.

.

Manakala perempuan pula lebih kepada romance.

.

Tapi betul ke sebenarnya semua ini dan apa sebenarnya yang kita tahu berkenaan kecenderungan seksual lelaki?

.

Baca Juga : Tudung Seks – Kajian Mengapa Lelaki Malaysia, Fetish Kepada Tudung Wanita Melayu

.

.

Stereotaip Berkenaan Kecenderungan Seksual Lelaki

.

Goda Suami

.

Dalam banyak-banyak stereotaip berkenaan lelaki, yang mana satu yang betul sebenarnya?

.

Apa pula yang boleh digunakan oleh anda sebagai cara goda suami?

.

Jom baca mitos paling popular berkenaan seks dan lelaki serta cara untuk anda manipulasinya.

.

.

1. Lelaki Fikir Pasal Seks Setiap Masa

.

.

Sebuah kajian terkini yang dijalankan di Ohio State University terhadap 200 orang pelajar menunjukkan mereka memikirkan soal seks hampir setiap 7 saat.

.

Kalau anda buat kiraan kasar, ia bermaksud lelaki berfikir soal seks sebanyak 8000 kali dalam tempoh 16 jam (waktu berjaga)!

.

Lelaki muda didalam kajian ini juga menunjukkan bahawa mereka memikirkan soal seks sekurang-kurangnya 19 kali dalam sehari secara purata.

.

Manakala bagi wanita pula, mereka memikirkan soal seks sekitar 10 kali dalam sehari.

.

Sebenarnya bukan soal seks sahaja yang terlalu difikirkan oleh lelaki.

.

Bab tidur, makan, riadah dan games juga sentiasa bermain dalam fikiran lelaki.

.

.

Ia juga berkemungkinan besar lelaki yang lebih banyak berfikir soal seks akan jadi lebih mudah untuk bercakap berkenaannya.

.

Menurut Terri Fisher, penulis utama didalam kajian ini mengatakan mereka yang selesa dan senang menjawab berkenaan seks didalam kajian ini merupakan mereka yang lebih kerap berfikir tentangnya.

.

Jadi, tak sukar untuk goda suami anda sebenarnya kerana dalam sehari, mereka memang asyik fikirkan tentang seks.

.

Apa yang anda boleh lakukan adalah kenalpasti apa yang mampu trigger suami anda seperti:

  • Berpakaian yang sedikit daring
  • Bercakap manja dengannya
  • Mengusik bahagian sensitif suami untuk mengghairahkannya

.

Baca Juga : 30 Jenis Ciuman – Anda Suami Isteri Perlu Mahir Cium Bibir, French Kiss, & lain-lain

.

..

2. Lelaki Beronani Lebih Daripada Wanita

.

..

Dalam kajian yang dilakukan pada tahun 2009 terhadap 600 responden di Guangzhou, China pula mendapati 48.8% wanita dan 68.7% wanita pernah beronani.

.

Kajian tersebut juga mendapati bahawa masih ramai yang mempunyai tanggapan negatif terhadap mereka yang beronani.

.

Hal ini lebih jelas dan ketara dalam kalangan wanita kerana mereka berasakan perkara ini sangat negatif.

.

Daripada anda biarkan suami anda beronani yang mana akan memberikan kesan terhadap kesihatan seksual dan kesihatan zakarnya, anda boleh lakukan seks oral seperti:

  • Handjob
  • Blowjob

.

Dua cara tersebut mampu untuk membuatkan suami anda berhenti daripada melakukan tabiat beronani.

.

Ia juga akan menjadi salah satu daripada cara goda suami terbaik untuk anda.

.

.

3. Lelaki Mengambil Masa 2 ke 7 Minit Untuk Orgasm

.

.

Dua orang pengkaji seks iaitu Masters dan juga Johnson, mengetengahkan Four-Phase Model untuk memahami kitaran respon seksual:

  • Excitement
  • Plateau
  • Orgasm
  • Resolution

.

Mereka mengatakan bahawa kedua-dua lelaki dan wanita akan melalui fasa ini sewaktu mereka melakukan aktiviti seksual.

.

Untuk mengetahui berapa lama tempoh masa yang diperlukan untuk orgasm sebenarnya agak susah kerana fasa excitement dan plateau biasanya akan berlaku beberapa minit atau jam sebelum individu tersebut klimaks.

.

Jadi, anda boleh lihat setiap kali anda bersama dengan suami, berapa lama masa yang diambil oleh suami anda untuk klimaks.

.

Kemudian, tunggu sehingga masa tersebut untuk anda berikan “penyudah” terbaik buat suami anda.

.

