Rasanya bila makin bertambah usia, badan anda dah mula lemah dan sakit-sakit, mula lah anda mencari ubat kuat kampung dan tradisional.

.

Normal sahaja sebenarnya kerana semakin bertambah usia, badan kita akan jadi semakin lemah dan semakin bertambah juga lah masalah dan penyakit dalam tubuh anda.

.

Antara masalah yang menjadi kerisauan para lelaki adalah dari segi kesihatan seksual seperti masalah mati pucuk dan ejakulasi pramatang.

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ketika usia yang semakin menigkat ini, anda akan mula rasa bahawa:

  • Zakar anda tidak lagi sekeras dulu
  • Zakar anda cepat lembik
  • Zakar lambat keras
  • Anda mudah pancut awal
  • Anda dah tak boleh bertahan di ranjang lebih lama
  • Cepat rasa letih dan lesu

.

Ia biasa sangat berlaku kerana diusia yang semakin meningkat ini ramai lelaki yang dah mula mengabaikan kesihatan lelaki, ada juga yang tak pernah jaga terus.

.

Ini lah kesilapan kebanyakkan golongan lelaki kerana mereka menganggap masalah seksual dan kesihatan seksual boleh diselesaikan dengan mudah dengan menggunakan ubat kuat, namun mereka tak pernah mengkaji apakah jenis ubat kuat yang sesuai dan bagus untuk merawat kesihatan mereka.

.

.

**Psst: Baca sehingga habis ya, ada hadiah menanti anda di akhir artikel ini.

.

.

.

Jenis Ubat Kuat Lelaki Tradisional

.

.

Ubat kuat tradisional terbahagi kepada beberapa jenis seperti:

  • Jamu
  • Minyak lintah
  • Minyak belacak
  • Minyak dhab
  • Ekstrak gambir
  • Ekstrak tongkat ali

.

Jadi pada kali ini, kami akan berkongsi review ubat kuat kampung terbaik secara lengkap sebagai panduan untuk anda membuat pilihan mana yang terbaik.

.

Teruskan membaca!

.

.

Ubat Kuat Jenis Jamu, Jus & Makjun

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ada beberapa dalam senarai ini yang kami dapati agak popular dalam kalangan lelaki.

.

Jadi, kami terpanggil untuk memberikan review terbaik untuk produk-produk berikut.

.

1. Ubat Kuat Kampung

.

.

Review pertama kami adalah bersesuaian dengan tajuk artikel kali ini iaitu Ubat Kuat Kampung.

.

Buat masa ini, ia agak popular mungkin kerana namanya yang agak catchy dan juga berdasarkan testimoni yang ditinggalkan oleh pengguna.

.

Bahan yang terkandung didalam Ubat Kuat Kampung ini:

  • Butea Superba
  • Maca
  • Ginko Biloba
  • Ubi Jaga
  • Saw Palmetto
  • Pumpkin Seed
  • Madu Asli

 

.

Bagi Ubat Kuat Kampung, manfaat yang dikatakan ada padanya adalah:

  • Menambah tenaga
  • Zakar lebih mudah terangsang
  • Melegakan sakit pinggang
  • Merawat mati pucuk
  • Menambah nafsu lelaki
  • Menambah kuantiti dan memekatkan air mani

 

.

.

2. Jus Arjuna Maxx

.

.

Tengok pada packaging sahaja dah tahu produk Jus Arjuna Maxx ialah salah satu daripada produk keluaran D’Herbs iaitu milik Dato’ Alif Syukri.

.

Ianya merupakan ubat kuat jenis minumam yang diperbuat daripada herba yang mempunyai kelulusan KKM dan halal untuk diambil. Antaranya:

  • Butea supermadu
  • Acai berry
  • Goji
  • Tongkat ali
  • Habbatussauda
  • Ginseng
  • Kismis
  • Guaran sal palmetto
  • Ashwagandha
  • Misai kucing

.

Antara manfaat yang ada pada Jus Arjuna Maxx ini adalah:

  • Boleh meningkatkan tenaga batin dan nafsu syahwat.
  • Membantu mengekalkan khasiatnya sebagai makananan tambahan untuk lelaki
  • Membantuenstabilkan hormon lelaki
  • Boleh melancarkan peredaran darah dan menguatkan sistem imun badan.
  • Boleh meningkatkan stamina dan metabolisma badan

.

.

.

3. Teh Herba Khalifah-T

.

Ubat Kuat Kampung

.

Tak sah kalau Teh Herba Khalifah-T tak masuk dalam senarai kalau kita berbincang ubat kuat lelaki herba.

.

