Shhh.. Nak Belajar Cara Tahan Lama & Keras?

Ini Teknik Khas mindset & 'trick' special.


Percuma untuk anda, pembaca Blog SuamiSihat ini sahaja
Dapatkan Sekejap ni
ubat kuat

7 Minyak Lintah Terbaik 2022 – Review Kami, & Mana Yang Terbaik?

Minyak lintah terbaik ialah antara bahan yang sering digunakan untuk membuat minyak urut batin. 

.

Dah berlambak dah jenama yang hasilkan produk berasaskan haiwan ini di pasaran.

.

Macam-macam nama, dan macam-macam harga tapi fokusnya tetap satu iaitu terhadap kesihatan lelaki.

.

.

Apa Kegunaan Minyak Lintah?

.

.

Kebiasaannya minyak lintah ini akan disapu pada zakar.

.

Ada yang sapu dan biar dan ada juga yang selepas disapu, perlu diurut.

.

Cara urut minyak lintah terbaik pula bergantung kepada cara yang diberikan oleh pengeluar produk.

.

.

Bagaimana Minyak Lintah Berfungsi?

.

.

Menurut petua turun temurun nenek moyang orang melayu, minyak lintah terbaik digunakan sebagai minyak pelincir untuk membantu dalam urutan tradisional.

.

Manfaat dari urutan ini dipercayai boleh memberi kesan yang baik terhadap peredaran darah serta dapat membersihkan darah yang kotor.

.

Kesan daripada penggunaan minyak lintah dikatakan boleh memberi kesan seperti:

  • Zakar menjadi lebih besar
  • Zakar menjadi lebih keras dan pejal
  • Ereksi lebih mantap
  • Mengelakkan ejakulasi pramatang

.

Kiranya fokus utama bahan ini adalah untuk kesihatan zakar.

.

Baca Juga : Minyak Lintah – Bahaya untuk Zakar yang Anda Perlu Tahu

.

.

**Psst: Baca sehingga habis ya, ada hadiah menanti anda di akhir artikel ini.

.

.

.

Review Produk Minyak Lintah Popular Dalam Pasaran

.

.

Sebelum kami teruskan review, kami ingin tegaskan disini bahawa kami tidak menyokong penggunaan produk berasaskan bahan Namun kami juga tidak melarang anda daripada menggunakannya sebagai alternatif untuk menyelesaikan masalah anda.

.

Jangan risau, min ada terangkan secara terperinci, kenapa kami tak galakkan untuk anda guna produk ini.. 

.

Apa-apapun, jom teruskan baca artikel

.

.

1. Minyak Lintah Terbaik: Tradisi Gunung Asli

.

.

Minyak lintah gunung ini merupakan diantara jenama yang paling popular di Malaysia sekarang ini.

.

Biasanya orang Malaysia lebih mudah percaya kepada produk-produk yang nampak lebih “mesra rakyat” yang menggunakan packaging klasik dengan botol kaca.

.

Mungkin kita dah terlalu terbiasa sangat lihat perkara-perkara sebegini sejak dari dahulu lagi

.

Antara kesan penggunaan minyak lintah terbaik gunung asli ini ialah:

  • Boleh membuatkan zakar lebih besar dan keras
  • Dapat emanjangkan saiz zakar
  • Membantu mengekalkan ereksi zakar
  • Membantu mengelakkan ejakulasi pramatang

.

Khasiat dari minyak lintah ini juga mampu membantu masalah zakar “patah tandan” ataupun zakar tunduk kebawah dan juga masalah zakar bengkok.

.

Cara penggunaannya adalah dengan mengurut minyak ini sebelum anda memulakan aktiviti malam jumaat anda. Ia juga boleh dijadikan minyak pelincir semasa melakukan hubungan seks.

.

.

2. Minyak Lintah Terbaik: LGB Oil

.

.

LGB Oil ialah produk keluaran tempatan yang mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran NOT190903393K.

.

Bahan utama didalam produk ini adalah minyak lintah terbaik dan juga minyak belacak.

.

