Tengah syok scroll Facebook, terlintas pula iklan minyak belacak.

.

Klik nak tahu benda apa, tapi terus sraight ke Whatsapp seller.

.

“Haih. Malas lah macam ni. Aku nak tahu info jer dulu.”

.

Minyak Belacak

.

Terus cari kat Google tapi hampeh sebab semuanya menjual.

.

Susah nak cari info kan?

.

Kami faham perasaan anda sebab kami sendiri pernah melaluinya.

.

Sebab itulah kali ini kami nak kongsikan dengan anda berkenaan minyak belacak dan review ikhlas kami untuk 7 produk minyak belacak terbaik 2020.

.

Jom baca!

.

.

Apa Itu Minyak Belacak?

.

Minyak Belacak

.

Ia merupakan minyak daripada ikan belacak.

.

Minyak ikan belacak ini telah menjadi amalan kuno rantau Asia dan hampir seluruh dunia.

.

Amalan mengurut zakar dengan minyak ini untuk lelaki ini sama dengan amalan mengurut zakar dengan minyak yang diproses daripada binatang lain yang berbentuk seperti zakar.

.

Antaranya ialah:

  • Ular
  • Belut
  • Ikan linang

.

Ia juga turut boleh dilakukan dengan binatang yang boleh mengembang seperti:

  • Ikan belacak
  • Dhab
  • Lintah

.

.

Review 7 Produk Minyak Belacak Terbaik

.

Sebelum itu, kami nak cakap siap-siap yang kami tak berapa menggalakkan penggunaan minyak belacak sebenarnya.

.

Bukan apa, buat masa ini belum ada bukti kajian klinikal seperti yang bakal kami kongsikan dengan anda di akhir artikel nanti.

.

Apapun, jom baca dulu review 7 produk minyak belacak paling popular dalam pasaran.

.

1. Minyak Belacak Original Warisan

.

Minyak Belacak

.

Produk ini merupakan minyak yang boleh digunakan oleh lelaki ataupun wanita.

.

Biasanya kalau dengar minyak belacak, ramai yang menganggapnya hanya untuk lelaki sahaja.

.

Namun, khasiat yang ada pada produk ini boleh menjadi alternatif rawatan bagi mereka yang ingin tingkatkan keyakinan diri dengan menjadikan aset mereka lebih baik selain mampu memberikan kepuasan seksual yang lebih luarbiasa.

.

Manfaat untuk lelaki:

  • Membesarkan dan memanjangkan zakar
  • Menguatkan urat zakar
  • Memulihkan dan menyegarkan kulit zakar

.

Manfaat untuk wanita:

  • Membesarkan payudara dan punggung
  • Memantapkan aset wanita
  • Menegangkan aset wanita

.

Berapa Titik Minyak Belacak Warisan?

.

.

Berapa titik tu bergantung kepada saiz aset anda.

.

Kalau terlebih besar, mesti kena banyak lagi kan?

.

Cara guna minyak belacak ini adalah dengan menggunakannya 2 kali sehari selepas mandi iaitu sekali pada sebelah pagi dan sekali pada sebelah malam.

.

Baca Juga : Ubat Keraskan Zakar (Review 2020) – Brand Mana yang Anda Patut Beli?

.

.

2. Minyak Belacak Platinum Original

.

.

Produk seterusnya dalam senarai review kami adalah produk keluaran Platinum Original.

.

Ia menggunakan pati minyak ikan belacak 100% dan merupakan produk homemade.

.

Harganya bukanlah dalam kategori termurah namun ia menjadi pilihan kerana kesannya yang lebih menyeluruh.

.

Antara manfaat yang diberikan oleh produk ini bagi lelaki adalah:

  • Menambah saiz zakar
  • Mengatasi masalah ejakulasi pramatang

.

Manfaatnya bagi wanita pula adalah:

  • Membesarkan payudara
  • Menjadikan payudara lebih anjal
  • Mengelakkan punggung dari jatuh

.