Ia merupakan produk keluaran ByDrAzlan dan dihasilkan sendiri oleh Dr. Azlan yang merupakan Pakar Toksiologi, Keselamatan & Terapi Makanan.

.

Dari segi ketelusan dan keyakinan penggunaan produk, anda tak perlu risau kerana ia telah melalui beberapa proses ujian klinikal dan juga mendapat kelulusan daripada KKM.

.

Projek ini sahaja mendapat kelulusan dan bantuan geran ratusan ribu ringgit dan penyelidikannya memakan masa sehingga 5 tahun!

.

Antara kelebihan Teh Herba Khalifah-T adalah:

  • Meningkatkan kualiti sperma
  • Meningkatkan paras hormone kelelakian
  • Mengatasi masalah mati pucuk atau lemah alat kelamin

.

Ubat Kuat Kampung

.

Khalifah-T terbukti selamat untuk diminum kerana ianya tidak mengandungi sebarang bahan toksid ataupun steroid yang merbahaya seperti produk kuat lain.

.

Ini antara produk yang kami sangat-sangat syorkan untuk anda yang nak selesaikan masalah anda.

.

Review Keseluruhan

.

Review kami secara keseluruhan, kami berpendapat ubat kuat jenis herba sangat baik untuk kesihatan dan pada yang mahu selesaikan masalah seksual secara alami.

.

Tetapi jika anda nak pilih produk yang berasaskan herba, pastikan teknologi pengekstrakan yang digunakan mampu mengekalkan segala zat dan unsur khasiat yang ada didalamnya daripada musnah dan mati.

.

Ini kerana kebanyakkan teknologi untuk mengekstrak daripada herba pada hari ini menyebabkan hampir 80% zat dan khasiat tersebut musnah.

.

Jika produk tersebut mendakwa bahawa produk mereka boleh menyembuhkan penyakit mati pucuk, lupakan sahaja hajat anda untuk membelinya.

.

Ini kerana penyakit mati pucuk adalah disebabkan oleh penyakit utama seperti diabetes, penyakit jantung, dan darah tinggi.

.

Dakwaan boleh menyembuhkan mati pucuk adalah tidak berasas dan mustahil serta bercanggah dengan kajian saintifik.

.

Kalau nak diikutkan, kebanyakan perngusaha ‘ubat kuat’ di luar sana selain yang disenaraikan dalam artikel ini), pengiklanan mereka banyak yang tidak berdaftar dengan garis panduan Akta Ubat (Iklan & Penjualan) 1956 (Semakan 1983) dan Peraturan Lembaga Iklan Ubat 1976.

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Minyak Lintah

.

Ubat Kuat Kampung

.

Siapa je yang tak kenal dengan minyak lintah, famous sangat minyak ni.

.

Jadi, pasti akan ada juga ubat kuat jenis minyak lintah dalam senarai review kami untuk anda.

.

.

1. Minyak Lintah Tradisi Gunung Asli

.

.

Minyak lintah gunung memang telah menjadi diantara alternatif bagi perubatan tradisional sejak berabad lamanya.

.

Bahan utama didalam Minyak Lintah Gunung Asli ini adalah ekstrak dari minyak lintah itu sendiri tanpa dicampur dengan bahan kimia lain serta bahan pengawet.

.

Antara khasiat yang didakwa oleh pengeluar adalah:

  • Boleh menambah saiz zakar
  • Menjadikan tempoh seks lebih lama
  • Membantu menguatkan otot zakar
  • Menambah ketegangan dan kekerasan pada zakar
  • Menolong merawat masalah-masalah zakar

.

.

Baca Juga : Senaman Kegel – Kuatkan “Senjata” Anda Wahai Suami

.

.

2. Minyak Lintah Gunung Tok Ayah

.

.

Ini antara carian utama yang akan anda jumpa di Google iaitu Minyak Lintah Gunung Tok Ayah

.

Ianya sama sahaja macam minyak lintah sebelum ini, tetapi ianya telah diolah dengan herba-herba terpilih yang dikatakan mampu meningkatkan kesihatan zakar.

.

Fokus utama khasiat ubat kuat ini ialah:

  • Membantu zakar menjadi lebih kuat
  • Membuatkan zakar tahan lebih lama
  • Boleh menambah saiz zakar menjadi lebih besar dan panjang

.

Ubat Kuat Kampung

.

.

3. Titan Oil Special For Penis

.

Ubat Kuat Kampung

.

Minyak lintah Titan Oil Special For Penis ini merupakan antara ubat kuat yang agak murah dan menjadi pilihan ramai pengguna.

.