Antara khasiat dari minyak ini ialah:

  • Boleh mengatasi masalah pancut awal
  • Membantu mengatasi masalah pancut awal

.

Minyak lintah terbaik gunung belacak ini juga mampu untuk merawat masalah urat zakar bersimpul, membesarkan tisu disekeliling zakar dan turut merawat masalah kencing tak lawas.

.

Cara penggunaan minyak ini juga sama dengan minyak urut yang lain iaitu dengan melumurkannya pada zakar dan boleh diurut setiap hari atau pun sebelum hubungan bersama isteri.

.

.

3. Minyak Lintah Terbaik: Gunung Hijau

.

.

Produk seterusnya pula diproses dengan menggunakan minyak atau ekstrak daripada lintah gunung terbaik.

.

Ia merupakan formula turun temurun daripada orang lama yang mengamalkan penggunaan bahan ini sebagai penguat kekuatan seksual.

.

Selain itu, pengeluar mengatakan bahawa ia sesuai untuk kegunaan lelaki dan juga wanita.

.

Antara khasiat dan manfaat yang ditawarkan oleh produk Minyak Lintah Terbaik Gunung Hijau ini ialah:

  • Dapat menguatkan zakar
  • Boleh membesarkan zakar
  • Boleh memanjangkan zakar
  • Membantu dalam membetulkan zakar yang bengkok
  • Membantu dan memulihkan urat zakar
  • Berkemungkinan boleh menegangkan payudara dan juga pinggul wanita

.

Ia perlu digoncang terlebih dahulu sebelum disapukan pada aset masing-masing dan lakukan urutan seperti apa yang dicadangkan oleh pengeluar.

.

.

4. Minyak Lintah Terbaik: Tapa

.

.

Produk ini dikatakan telah melalui proses “bertapa” selama 40 hari 40 malam di dalam kelapa muda hijau.

.

Kononnya dalam tempoh tersebut ia ditapakan bersama dengan ramuan resipi herba berdasarkan kitab-kitab lama orang melayu dulu kala.

.

Fokus utamanya adalah untuk menambah nikmat dalam aktiviti seks dan juga merawat segala masalah yang melibatkan kesihatan zakar.

.

Antara khasiat minyak lintah terbaik jenis ini ialah:

  • Boleh menjadikan zakar besar, panjang dan tegang
  • Dapat menguatkan zakar
  • Membantu memulihkan keanjalan saluran kencing dan air mani
  • Membantu memulihkan urat zakar
  • Dapat melancarkan ejakulasi

.

Cara penggunaanya adalah anda perlu mengurut zakar anda dengan produk ini selama 40 hari.

.

Pastikan anda mengikut arahan yang telah diberikan didalam produk dan mengikut segala pantang larang yang ada sebelum anda mengurut dan melumurkan ke zakar anda.

.

.

5. Minyak Lintah Terbaik: Tok Wan

.

.

Produk ini merupakan alternatif perubatan tradisional sejak dahulu lagi.

.

Ia telah diolah dengan menggunakan herba dan minyak lintah terbaik yang terpilih tanpa menggunakan bahan pengawet dan dikatakan tiada kesan sampingan untuk digunakan.

.

Selain itu, ia juga dikatakan mampu untuk bertindak dengan serta merta dalam masa 15 minit sebaik sahaja disapu pada zakar. Betul ke?

.

Fokusnya adalah untuk kekuatan zakar selain daripada turut merawat masalah patah tanda, zakar bengkok, merawat masalah urat tersumbat dan mengelakkan ejakulasi pramatang.

.

Ia juga dikatakan telah berada didalam pasaran sejak tahun 1970-an lagi dan proses penghasilannya mengambil masa berbulan-bulan.

.

Dalam sehari, hanya beberapa botol sahaja yang dihasilkan untuk menjaga kualiti dan keaslian produk, dakwa mereka.

.

.

Baca Juga : Ubat Kuat Kampung & Tradisional – Review Terbaik 2020, Anda Patut Beli yang Mana?

.

.

6. Minyak Lintah Terbaik: Belacak Warisan

.