Cara penggunaan minyak belacak ini adalah sebanyak 2 kali sehari selepas mandi.

.

.

3. Minyak Belacak Tuan Syeikh

.

.

Merupakan diantara produk yang agak popular dalam kategori ini kerana mereka tampil dengan banyak video marketing dan perkongsian yang baik.

.

Hal ini sedikit sebanyak meningkatkan trust pengguna terhadap produk.

.

Dari segi support juga agak laju dan segala pertanyaan akan dijawab dengan segera jika anda mendapatkannya daripada website rasmi.

.

Ditambah pula dengan harga kombo dan free gift yang berbagai, ia menjadikan produk ini lebih mendapat sambutan selain manfaatnya terhadap kesihatan seksual.

.

Antara manfaat yang anda akan perolehi menerusi produk ini adalah:

  • Menambah saiz zakar
  • Mengatasi masalah ejakulasi pramatang
  • Membuang angin dari urat zakar

.

.

4. Minyak Belacak Plus

.

Minyak Belacak

.

Produk ini agak kurang info yang kami berjaya terima namun menjadi diantara minyak belacak popular dalam pasaran.

.

Mungkin kerana harganya yang lebih murah berbanding produk lain membuatkan ia lebih menjadi pilihan.

.

Kebanyakan seller yang menjual produk ini biasanya mendapat 100% positive feedback dan ia sekaligus meningkatkan lagi kepercayaan pengguna.

.

Produk ini digunakan untuk meningkatkan kesihatan dan persembahan seksual lelaki.

.

Selain daripada menjadikan zakar anda lebih besar, ia juga membantu melancarkan pembuangan air kecil.

.

.

5. Minyak Ekstrak Belacak Original

.

.

Produk ini merupakan keluaran HerbHouse Johor dan sesuai digunakan buat lelaki dan juga wanita.

.

Produk ini membantu mengatasi masalah punggung yang jatuh dan menggelebeh untuk wanita.

.

Ia juga membantu untuk mengatasi masalah zakar yang mudah pancut awal dan bersaiz kecil.

.

Bahan yang digunakan adalah:

  • Minyak pati ikan belacak
  • Umbut kelapa
  • Pinang muda
  • Campuran pelbagai jenis bunga
  • Campuran herba terpilih

.

Ia juga boleh digunakan sebagai pelincir ketika bersama dengan pasangan.

.

.

6. Pati Belacak Jantan Tradisional

.

Minyak Belacak

.

Info berkenaan pengeluar produk ini juga tak banyak yang kami temukan.

.

Apa yang pasti, ia merupakan diantara produk yang popular dalam kalangan pengguna.

.

Namun, khasiat produk ini memang tak dapat dinafikan berdasarkan testimoni yang diberikan pengguna.

.

Manfaatnya kepada kaum lelaki adalah:

  • Membesarkan saiz batang zakar.
  • Membesarkan saiz kepala zakar.
  • Memanjangkan saiz batang zakar.
  • Menambah kekerasan batang zakar.
  • Mempercepatkan zakar mengeras.
  • Mencegah pancutan pra-matang.
  • Mencegah gejala ‘cepat layu’.
  • Melambat pancutan air mani.
  • Zakar tetap keras selepas pancutan.

.

Cara urut minyak belacak ini adalah dengan melumurkan minyak ke seluruh zakar dan mengurutnya ke atas atau ke depan.

.

Waktu dan kekerapan adalah bergantung kepada anda.

.

.

7. Minyak Belacak Tok Ayah

.

.

Produk ini menggunakan ramuan tradisi turun-temurun dan terbukti berkesan dalam membantu meningkatkan kesihatan seksual lelaki.

.

Hasilnya, ramai lelaki dan juga pasangan mereka dapat menikmati semula keseronokan bersama di ranjang.

.