Minyak ini biasa menjadi pilihan tukang urut kerana sifatnya yang cepat meresap kedalam kulit. Selain itu antara manfaat yang dikatakan ada badanya ialah:

.

Baca Juga : Urut Batin – Ini Cerita Pengalaman Saya, Review Jujur, Lokasi & Baik Buruknya

.

.

Review Keseluruhan

.

Secara jujurnya tiada bukti ujian klinikal yang membuktikan minyak lintah boleh memberi kesan kepada kesihatan lelaki dan seksual lelaki..

.

Mungkin juga kesan positif yang diterima adalah hasil dari placebo effect atau hasil dari teknik urutan yang di gunakan semasa mengurut zakar mereka, atau mungkin itu hanya kesan sementara akibat urutan batin yang berlebihan dan melampau.

.

Anda boleh lihat video daripada Dr. Ismail Tambi dibawah dan fahamkan.

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Minyak Belacak

.

Ubat Kuat Kampung

.

Satu lagi bahan popular dalam ubat kuat adalah minyak belacak.

.

Ada juga pengeluar yang menggabungkan minyak lintah dan minyak belacak didalam satu produk untuk kesan berganda.

.

Jom baca review kami berkenaan ubat kuat berasaskan minyak belacak pula.

.

.

1. LGB Oil

.

Ubat Kuat Kampung

.

Antara jenama tempatan yang paling popular bagi ubat kuat adalah LGB Oil.

.

Bahan yang ada didalam LGB Oil adalah pati daripada haiwan lintah dan belacak itu sendiri.

.

Dari segi kepekatan pati, kesannya berdasarkan bahagian mendapan dibawah dan bukan hanya minyak semata-mata.

.

Bezanya jika minyak melebihi pati, ia hanya sesuai digunakan sebagai pelincir untuk mengurut semata-mata.

.

Manfaat yang dikatakan ada padanya ialah:

  • Mampu membesarkan zakar
  • Membantu mengatasi masalah pancut awal
  • Menolong meluruskan zakar yang bengkok
  • Boleh menambah ketebalan zakar

.

.

2. Minyak Belacak Original Warisan

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ubat kuat seterusnya pula menggunakan 100% herba semulajadi dan campuran minyak belacak serta dihasilkan secara homemade.

.

Ada satu perkara menarik yang datang didalam produk ini iaitu ia dikatakan mesra solat disebabkan oleh baunya yang wangi

.

Antara manfaat utama produk ini ialah:

  • Memanjang dan membesarkan zakar
  • Menguatkan urat zakar
  • Memulihkan dan menyegarkan kulit zakar

.

.

3. Minyak Lintah + Belacak Asli

.

Ubat Kuat Kampung

.

Harganya yang murah pasti akan membuatkan ramai yang memilih untuk mendapatkan ubat kuat ini.

.

Antara manfaat yang dididakwa oleh ubat kuat ini adalah:

  • Mampu mengeraskan zakar
  • Menolong membesarkan zakar

.

.

Review Kami

.

Walaupun dunia sains kesihatan semakin maju, masih tiada lagi bukti klinikal yang mengatakan ekstrak minyak belacak ini, bagus untuk kesihatan lelaki.

 

Dari segi dakwaan membesarkan zakar pula, mungkin ada beberapa fakta yang perlu anda tahu.

.

Tahukah anda yang sebenarnya saiz zakar anda dah tak boleh membesar?

.

.

Apa yang ada adalah saiz optimum zakar sahaja sebagai contoh, saiz optimum zakar anda adalah 7 inci, namun disebabkan oleh tabiat beronani dan juga gaya hidup anda, ia sedikit sebanyak telah mempengaruhi saiz zakar anda.

.

Kesannya?

Zakar anda berada pada tahap 4.5 inci sahaja dan sebaik sahaja anda melakukan urutan dan senaman batin menggunakan ubat kuat ini, ia perlahan-lahan membantu membaiki saluran darah dan sebagainya pada zakar anda.

.

Hasilnya?

Zakar anda berjaya mencapai saiz optimumnya namun ia bukanlah disebabkan oleh minyak ini semata-mata kerana minyak ini hanyalah sebagai pelincir utnuk memudahkan anda mengurut zakar.

.

Jelas kan penerangan tersebut?

.

Namun, on the other side, pakar kesihatan lelaki di seluruh dunia masih lagi berdebat & berbeza pendapat samada amalan urut zakar ni boleh menambah saiz zakar ataupun tidak.

.

Apa-apapun, boleh baca juga : Urut Zakar: Cara Urutan Zakar Jelqing (Lengkap Bergambar & Video)

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Minyak Dhab

.