Sebagai contoh, jika suami anda sedang menjolok faraj anda, pada masa yang anda rasakan suami anda hampir pancut, anda boleh mengemut dengan lebih kuat untuk memberikan suami anda sensasi yang lebih berbeza.

.

.

4. Lelaki Lebih Terbuka Terhadap Seks Kasual

.

Goda Suami

.

Satu kajian yang dilakukan pada tahun 2015 mengatakan bahawa lelaki adalah lebih terbuka berbanding wanita untuk terlibat dalam seks kasual.

.

Maksud seks kasual adalah hampir sama dengan seks bebas atau seks rambang.

.

Dalam kajian tersebut, 6 lelaki dan 8 wanita ditugaskan untuk menghampiri 162 lelaki dan 119 wanita di kelab malam atau di kampus kolej.

.

Mereka kemudiannya mengajak untuk melakukan seks kasual dan lebih ramai lelaki yang tanpa segan silu dan dengan mudahnya menerima ajakan tersebut.

.

Namun, dalam bahagian kedua kajian tersebut pula mendapati wanita juga mudah untuk menerima ajakan tersebut apabila berada dalam situasi yang persekitaran yang lebih selamat.

.

Jadi, sebelum ada orang lain menggoda suami anda, belajarlah untuk goda suami sendiri.

.

Baca Juga : Seks Bebas – Ini Penyakit yang Anda boleh Dapat Hasil Seks Rambang

.

Goda Suami

.

Ia jelas disini bahawa lelaki sangat mudah untuk menerima ajakan daripada orang lain selain anda.

.

Anda juga perlu sedar bahawa wanita juga tidak sekuat mana dengan ajakan daripada orang lain.

.

Masing-masing punyai nafsu jadi belajarlah untuk setia.

.

Jika anda yakin dengan diri anda dan tidak terlalu yakin terhadap suami anda, jangan pula jadikan dapatan kajian ini sebagai punca untuk menjadi semakin tidak yakin.

.

Belajar cara goda suami di katil supaya suami anda tidak akan pandang wanita lain.

.

Sebenarnya dapatan daripada kedua-dua bahagian kajian ini jelas menunjukkan bahawa faktor budaya dan norma sosial akan memberikan kesan terhadap bagaimana lelaki dan wanita respons terhadapnya.

.

.

5. Sex Drive dan Otak

.

.

Sex drive biasanya lebih mudah dikaitkan dengan libido.

.

Biasanya sex drive atau keinginan seksual mudah untuk diukur dengan paras libido.

.

Sebagai contoh, kurang keinginan seksual bermaksud kurang libido.

.

Libido bagi orang lelaki biasanya berada didalam dua bahagian didalam otak iaitu:

  • Cerebral cortex
  • Limbic system

.

Bahagian otak ini adalah sangat penting terhadap keinginan dan persembahan seksual lelaki.

.

Ia sangat penting dan lelaki sangat mudah untuk mengalami orgasm hanya dengan berfikir atau bermimpi berkenaan hal-hal berkaitan hubungan seksual.

.

.

Cerebral cortex merupakan bahagian berwarna kelabu yang memenuhi bahagian luar otak.

.

Ia merupakan bahagian otak yang bertanggungjawab untuk fungsi yang lebih kritikal seperti merancang dan berfikir.

.

Ia termasuk juga dengan berfikir soal seks.

.

Apabila anda terangsang, isyarat daripada cerebral cortex akan berinteraksi dengan bahagian lain pada otak dan saraf.

.

Urat saraf tersebut akan mempercepatkan kadar denyutan jantung dan juga aliran darah kedalam bahagian alat kelamin.

.

Ia juga memberikan isyarat yang menyebabkan ereksi berlaku.

.

Goda Suami

.

Limbic system pula melibatkan beberapa bahagian didalam otak:

  • Hippocampus
  • Hypothalamus
  • Amygdala

.

Berdasarkan kajian yang dilakukan di Emory University, ia mengatakan bahawa dengan melihat gambar yang menghairahkan mampu untuk meningkatkan aktiviti pada bahagian amygdalae bagi lelaki.

.

Jadi, anda boleh jadikan diri anda kelihatan lebih seksi dan mengghairahkan sebagai cara goda suami untuk bersama.

.

.

Rasanya sekian sahaja tips goda suami ke ranjang yang anda perlu tahu.

.

Apa yang kami cuba sampaikan adalah tips goda suami dari sisi lain yang lebih fokus kepada bahagian psikologi lelaki.

.

Jika anda berjaya menguasai pemikiran suami anda, memang takkan ada masalah untuk anda menggoda suami anda lagi selepas ini. Semoga bermanfaat!

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

Your Cart