Bahan utama dalam Minyak Belacak Tok Ayah adalah:

  • Pati minyak lintah
  • Belut
  • Minyak jarak
  • Akar kayu terpilih
  • Herba terpilih

.

Khasiat yang ditawarkan oleh produk ini adalah:

  • Menjadikan zakar lebih kuat
  • Meningkatkan tenaga
  • Membuatkan zakar mampu tahan lama
  • Menjadikan zakar lebih berurat dan berotot

.

Minyak Belacak

.

Cara penggunaannya adalah ia perlu digoncang terlebih dahulu sehingga sebati menjadi putih.

.

Kemudian, sapukan minyak di bahagian zakar sebelah atas, bawah, kiri dan kanan.

.

Anda perlu mengurutnya sehingga minyak terasa agak kering.

.

Lakukan sebanyak 2 kali sehari siang dan malam serta urutan perlulah sekitar 2-5 minit untuk setiap sesi.

.

Baca Juga : Urut Batin – Ini Cerita Pengalaman Saya, Review Jujur, Lokasi & Baik Buruknya

.

.

Review Kami Berkenaan Minyak & Pati Belacak

.

.

Kalau anda tanya pendapat jujur kami, kami akan katakan anda boleh untuk menggunakan segala minyak ini atas risiko anda sendiri.

.

Ada beberapa sebab kenapa kami kata begitu dan antaranya ialah:

.

a) Tiada bukti kajian klinikal

.

Minyak Belacak

.

Setakat hari ini, belum ada lagi bukti kajian klinikal yang mengatakan bahan ini mampu untuk memberikan kesan terhadap zakar.

.

Kajian yang dilakukan setakat ini terhadap minyak belacak terbukti hanya mampu untuk:

  • Menurunkan paras LDL-cholestrol
  • Mengelakkan colorectal cancer
  • Membantu tumbesaran kandungan bagi ibu hamil

.

Kajian lain pula menunjukkan hanya bahan berikut sahaja mampu memberikan kesan terhadap kesihatan seksual namun tiada yang dibuktikan mampu untuk menambah saiz zakar:

  • L-arginine
  • Panax ginseng
  • Citrulline
  • L-carnitine
  • Ginkgo biloba

.

Testimoni positif berkemungkinan besar daripada placebo effect.

.

Placebo effect merupakan kesan psikologi yang membuatkan seseorang merasakan sesebuah rawatan atau ubat-ubatan memberikan kesan positif terhadap mereka.

.

Baca Juga : Herba Kuat Untuk Lelaki – Senarai Lengkap Tumbuhan Terbaik Untuk Seks & Kesihatan

.

.

b) Kelulusan KKM

.

.

Kebanyakan produk mempunyai kelulusan KKM namun banyak juga yang tidak mempunyai kelulusan lagi.

.

Penting untuk anda mendapatkan produk yang mempunyai kelulusan kerana anda perlu tahu samada produk tersebut selamat atau tidak.

.

c) Produk Tiruan

.

.

Anda tak tahu pun produk yang anda beli tersebut adalah asli atau tiruan.

.

Jadi, cara terbaik adalah anda perlu beli daripada laman web rasmi pengeluar produk tersebut.

.

Ada banyak beza diantara produk asli dan tiruan.

.

Apa yang paling merisaukan adalah dari segi keselamatan kerana produk tiruan biasanya akan menggunakan bahan-bahan “ikut suka” yang berkemungkinan berbahaya.

.

.

.

Kami ingin tegaskan bahawa kami tidak menghalang anda daripada mendapatkan mana-mana produk berasaskan minyak belacak.

.

Apa yang kami risaukan adalah dari segi keberkesanan dan keselematan produk tersebut terhadap anda kerana kami disini fokus kepada memberikan pendidikan dan maklumat yang tepat kepada para lelaki diluar sana.

.

Sekian sahaja perkongsian kami untuk kali ini dan jangan lupa untuk baca perkongsian yang lain juga. Semoga bermanfaat!

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

0
Your Cart