Ubat Kuat Kampung

.

Minyak dhab juga merupakan diantara bahan yang popular selain daripada minyak lintah dan minyak belacak sebagai ubat kuat.

.

Antara contoh minyak dhab yang popular dalam pasaran adalah:

.

.

1. Pure Dhab

.

.

Dari segi populariti, memang antara yang paling popular.

.

Dari segi harga? Antara yang termahal juga sebenarnya kerana ia memiliki testimoni dan nama yang agak besar dalam pasaran ubat kuat berasaskan minyak dhab.

.

Apa yang di-claim oleh ubat kuat ini adalah ia mampu untuk:

  • Mengembangkan saluran darah dalam zakar
  • Membantu menguatkan dan menambah saiz zakar
  • Meningkatkan dan menambah tenaga lelaki apabila dirangsang

 

.

.

2. Minyak Dhab Arab

.

Ubat Kuat Kampung

.

Ada beberapa sebab kenapa anda boleh mempertimbangkan Minyak Dhab Arab ini kerana ia:

  • Dihasilkan dari dhab yang hidup dan diambil terus dari Arab.
  • Menggunakan bahan semulajadi daripada dhab
  • Memiliki kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT171103147K

.

Antara manfaat yang diberitahu oleh pengeluar adalah:

  • Menguatkan dan memulihkan tenaga batin lelaki
  • Membesar dan menegangkan zakar
  • Memperbaiki peredaran darah pada zakar
  • Menguatkan regangan zakar
  • Memaksimumkan ereksi zakar
  • Mengeluarkan angin dari zakar

.

Review Kami

.

Kajian berkenaan keberkesanan minyak dhab secara langsung terhadap zakar masih belum dijalankan.

.

Namun, besar kemungkinan ia mampu membantu apabila urutan terhadap zakar dilakukan kerana dengan cara ini, urutan tersebut akan lebih lancar dan licin sekaligus membantu dalam membaiki peredaran darah didalam zakar.

.

.

.

.

Ubat Kuat Kampung Berasaskan Ekstrak Gambir

.

Bagi ubat kuat dalam kategori ini pula, produk paling popular yang ada dipasaran adalah:

.

.

1. Gambir Emas

.

Ubat Kuat Kampung

.

Mungkin ramai yang pernah mendengar berkenaan Gambir Emas kan?

.

Apa yang meyakinkan berkenaan Gambir Emas adalah:

  • Ia mendapat kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran MAL19076139TC
  • Dihasilkan dari bahan semulajadi
  • Tidak meninggalkan ketidakselesaan pada zakar

.

Review Keseluruhan

.

Produk-produk lain (selain dari yang disenaraikan) berasaskan gambir yang ada dipasaran kebanyakannya tidak meyakinkan dan berkemungkinan besar juga tidak mempunyai kelulusan daripada KKM dan tidak diekstrak dengan teknologi yang tinggi untuk memastikan keberkesanannya.

.

.

Ubat Kuat Berasaskan Ekstrak Tongkat Ali

.

Ubat Kuat Kampung

.

Mungkin selepas anda membaca sehingga ke sini, anda mula tertanya-tanya apa sebenarnya bahan yang paling sesuai dan berkesan untuk membantu kesihatan seksual lelaki kan?

.

Jawapannya adalah ekstrak tongkat ali!

.

Namun, bukan semua ekstrak tongkat ali diekstrak dengan sebaiknya dan berkemungkinan besar anda hanya membazir wang anda untuk mendapatkan sesuatu yang hanya sekitar 10-20% berkesan kepada anda.

.

Jadi, untuk produk ubat kuat dalam kategori ini, kami akan berikan review pada produk tongkat ali yang terbaik sahaja yang bagi kami setakat ini.

.

.

1. Men’s Formula Biotropics

.

Men's Formula

.

Produk ini juga merupakan salah satu produk buatan Biotropics Malaysia Berhad.

.

Men’s Formula merupakan produk tongkat ali nombor satu di Malaysia yang mana telah pun membantu ramai para suami dan lelaki diluar sana yang inginkan tenaga dan prestasi yang optimum.

.

Men’s Formula Biotropics mengandungi 6 herba dan bahan-bahan aktif terpilih yang telah terbukti secara saintifik boleh membantu meningkatkan tenaga secara zahir dan batin.

.

Tongkat ali – Boleh meningkatkan stamina kelakian – Testosterone Booster

Devil’s Thorn – Dapat melancarkan peredaran darah dalam zakar

Horny Goat – Mampu meningkatkan tahap libido

Maca Root – Boleh tingkatkan kualiti air mani

CordycepsMemudahkan proses sintesis dalam badan

Ginseng – Dapat memberi kecergasan dan menyegarkan badan

.