.

Produk ini dikatakan dihasilkan menggunakan campuran beberapa minyak atau pati iaitu:

  • Lintah gunung
  • Ikan belacak
  • Belut

.

Ianya merupakan 100% pati pekat dan ia akan menjadikan penggunaannya tidak akan memberikan rasa atau kesan melekit pada zakar.

.

Ia juga turut dicampur dengan beberapa bahan lain seperti:

  • Herba terpilih
  • Minyak kelapa dara

.

Cara guna minyak lintah terbaik ini sama seperti dengan yang lain dimana anda menggunakan ia sebagai pelincir untuk mengurut zakar anda.

.

.

7. Minyak Lintah Terbaik: Kekanda Oil

.

.

Menurut pengeluar, minyak ini menggunakan 100% bahan asli dan tidak menggunakan bahan kimia atau dadah.

.

Dakwa mereka lagi, pati lintah yang digunakan juga melebihi 95% berbanding produk lain yang lebih kepada minyak atau cairan tambahan semata-mata.

.

Mereka juga turut menawarkan jaminan pulangan wang selama 30 hari tanpa syarat jika anda menggunakan produk ini dan tidak mendapat kesan yang ketara.

.

Packaging terbaru Kekanda Oil pula membuatkan produk ini nampak lebih ekslusif dan trusted.

.

Ia juga turut giat dalam promosinya dengan mengeluarkan banyak video marketing yang menarik dan mampu menarik para pembeli untuk mencubanya.

.

Fokusnya tetap sama iaitu untuk meningkatkan kesihatan seksual dan kekuatan zakar lelaki secara menyeluruh.

.

.

.

.

Apa Pandangan Ikhlas Kami Berkenaan Minyak Lintah Terbaik Ini?

.

.

Jujur kami kata yang kami tidak menggalakkan penggunaan produk yang mengandungi minyak lintah terbaik untuk kesihatan seksual disebabkan oleh faktor berikut:

.

.

1) Keselamatan

.

.

Antara perkara yang paling penting jika kita guna produk-produk dipasaran ialah aspek keselamatan.

.

Banyak ‘minyak lintah terbaik’ yang ada dipasaran sekarang ini tidak mempunyai bukti kajian klinikal bahawa ia benar-benar selamat apatah lagi khasiatnya.

.

Berdasarkan sebuah kajian yang dilakukan di Papua, Indonesia, terhadap beberapa orang responden dari usia 14 tahun hingga 45 tahun.

.

Cara kajian adalah menggunakan tiga jenis kaedah membesarkan zakar iaitu:

  • Suntikan silikon
  • Balutan dengan herba tradisional
  • Minyak lintah

.

Hasil daripada kajian terhadap ketiga-tiga bahan tersebut memberikan kesan berikut:

  • Keradangan
  • Jangkitan
  • Kerosakan tisu zakar
  • Masalah otot zakar

.

Untuk kajian penuh anda boleh dibaca DISINI.

.

.

2) Kelulusan KKM

.

.

Jika anda ingin mengguna produk-produk yang ada dipasaran, pastikan produk tersebut mempunyai kelulusan KKM yang sah, anda boleh check maklumat produk tersebut di website KKM.

.

Kelulusan daripada KKM juga akan menjadi penentu samada produk tersebut selamat atau tidak.

.

Hal ini kerana ada beberapa sahaja produk yang benar-benar mendapatkan kelulusan KKM sebelum dijual kepada pengguna.

.

.

3) Keberkesanan

.

.

Sekali lagi, ia berkaitan dengan ujian klinikal kesan bahan ini terhadap zakar tak ada bukti yang dapat menyokong.

.

Memang tak dinafikan ramai antara pengguna yang dapat kesan positif hasil daripada produk-produk seperti ini.

.

Ada dari mereka yang dapat perubahan dari segi saiz zakar, keupayaan dan prestasi di ranjang yang semakin meningkat dan tahan lebih lama.

.

Tapi sebenarnya semua ini dikenali sebagai placebo effect dalam istilah perubatan.