Ianya juga diproses dengan menggunakan teknologi premium Physta untuk mendapatkan khasiat tongkat ali yang sempurna. Formulasi ini dipatenkan hasil dari kerjasama Kerajaan Malaysia dengan MIT Massachusetts Institute of Technology – USA.

.

Produk Men’s Formula juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan pengiktirafan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

.

Ia juga merupakan satu-satunya pengeluar herba bertaraf klinikal di Asia Tenggara yang diluluskan oleh International Food & Drug Administration (USFDA)  – badan berdaftar antarabangsa yang menilai keberkesanan produk-produk herba farmaseutikal.

.

.

2. Xgene Royale – Teknologi Mengekstrak Tongkat Ali Terbaik

.

Ubat Kuat Kampung

.

Anda boleh lihat video penerangan berkenaan Xgene Royale daripada Dr. Ismail Tambi dibawah.

.

.

Sempoinya berkenaan Xgene Royale adalah, ia satu-satunya di pasaran Malaysia yang :

  • Diformulasikan sendiri oleh Dr. Ismail Tambi
  • Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
  • Disahkan Halal oleh JAKIM (walaupun sejenis krim sapuan)
  • Disahkan 100% selamat oleh Pusat Racun Negara
  • Berkesan, dan terbukti secara klinikal
  • Tidak mengandungi bahan-bahan dan unsur-unsur yang mengarut

.

Ia tidak sama seperti ubat kuat kampung yang lain kerana ia merupakan hasil kajian klinikal Dr. Ismail Tambi (pakar andrologist No.1 Malaysia) sendiri.

.

Kalau anda nak tahu, cara pengekstrakan tradisional melalui proses seperti merebus, memasak, mengadun dan mendedahkan segala bahan tersebut pada suhu yang tinggi adalah tidak berapa tepat.

.

Ia akan mengakibatkan zat dan nutrien penting yang ada didalamnya akan musnah sehingga 80%.

.

Ubat Kuat Kampung

.

Jadi, teknologi moden diperlukan untuk mengekstrak semua bahan yang ada didalam Xgene Royale seperti:

  • Tongkat ali
  • Ekstrak biji almond
  • Minyak zaitun
  • Citrus grandis
  • Grape seed

.

Kiranya dengan teknologi yang digunakan Xgene Royale, anda akan mendapat manfaat daripada bahan-bahan tersebut secara 100%.

.

Khasiat dan bahan aktif yang ada didalamnya juga boleh terus meresap ke tisu kulit dan pembuluh zakar anda secara resapan ringkas.

.

Antara mereka yang patut mendapatkan Xgene Royale adalah mereka yang:

  • Nak menjaga dan mantapkan prestasi ketika bersama
  • Ingin memelihara alat kelamin, menyelusuri umur yang meningkat
  • Ingin merasai hakikat nikmat bersama yang sebenar
  • Kurang keyakinan ketika di ranjang
  • Tidak dapat mencuba pelbagai posisi; cepat muntah
  • Mempunyai masalah alat kelamin kurang keras & tegang
  • Ingin mengatasi masalah alat kelamin terlalu sensitif, tak tahan lama
  • Pernah beronani, dah insaf, dan ingin mula menjaga sebaiknya

.

.

Sekian sahaja perkongsian kali ini berkenaan review ubat kuat kampung dan tradisional.

.

Semoga perkongsian kali ini mampu membantu anda dalam membuat pilihan yang bijak dan tepat untuk memastikan kesihatan seksual anda terjamin!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DISCLAIMER / PENAFIAN

  • Artikel ini ditulis perdasarkan pendapat peribadi penulis dan tidak mewakili pendapat organisasi secara menyeluruh.
  • Penulisan ini juga bukanlah untuk mempromosikan atau memburuk-burukkan produk tertentu. Sebaliknya hanyalah sebagai panduan dan penambahan ilmu para Suami di Malaysia untuk lebih peka akan kesihatan tubuh mereka.
  • Kami tidak bertanggungjawab keatas sebarang kesilapan penulisan atau fakta.
  • Jika ada pihak yang memerlukan sebarang pembetulan fakta & penambahan, sila emailkan ke [email protected]. Kami akan membuat pembetulan dengan segera.
  • Kami bukan berniat untuk memburukkan sebarang produk ataupun servis, sebaliknya ingin memberikan fakta yang tepat & absah secara professional sejajar dengan keperluan suami di Malaysia masa kini.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?