.

Ia merupakan keadaan dimana mental kita atau secara psikologinya kita merasakan bahawa sesebuah rawatan atau ubat mampu memberikan kesan seperti yang kita harapkan.

.

Ia sama seperti kita terlalu yakin dengan sesuatu sehingga badan kita sendiri memberikan respons positif dan menjadi seperti apa yang kita yakin tersebut.

.

Tetapi hakikatnya produk tersebut tidak memberi apa-apa kesan positif pun.

.

Baca Juga : Herba Kuat Untuk Lelaki – Senarai Lengkap Tumbuhan Terbaik Untuk Seks & Kesihatan

.

.

Penafian!

.

.

Kami tidak menghalang anda untuk menggunakan mana-mana produk.

.

Jika ia mempunyai kelulusan KKM dan terbukti selamat, anda boleh gunakan tanpa rasa ragu.

.

Apa yang kami ingin tekankan adalah ketiadaan bukti kajian klinikal sahaja kerana risau anda tidak akan mendapat hasil seperti yang anda inginkan.

.

Sekian sahaja perkongsian kami untuk kali ini berkenaan 7 produk minyak lintah terbaik dan diharapkan ia mampu membantu anda untuk membuat pilihan.

.

Semoga bermanfaat!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DISCLAIMER / PENAFIAN

  • Artikel ini ditulis perdasarkan pendapat peribadi penulis dan tidak mewakili pendapat organisasi secara menyeluruh.
  • Penulisan ini juga bukanlah untuk mempromosikan atau memburuk-burukkan produk tertentu. Sebaliknya hanyalah sebagai panduan dan penambahan ilmu para Suami di Malaysia untuk lebih peka akan kesihatan tubuh mereka.
  • Kami tidak bertanggungjawab keatas sebarang kesilapan penulisan atau fakta.
  • Jika ada pihak yang memerlukan sebarang pembetulan fakta & penambahan, sila emailkan ke marketing@suamisihat.com. Kami akan membuat pembetulan dengan segera.
  • Kami bukan berniat untuk memburukkan sebarang produk ataupun servis, sebaliknya ingin memberikan fakta yang tepat & absah secara professional sejajar dengan keperluan suami di Malaysia masa kini.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best.

Share
Que Segak

Self-proclaimed jejaka macho yang suka menulis dan berkongsi informasi bermanfaat supaya semua lelaki berjaya kekalkan "kejantanan"!

Recent Posts

Kenapa Lelaki 40-an Perlu Ambil Suplemen? Senaman + Supplemen, Baru Power.

  Supplement atau herba? . Ini antara persoalan yang ramai daripada kita musykil. . Bila umur dah masuk 4 series…

2 months ago

Khasiat Bawang Putih – Manfaat Untuk Lelaki. Resepi Bawang Putih Bakar+Madu

Pernah dengar tentang khasiat bawang putih untuk lelaki? . Min perasan, sejak kebelakangan ni, banyak jenama-jenama dekat luar yang dah…

5 months ago

Cara Tumbuh Jambang – Tips Untuk Anda Yang Kurang Bulu

Adakah anda tengah cari cara tumbuh jambang sekarang ini? . Sudah tentulah anda nak cuba lebatkan bulu-bulu yang ada di…

8 months ago

Kurap Di Kemaluan – Tanda, Punca & Cara Merawatnya. Wajib Ambil Tahu!

Kurap di kemaluan agak jarang kita dengar. . Yang kita tahu kurap di badan sahaja kan? . Sebenarnya masalah ini…

8 months ago

Kunyit Hitam – Ini Semua Khasiat Yang Anda Wajib tahu!

Anda pernah dengar tak pasal kunyit hitam? . Ramai sekarang ni yang jual product berasaskan kunyit hitam . Terutama sekali…

9 months ago

Cara Kira BMI – Ini Tips Berat Badan Sihat Yang Anda Wajib Tahu

Macam mana cara kira bmi? . Tahniah sebab dah sampai ke artikel kami ini. . Anda yang sedang bertanyakan soalan…

9 months ago